tiistai 29. heinäkuuta 2014

Pyöräilyä Helsingissä, shoppailua ja paaljon ruokaa

















Eilen olimme murusen kanssa polkupyöräilemässä. Pyöräilimme Hesperian-puiston reunaan olevalle Helsingin jäätelötehtaan kojulle, koska halusimme maistaa sitä jäätelöä ja tämä koju oli ainoa, joka ei sijainnut Kaivopuistossa. Jostain syystä Kaivopuiston ympäristössä sijaitsee kolme.

Jäätelön syönnin jälkeen kiipeilimme vähän puissa ja jatkoimme matkaa Kaisaniemen puistoon, jossa tiedän suihkulähteiden olevan. Valitettavasti ne eivät olleet päällä, mutta päädyimme kiertämään Kasvitieteellistä puutarhaa, joka siellä sijaitsi. Puutarhassa oli kauniita kukkia ja erikoisia puita. Oli todella kuuma päivä, onneksi oli vettä mukana.

Puutarhakierroksen jälkeen kiinnosti kauempana nähty sininen rakennuksen huippu ja löysimme kyseisen rakennuksen. Samalla päädyimmekin Hakaniemeen ja kun sillä suunnalla olimme, niin päätimme poiketa Hakaniemen kauppahallissa. Harmi kyllä, ettei siellä ollut puolet puljuista auki ja muutenkin oli todella hiljaista. Pitää poiketa Helsingin toisessa Kauppahallissa katsomassa, josko siellä olisi vilkkaampi liikenne.

Kauppahallikierroksen jälkeen haimme virkistävät kaupasta ja menimme hetkeksi lojumaan puiden varjoon Hakaniemen rantaan, kunnes ajelimme kotio ja suihkun kautta lähdimme Vantaan IKEAssa käymään. Sieltä löysimme maljakon, pari lasia ja kynttilän. Tullessa söimme vielä mansikoita ja korkkasimme valkoviinin.






Tämä päivä on mennyt kaupungilla shoppaillen ja syöminkien ja juominkien äärellä.

Lähdimme kaupungille bussilla joskus puolen päivän aikaan ja aika pian tuli nälkä ja löysimme Stockmannista Classic pizza restaurantin, jossa puolitimme pizzan nimeltä Verde mon dieu, joka sisälsi tomaattikastiketta, mozzarella-juustoa, punajuurta, sinihomejuustoa, auringonkukansiemeniä, tomaattismetanaa, rucolaa, seesamikastiketta, hunajaa sekä lisättyä valkosipulikastiketta tarjoilijan suosituksesta :) Tästä lähin pitääkin kokeilla enemmän punajuurta ruoissa, koska se todellakin sopi pizzaan muiden ainesten kanssa, ja rohkeasti kokeilla muitakin aineksia yhteen, joiden ajattelee yhteen sopivan!

Kävimme ostamassa kannun ja uudet pöytätabletit.Stockmannista, muttei vieläkään löytynyt sopivia smoothie-laseja. Stockmannista ulos ja Forumiin sekä Kamppiin pyörimään. Kävimme väsyn yllättäessä Wayne's coffeessa nauttimassa Café frappet ja jatkoimme kiertelyä, kunnes kaupan kautta kotiin.

Kotona kokkasin banaanilettuja päärynäpalojen kanssa sekä sitä ennen oli rapsautettu jälkiuunin ruisleipiä uunissa ja niitä maisteltu valkohomejuuston kanssa, sekä tummaa chilisuklaata. Maistoimme myös St Peter'sin cream stoutia. 

Nyt pitää vielä lähteä käymään ulkona kävelyllä, koska sisällä on turkasen kuuma. Ulkona on ihme kyllä vähän viileämpi jo nyt. Kävimme katsomassa tuuletinta, mutta sellaista emme valitettavasti löytäneet, joten pitää kestää. Taitaa banaanilettuhöyryt vielä leijailla asunnossa, joten pieni happihyppely tekee hyvää. 

Hyvää kesäyötä :)



~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...