maanantai 3. helmikuuta 2014

Monday

Heräsin puoli tuntia ennen kelloa nukahdettuani kaksi tuntia liian aikaisin. Söin aamupuuron, hain keskustasta kahvin mukaan. Aamu oli keskustan ulkopuolella hiljainen, ilma vakaa. Sumussa ja katulamppujen hohteessa seisoivat puut alastomine oksineen pisaroita täynnä. Plus-asteita yksi. Ilma oli lämmin. Myöhästyin bussista, kun oli kaksi metriä matkaa ovelle ja bussi lähti. Meni menojaan.

Ihmiset seisovat odottamassa, tupakoivat väärässä paikassa ja heittävät roskansa maahan. Kuka ne sieltä korjaa? Ei kukaan halua. Miksi kukaan heittää roskia maahan, kun roskakoreja on joka kulmassa?

Yleensä jos olen hakenut kaupasta vaikka suklaapatukan, niin pidän sitä paperikäärettä kädessä niin kauan, että löydän roskiksen. That's it.

Perjantaina sain kolmen tunnin varoituksen, että ystävät Keski-Suomesta on tulossa käymään, joten juoksin nopeasti kotiin värjäämään tukan tummaksi ja Rossoon viettämään synttäreitä. Ja nyt on maanantai. Viikonloppu vierähti ohi niin kuin aina. Tänään tapaan uusia ihmisiä ja heitä, joita en ole pitkään aikaan nähnyt.

Äsken juuri hyppäsin väärästä bussista pois. Mikä erehdys! Täytyy pitää silmät auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...