keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ei enää kahvia


Piti kirjoitella jo eilen, mutta tabletti alkoi vänkyröimään ja jumitti kolme tuntia, kunnes sammui ja hiljeni. Eilen keskustelin työkavereiden kanssa mielipiteistä päiväkotien ja koulujen modernisointiin.

Itse en ajatusta elektroniikasta lapsilla kannata, enkä muitakaan muutoksia. Muuna muutoksena tämä ala-asteen ja yläasteen muuttamista alakouluksi ja yläkouluksi, numerosta 7 otetusta viivasta ja kaunokirjoituksen poistamisesta. En kirjoittanut tekstausta kuin vasta viime vuosina. Kaunolla kirjoittaminen on niin paljon helpompaa ja nopeampaa. Luultavasti, kun on omat lapset koulussa, niin kirjoitan reissareihin pelkällä kaunolla ja puhun ala-asteesta - ihan vain kiusatakseni koulujärjestelmää omalta osaltani. Ja jonkin tärkeän aineenkin poistamisesta on ollut puhetta. Kaikkea kanssa! Koulut ovat toimineet ihan hyvin ennenkin, joten miksi niitä pitäisi muuttaa.

Ja tietokoneen käyttö muulla kuin atk-tunnilla? Ei ikinä! Tai no se on jo toteutumassa, harmi vain. Kohta kukaan ei osaa enää kirjoittaa käsin ja lapsesta tulee kumararyhtinen ennen toisen asteen koulutusta.

Tykkäsin ala-asteella kovasti käsin kirjoittamisesta tavallisella lyijykynällä, kynän teroittamisesta, huonon jäljen kumittamisesta. Ja äidinkielen vihko ei vilissyt niin paljon punakynää ja lopussa oli oikein-merkki, leimalla papukaija tai muu ja joskus jopa tarra, mikä oli ihan huippua :)

Lisäksi jos kirjoitetaan koneella, niin voi hyvin helposti huijata, tekstin voi vain kopioida, eikä osata hakea enää kirjasta tietoa. Lukeminenkin vähentyy. Tämä on oma kannanottoni.

Alun perin ei pitänyt edes puhua tästä, vaan kahvin juomisesta.
 

Kahvi on alkanut maistua aika kuralta, se on menettänyt makunsa tai ehkä vain olen juonut pahaa kahvia. Ajatus kahvista maistuu edelleen hyvältä, mutta nykyään kupit ovat jääneet puoleen väliin.


a nice cup of tea



Pukkaa ja Clipperiä löytyy mm. luontaistuotekaupoista ja hyvinvarustetuista tavarataloista esim. suuri valikoima Citymarketista.

or a fresh water taste so much better than coffee


Eilenkin join kahvin sijaan kaakaota ja se sai vatsan hymyilemään. =)

Vihreän teen orientia ostin eilen ja myös tummanpunaisen krysanteemin.


Olisi kiva ostaa useamminkin kukkia kotiin, paljon kauniita erilaisia kukkia. Vielä kivempaa olisi, jos joltain saisi sellaisen :)

Kävin myös pitkästä aikaa subwaylla, yliopistonkadulla. Palljon punasipulia!






Kävin samalla myös Anttilaa vastapäätä olevassa Pentikin myymälässä katselemassa, mitä kaikkea kivaa siellä on. On pitänyt jo jonkin aikaa siellä käydä, mutta vihdoin sain sielläkin käytyä. Ehkä jonain päivänä sieltä tarttuu mukaankin jotain. Kuulin myös työkaverilta parista kahvilasta (jep, tässä kaffepaussilla kun ollaan), joissa pitää joskus käydä.





Kävin subwayn jälkeen Hansan keskellä sijaitsevassa Rusetissa http://www.rusetti.fi/ katselemassa, mitä kaikkea ihanaa siellä on näiden bukowski-pehmojen lisäksi :) Toinenkin lahjatavarakauppa sijaitsee Hansassa Eerikinkadun sisäänkäynnin vieressä, Kauppahallia vastapäätä.

Kotiin tultua torkuin ja puoli seitsemältä tuli parturiasiakas. Sen jälkeen lähdin näiden parin kaverin kanssa ex temporena leffaan. Katsottiin Mies joka antoi eli Delivery man. Oli kyllä hyvä, suosittelen =)


Heipsun keipsun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...