lauantai 4. tammikuuta 2014

Sadekeppisää

Kuka tilasi sadetta?

Hassua, kun herää niin ulkona näyttää ihan illalta. Sama juttu koko päivän. Aurinkoa kaivaten, ja lunta. Jos lunta ei tulekaan tänä talvena, niin eipä tarvitse ainakaan huolehtia räntäkeleistä ja loskasäistä. Pitää vaan muistaa sadekeppi ja saappaat (jotka on töissä) tai reimat, jotka omistaa.

Ajattelin oikeastaan höpistä vähän Martista, Turun ihanasta kaupunginosasta. Siellä ei ole paljon ihania puutaloja, mutta yleensäkin itäinen ja läntinen rantakatu ovat aivan ihania lähempänä satamaa. Tai oikeastaan Aurasillalta Satamaan. Onhan Port Arthur, Turun kuuluisa puutaloalue (ei siellä välttämättä eniten puutaloja ole), periaatteessa toisella puolella kuin Martti, ympäröimässä ihanaa Mikaelinkirkkoa.

Asuin kerran Martissa, ihanassa asunnossa, jossa oli kaikki mukavuudet: vaatehuone, sauna, pesukone, astianpesukone, lasitettu parveke, avokeittiö, liukuovinen makuuhuone. Ikkunasta ei ihan näkynyt aurajoelle, mutta näkyi auringonnousut ja -laskut sekä useimmiten nosturi. Vain yksi talo sen talon ja aurajoen välissä. Vain takka puuttui ja keittiöstä baariosuus. Ei tullut asuttua siellä kovin pitkään, mutta muistan sen ikuisesti. Veljelläni ja minulla on hassu tapa muistaa kaikki asunnot ja talot, joissa olemme vierailleet sisällä. En tiedä miksi, ehkä meissä on arkkitehdin vikaa.

                           
   Förin tienoilta otettu kuva ja alhaalla Tuomaansillalta näpsäisty


Mulla oli joskus sellainen unelma, että voisi aloittaa lenkkeilyn, pienen hölköttelyn förin kohdalta ja mennä aina vain Tuomaansillalle asti, ylittää se ja tulla toista puolta takaisin ja sitten förillä yli.
Siinä tulisi varmasti kiva fiilis ja voisi rentoutua lämpimässä suihkussa. Tai kylmässä, jos hiki tuli!

Eipä mulla muuta, kaksi pientä ja erittäin suurta unelmaa. Pitäisi tanssia aurinkotanssia. Opin tänään ehkä virkkaamaan :) Voisin joku päivä etsiä ihanat huonekokonaisuudet ja muodostaa niistä asunnon.

Unelmille on hyvä hymyillä ja niitä pitää olla olemassa. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...