sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Sunday without sun

Snif!

Eihän se flunssa vielä laantunut.
Tänään tuli kaiken lisäksi yskä, ei mitenkään kivaa.
Yskästä tykkään vähiten.


Eilen olin teatterilla käymässä. Ei siis sillan toisella puolella, vaan tässä kohtaa. Joku päivä pääsen itsekin näyttämölle. Pitäisi varmaan hakea toiseenkin teatteriin, niin pääsisi varmemmin johonkin näytelmään mukaan. 


Tänään siivosin kaikki vaatteet lattialta ja imuroin myös. Äiti ja veli tuli käymään ja toivat donitseja. Juotiin kahvit suklaarinkuloiden kanssa ja sitten he lähtivätkin. Kiinnitin toiselle seinälle ifolorilta tilaamiani kuvia. 

Tässä on kuva eteisen seinästä, nämä siis ovat olleet jo kaemmin. Korteissa on kivat tekstit. Vaaleanpunaisessa nallekortissa lukee Mistä on pienet nallet tehty? Pumpulista, unelmista, halauksista ja lohduttavista sanoista. Niistä on pienet nallet tehty.

Sinisessä nallekortissa lukee Ei olla mörököllejä, ei mökötysloukkuja. Ollaan ilopillereitä, päivänkakkaroita, mukavia mussukoita, nauruhattaroita!

Lasi+kukka-kortissa lukee Jos osaa jotakin ja ymmärtää sen läpikotaisin, näkee ja ymmärtää paljon muutakin. - Vincent van Gogh 


Sundae on jäätelöstä valmistettava jälkiruoka. Se koostuu jäätelöstä sekä päälle laitettavasta kastikkeesta tai siirapista ja joissakin tapauksissa muista koristeista, kuten hienonnetuista pähkinöistä, strösseleistäkermavaahdostatai maraschinokirsikoista. Sundaejäätelöitä myydään pääosinjäätelöbaareissa, mutta muutamat pikaruokalat kuten McDonalds myyvät myös niitä. Koko historian ensimmäinen sundaejäätelö valmistettiin Ithacassa vuonna 1892

Oon muutamaa mieltä sunnuntai-päivistä. Sunnuntaina pitää paistaa aurinko. Ihme kyllä, tänään ei paistanut. Vaikka kaikkina muina päivinä viikossa sataisi tai taivas mököttäisi, niin sunnuntaina pitää paistaa aurinko. 
Sunnuntaina voi rentoutua, se on yleinen lepopäivä. Voi rentoutua, miten parhaaksi näkee, mutta tylsiä töitä ei tehdä sunnuntaisin. Tämä ei tietenkään koske vuorotyöläisiä,  joiden pitää vain työskennellä sunnuntaisin. 
Sunnuntai on hyvä päivä siivota. Muistan, kun pienenä katselin äidin pesevän lattioita auringon valaistessa tiensä sisään. Se päivä taisi olla juuri kevään ensimmäisiä ihanan aurinkoisia sunnuntai-päiviä. Koti tuoksui puhtaalta ja auringonvalossa saattoi nähdä pienet aurinkopölyn hiukkaset. Sunnuntait ovat kiireettömiä ja lähes höyhenen keveitä. 

Jospa positiivisilla ajatuksilla saisi tämän flunssan häviämään. Olisi ihana nukkua auringonvalossa maton päällä niin kuin kissanpäiviä vietellen.

Adios, amigos! Toivotaan aurinkoisia päiviä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...