maanantai 19. lokakuuta 2015

Kahvi ketuttaa

Tänään bussissa matkalla kämppää kohti mietin, miksi mieli on niin alhaalla. Tänään tuntui töissä, että minut kuultiin, mutta ei kuitenkaan kuunneltu. Vai johtuuko se sittenkin työkaverin tiuskaisusta, joka ei varmastikaan ollut tarkoituksellista, koska hän korjasi sen, kun tajusi, mistä oikeasti oli kyse.

Mikä sitten veti mielen niin matalaksi? 20 minuuttia ennen töiden loppua ajattelin, että nyt ei huvita tehdä mitään muuta kuin maata paikallaan ja katsella kattoparruja. Mieli oli jumissa, mutta tosin niin kehokin, koska piti käydä kakkosella kämpille tultua. Voiko matala mieli johtua niin paljon siitä, mitä suuhunsa tunkee ja on tunkematta? Sain itseni ulos bussista yhden pysäkin aiemmin ja katselin ympärilleni, josko se ulkoilma tosiaan virkistäisi ja aloin miettiä tarkemmin työpäivän kulkua.

- Oli aikainen aamu ja olin nukkunut alle kuusi tuntia.
- Väsytti koko päivän.
- Heti töihin tultua laitoin kahvin porisemaan ja join kolme kuppia kahvia päivän aikana.

Olen jo jonkin aikaa jättänyt aamukahvin välistä ja juonut sen sijaan teetä. Mahtaisiko matala mieli johtua liiallisesta kahvista, jonka oikeasti pitäisi olla piriste? Oikeastaan kahvista tekee piristeen ainoastaan siinä oleva kofeiini. Ilman kofeiinia kahvi olisi mainio unilääke, mikä on hämmentävää. Toisaalta kahvi on myös diureetti eli poistaa nestettä kehosta - liika kahvi voi saada päänkin särkemään, koska useimmiten päänsärky johtuu liian vähäisestä nesteestä, alhaisesta verensokerista tai kipeistä lihaksista eli huonosta niskan asennosta ja siitä, ettei veri kierrä päässä hyvin - mutta ei siitä sen enempää.

Kämpille saavuttua söin Skyrin ja join vettä. Seuraavaksi teen rentouttavan kasvonaamion ja ehkäpä otan päikkärit päälle, jos on vielä senkin jälkeen mieli maassa. Voisi kaapata kirjan käteensä tai lähteä katsomaan maisemia. Tai mitä tahansa muuta.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...