torstai 13. helmikuuta 2014

Harmoninen kahvituokio

Moik!

Myöhästyin eilen bussista, joten kävin nappaamassa Coffee Housesta take away-kahvin ja nautin aamun hitaudesta ja mustavalkoisesta keskustan tunnelmasta, kunnes seuraava bussi saapui. Valkoinen lumi oli satanut vaaleanruskeiden talojen katoille ja maassa oli valkoista höttöä. Ihmiset olivat puhumattomia, vielä liian unisia täysin heräämään.

Tosi ihanan työpäivän jälkeen suuntasin salille ja sen jälkeen kauppaan. Ostin eilen pieniä irtokirsikkatomaatteja ja yllätyin niiden makeudesta. Ei tehnyt ollenkaan mieli karkkia, suklaata tai muutakaan makeaa. Ja tänäänkin aamu alkoi puurolla.

Viimeisen vuoden sisällä tietoisuus hyvistä ruoista on vain vahvistunut. Luen paljon kuntoon, terveyteen, ruokavalioihin ja kauneuteen liittyviä lehtiä, koska olen kiinnostunut terveydestä, hyvinvoinnista ja sitä kannattavasta hyvästä ruokavaliosta. Ja oikeanlainen ruokavalio tekee ihosta kauniin. Kaunis ihminen hehkuu niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ja uskon osasyyn siihen olevan ruokavalion. Kun voi hyvin sisäisesti, niin se näkyy ulospäin.

Töissä oli ihanan rauhallinen ja harmoninen tunnelma.

Tabletti jumittelee, siinä on kai joku virus. Tuossa se lattialla vieläkin kerää voimiaan johdon päässä, eikä jaksa käynnistyä. Pitäisiköhän sillekin tarjota kahvia, jospa siitä virkoaisi.

Töiden jälkeen kävin salilla. Tänäänkin kävin aamulla ennen töitä. Töiden jälkeen olin vähän väsy ja menin Coffee Houseen juomaan kaneli-cookie-cappuccinon. Kyytipoikana tullut konvehti on vielä taskussa. Pitäisi varmaan kerätä niitä kauniiseen kippoon. Olisi ainakin vierasvaraa.


Luomusta kyllä piti sen verran mainita, kun on hassua, miten aikuisiällä voi alkaa tulla yliherkäksi ruoka-aineille, kuten laktoosille ja vehnälle. Paleo-ruokavaliossa syödään juuri sellaista ruokaa ja käytetään sellaisia kypsennystapoja kuin kivikaudella eläessäkin. Eli paljon lihaa, kasviksia, marjoja, yrttejä jne, mutta eihän sellainen kaikille sovi?

Nykyään on kuitenkin ruokamäärät esimerkiksi vanhempien lapsuuteen verrattuna ihan hurjasti suurentuneet kaupoissa ja on tullut luontaistuotemyymälöitä. Terveyteen halutaan panostaa "roskaruokakauden" jälkeen.
Luomuruoka ja ruoka nykyäänkin tuntuu olevan kallista. Ennen se oli jopa neljäsosan halvempaa.
Kaikki kallistuu, mutta tulot pysyvät samoina, mihinkähän tämä johtaa.

En tullut puhumaan taloudestakaan.
On kyllä luomutuotteet muutenkin hyviä kuin ruoassa esimerkiksi hygieniatuotteissa. Käytän luomusaippuaa ja fluoritonta hammastahnaa.
Ruoan teko itse alusta loppuun varmistaa myös sen, ettei se sisällä ylimääräisiä säilöntäaineita tai lisäaineita. Valkaisemattomat suodatinpaperit, joutsen-merkin suosiminen, bussilla, pyörällä ja kävellen kulkeminen ja kierrättäminen ovat kaikki ekologista toimintaa. Ja se pitää maapalloa radalla, mitä ekologisempia olemme. Kielikuvallisesti.

On hassua, kun aloitin demi-vegetarisuuteni, niin perheeni piti sitä vain teini-iän vouhotuksena. Sitä teini-iän vouhotusta on kuitenkin jatkunut jo yksitoista vuotta ja vain vahvistunut viimeksi kuluneen vuoden aikana. Kyllä tietyt päätökset pysyvät kauan, kun itse niin päättää.

Huomenna on ystävänpäivä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...