sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Talin metsä ja pannukakkuja

Tali. Tuo ihana metsä, jonka vierustalla Munkkiniemessä olimme frisbee-golffaamassa eilen. Ennen sitä eilen päivemmällä olin Talin kierroksella, joka periaatteessa ympäröi Talin golf-kentän. Ihana metsä ja luonto, joka on pitkään pysynyt vihreänä, mutta väriäkin löytyy jo ja pudonneita lehtiä jonkin verran. Tässä kuvia metsäreitiltä. 












Kokeilin eilen Pirkka-lehdestä "suklaakakkua mikrossa", mutta sehän räjähti mukiin ja toi asuntoon kauhean käryn. Ei kannata kokeilla. Toinen Pirkka-lehdessä oleva ohje taas toimi todella hyvin.




Appelsiini-kardemumma-pannukakut (6 annosta)

1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl rypsiöljyä/sulatettua voita
1 appelsiini
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
(1 tl ruokasoodaa)

Lisäksi
1 prk valio appelsiinirahkaa
tuoreita hedelmiä tai marjoja
tomusokeria tai vaahterasiirappia

1. Sekoita jogurtti ja maito kulhossa. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää öljy. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja lisää kuoriraaste taikinaan. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja kuutioi appelsiinin hedelmäliha myöhäisempää käyttöä varten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

3. Paista taikinasta paksuja pannukakkuja kuumalla pannula rasvassa. Paistoaika on ~ 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Taikinasta tule noin kuusi paksua pannukakkua. Tarjoa pannukakut appelsiinirahkan sekä appelsiinikuutioiden ja muiden hedelmien tai marjojen kanssa. Ripottele pannukakkujen pinnalle tomusokeria tai valuta päälle hieman vaahtera-siirappia.

Hyvin onnistuivat letut, mutta lisäisin desin kermaa, appelsiinimehua tai muuta nestettä joukkoon, koska olivat vähän kuivia. Ruokasoodan puuttuminenkaan ei haitannut.

Näin tällä kertaa. Kumma juttu, että pakatessa tavaroita tavaroita tuntuu olevan paljon enemmän kuin kuvitteli. Pian tavarat autoon ja uutta kämppää kohti.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...