torstai 30. tammikuuta 2014

Rakas Turku

Tämän ihanan kuvasin viime kesänä. Todella kaunis talo kauniin puiston vieressä.

Upea puusta ja kivestä valmistettu talo löytyy läheltä Turun Tuomiokirkkoa.
Oli todel nättiä tänään, vaik aamul oli tuulist. 
Vastaavaa ei löydy muualt ku Turust

Kauniit puu- ja kivitalot löytyvät Puolalan puistosta.

Suomen Joutsen löytyy läntisen rantakadun lopusta läheltä Forum Marinumia
Turun taidemuseo sijaitsee Aurakadun huipulla

Mietin tänään ulkoilun (yli 6km) ja valokuvailun  lomassa, pystyisinkö tosiaan muuttamaan pois Turusta. Tämä on todella rakas kaupunki, eikä joitain asioita löydy muualta vastaavia. Turkuhan tunnetaan kahdestatoista sillastaan, kuudestatoista puistostaan, runsaasta kultturellisuudesta, upeista puu- ja kivitaloistaan sekä Aurajoesta. Ainakin vähintään.

Tänään ajattelin, että haluaisin elää yhden päivän Turussa, kun ei ollut vielä autoja. Millaistakohan silloin oli? Rakastan Turussa wanhanaikaisuutta. Turku on itsessään tosi kaunis kaupunki, ihmetyttää vain turkulaisten ihmisten epäsosiaalisuus. Ennen tosiaan Turussa oltiin kovempia puhumaan, eikä ventovieraalle puhumisessa ollut mitään outoa. Kaupan jonossa saattoi turista kenen tahansa kanssa ja toivottaa hyvää päivänjatkoa. Mihin se hävisi?

Vaikka en muuttaisikaan pois Turusta, niin haluaisin vierailla monissa muissa Suomen kaupungeissa ja muissa maissa tutustumassa. Ja jos joku päivä muutan pois, niin tulee kova ikävä ja tulisin monesti käymään. Ei kuitenkaan ajatella sitä vielä.

Love you, Turku <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...