sunnuntai 18. lokakuuta 2015

I love me - messut

Eipä ne niin ihmeelliset olleet, mutta oli tosi mielekästä nähdä ystävää, joka asuu Hämeenlinnassa, mutta tuli tällä kertaa bussilla Turusta :) Menin bussihalliin häntä vastaan, löysin saapuvien bussien tuloportit ja hän näemmä tuli Åbussilla, josta en ollut ennen kuullut.


Kävimme kämpillä heittämässä tavarat sen jälkeen, kun olimme nähneet ja kuulleet Kampissa jonkun Olli Hermannin, josta en ole koskaan ennen kuullutkaan, esiintyvän, ja menimme Karhunaukiolle. Siellä nousimme 9-ratikkaan, joka meni Messukeskukseen. Nettilipuilla laitteen kautta sisään, kävimme automaattijonossa ja narikkajonossa ja pääsimme kiertelemään.




Messuilla oli Magnum-ständi, josta olisi saanut jäätelöä ja toivomaansa krääsää siihen päälle, mutta jäätelö maksoi viisi euroa ja jäätelötiskille oli aikamoinen jono.
Alla ovat Freddy-housut. Näin nämä ensimmäistä kertaa ja näyttivät tosi hyviltä mallinukkejen päällä ja joidenkin ihmisten jaloissakin. Pyllyä korostavat housut. Harmi vain, että näille jäi hintaa 60 euroa ja normaali hinta oli 79,90.




Housukatselmuksen jälkeen kiersimme katselemassa ymprärillemme, pitelin kultaharkon kopiota kädessäni ja katselimme sormuksia, kunnes kello tuli kolme ja kävimme katsastamassa Schwarzkopfin - hiusmuotinäytöksen. Arvostelimme asiankuuluvasti mallien kuontaloita ja olimme sitä mieltä, että ehdottomasti vanhemmat mallit olivat enemmän edukseen kuin nuoret. Näissä vanhemmissa malleissa oli jotain erilaista, he hymyilivät.
Oli meille molemmille ensimmäinen mikään näytös.





Hiusnäytöksen jälkeen kävimme vielä ympäri ämpäri katselemassa vaatteita ja koruja, hankin ihanan pöllöpipon Tähtituotteen putiikista ja olin iloinen. Aiemmin oli tullut aivan ihana oranssihtava lippahuopahattu vastaan, jossa oli päällä tupsu ja joka sopi minulle kuin nenä päähän, mutta se jäi sinne, koska sillä oli hintaa 80 euroa. Jospa se tekee jonkun toisen onnelliseksi.

Kun seuraava tunteroinen oli kulunut, niin menimme yleiseen vaatemuoti-näytökseen, jossa esiteltiin montaa eri merkin vaatetta mallien päällä. Arvostelimme jälleen asiaan kuuluvasti ja jotkut asuista todellakin olivat aika hullunkurisia, sellaisia, joita tuskin kukaan kadulla vastaan tuleva tavallinen tallaaja käyttäisi. Jotkut asut taas olivat oikein kivoja.



Välillä messualueella näki mukavia pieniä taideteoksia, kuten nämä katossa roikkuvat sateenvarjot ja näytöstilassa olevat ilmapallot. Messut oli jaoteltu kahteen osioon: vasemmalla puolella pääväylää olivat vaatteet ja korut sekä muotinäytösareena, kun taas oikealla puolella pääväylää oli ravitsemukseen, hyvinvointiin, kosmetiikkaan ja hiuksiin erikoistuneita putiikkeja, kojuja tai ständejä - miksi näitä nyt kutsutaan.

Kävimme pikasilmämeikissä ja kiersimme aluetta ympäri ihmetellen, haistellen ja maistellen kaikenlaista. Joitakin asioita jäi näkemättä, koska aika loppui kesken. Mutta vaikka messut sulkeutuivat kuudelta, niin kaikki eivät lopettaneet silloin vielä kiertämistä eikä myymistäkään.

Olin todella kahden vaiheilla, kun katselin 79 euron hampaidenvalkaisutarjousta paikan päällä, mutta ajattelin käyttää sen summan johonkin muuhun. Tai sitten voisin säästää ja käydä joskus jossain valkaisuttamassa hampaat. Ovathan nämä legot vähän värjäytyneet kahvista, teestä sun muusta.

Oli mukavat messut, mutta eivät mielestäni kuitenkaan mitkään todella huikeat. Tulipahan koettua.

Tänään on koko päivän tullut rötvättyä, katsottu monta jaksoa yhtä sarjaa, syöty jäätelöä, käytetty pressopannua ensimmäistä kertaa ja tullut ihan hyvääkin kahvia, leikattu hiuksia ja syöty vähän lisää. Tämän päivän ja viikonlopun kruunasi Linnanmäellä ollut todella upea ilotulitus, joka on hienoin ilotulitus tähän asti näkemistäni. Tuli sekin todettua, ettei Linnanmäeltä kävellyt takaisin kämpillenikään kovin kauan.

Nyt kuitenkin nukkumaan, 5:30 herätys. Hyvää yötä!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...