lauantai 22. helmikuuta 2014

Raakaruokarakkautta

 

Heips!

Nyt se on iskenyt! Ihan kuin salama! Olen käynyt lainaamassa nämä kolme kirjaa aiemmin tällä viikolla ja ehtinyt perehtymään jo hieman ensimmäiseen kirjaan, joka on todella mielenkiintoinen ja helposti luettavaa tekstiä kivoilla kuvilla kuvitettuna.

Raakaruokaa ja rakkautta! Tänä aamuna tein ja maistoin omenapuuroa. Lisäksi olen syönyt banaanin, pari karjalanpiirakkaa, lisää omenapuuroa, yhden kupin kahvia ja vettä. Olo on kevyt, aiemmin ihan täysi ja mieli on keveä. Hymyilyttää ja tekisi mieli lähteä nostamaan jalkaa lenkille. En kuitenkaan lähde, mutta olo on niin energinen ja kevyt, ettei saisi vielä untakaan.

Erica Palmcrantz Azizin Raw food - Kevyempään elämään kolmessa viikossa kertoo, miten saat uutta energiaa raakaravinnon avulla. Se sisältää yhden, seitsemän ja 21:n päivän mittaisia puhdistuskuureja ruokaohjeineen, mutta paljon muutakin terveelliseen elämiseen perustuvaa tietoa. 
Erica on julkaissut myös kirjat Raw food - Elinvoimaa raakaravinnosta ja Raw food - Makeita herkkuja raakaravinnosta. Pitää perehtyä niihin sen jälkeen, kun on kahlannut ja opiskellut nämä kolme kirjaa läpi. 

I'm so excited!

Raw food eli raakaravinto valmistetaan vihanneksista, hedelmistä, marjoista, pähkinöistä, siemenistä, iduista, versoista ja levistä. Myös hunajaa, kylmäpuristettuja öljyjä, ja superruoka-aineita käytetään. Kuumentamisen sijaan ruoat valmistetaan niin että niiden elinvoima ja ravintoaineet säilyvät, esimerkiksi soseuttamalla, uunissa kuivaamalla tai vesihauteessa korkeintaan 42 asteessa. 

Kevyempään elämään raakaruoka on oiva startti, se puhdistaa ja energisoi kehoa ja mieltä, mutta mielestäni luonnollisesti valmistettua kalaa ja kanaa on hyvä syödä pari kolme kertaa viikossa puhdistuskuurin jälkeen. Voi olla raakaruoka-puhdistuskuureja ja voi myös soveltaa niitä niin kuin parhaaksi näkee ja tuntee voivansa hyvin.

Omenapuuron ohje:
1 omena
1 päärynä
2 sellerinvartta
1rkl vettä
ripaus kanelia

Käytin kahden sellerinvarren sijasta puolikkaan avokadon, josta tuli puuroon pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Pilko omena, päärynä ja avokado pieniksi paloiksi, lisää ripaus kanelia ja soseuta tehosekoittimessa. Hyvää on! (pitää muistaa seuraavalla kerralla ottaa kuva vaaleanvihreästä mömmöstä - siis puurosta)

Asetan itseni koekaniiniksi ja kokeilen vähitellen kaikkia ohjeita, kunhan saan hankittua aineksia. Nyt takaisin opiskelemaan :)

Raakaruoka equals <3

(P.S. En muista, olenko aiemmin kertonut, mutta pohdin tänään, jos ostaisin auton, niin sen pitäisi olla sähköllä kulkeva ja siinä voisi olla aurinkokennopaneelit katossa, niin se voisi ladata itseään auringon paistaessa :) )

Me <3 luonto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...