maanantai 6. tammikuuta 2014

Unelmakoti


Takka. Eihän se välttämätön olisi, mutta olisi todella kiva tunnelman tuoja. Toki voisi olla erikseen esim kellarissa sellainen mukava takallinen rentoutumishuone, jossa ei olisi telkkaria.  En vain kuvittele nättinä takkaa ja telkkaria ainakaan vierekkäin.
Olohuone voisi olla ruskean, beigen ja kerman sävyjä, pehmeitä valoja ja pintoja. Ehdottomasti ei nahkasohvaa, edes tekonahkaa. Tekolampaantalja olisi kyllä mukava olohuoneessa.


Tämä kuva ei täysin vastaa kuvaa ideaalikeittiöstä, mutta on vähän sinne päin. Olen aina halunnut joko baarikeittiötä tai keittiösaarekkeellista keittiötä, jossa olisi paljon tilaa valmistaa ruokaa ja aina olisi tuoreita hedelmiä nätissä kulhossa pöydällä sekä nätit maustepurkit esillä. Ruokapöytä olisi lähettyvillä erikseen. Tämä keittiö on aika moderni, haluaisin ehkä hitusen enemmän romanttisuutta ja mökkitunnelmaa, mutta vain hitusen.


Makuuhuoneen kaappien tilalla voisi olla iso ikkuna (ei sentään parveketta ja viinitarhanäkymää ja sinistä merta, koska ollaa Suomessa) ja vaatekaappi voisi sijaita muualla. On mukava nähdä herätessä ikkunasta ulos. Ja makuuhuoneeseen mentäessä olisi sellainen lasiristikoitu valkoinen parikaariovi. Hmm, vaikea selittää.


Kylpyhuoneen ei tarvitsisi olla kauhean moderni tai ylellinen, mutta siellä pitäisi olla ovi saunaan. Ja kylppäri sijaitsisi siellä kellarissa. Lisäksi pieni vessa voisi sijaita katutasossa.


Oho, mistäs se tupsahti! No olisihan tämänkin aika joskus, vaikkei ihan täysin tämän näköisenä, ja kuvasta puuttuu iso muhkea tuolikin.
Lisäksi olisi askartelutyöhuone, johon kuuluisi yhteen nurkkaan iso pehmeä tuoli lukuvalon ja kirjahyllyn kanssa, yhdessä kulmassa olisi maalausteline ja voisi siellä olla askartelupöytäkin. Ehkä jopa se joillekin välttämätön pöytätietsikkakin. Ja takapihalla olisi terassi ja ihania istutuksia.

Nyt nukkumaan, huomenna on töitä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...