perjantai 18. heinäkuuta 2014

Shoppailupäivä, kokkailua ja parturiasiakas

Heippis!

Tänään on ollut koko päivä ohjelmaa :)

Heräsin 08:15, joimme äidin kanssa aamukahvit ja söimme vähän mannapuuroa.

Lähdimme Raisioon äidin ompelijaystävättären luokse Jättirätin kautta, josta haimme paljon nättiä kukallista kangasta, nappeja, lankaa, vetoketjuja ja kuminauhaa. Äiti haluaa teettää ompelijaystävättärellään meille molemmille samasta kankaasta housut. 

Hän haluaa capri-malliset, jossa on alhaalla levenevät lahkeet ja mie saan legginsit. Meidät mitattiin muutamasta kohtaa, vähän rupattelimme ja lähdimme äidin kanssa Myllyyn. Kukat ovat hänen pihaltaan.


Vähän ennen Myllyä äiti kävi kukkakaupassa ostamassa parvekkeelle uuden taimen, minkä aikaa odotin autossa ja tein krypto-ristikkoa.




Äiti haki Kultajousesta rannekoruunsa puuttuvan palasen ja tuli todella iloiseksi löydettyään sopivan pienen sydämen. Seuraavaksi menimme syömään Arnoldsiin. 
Otin tonnikala-bagelin sekä veden ja äiti otti suklaamuffinsin ja coca colan. Myyjä oli todella kiva, kun vähensi muffinsin ja juoman hintaa bagelini takia: kun ostaa bagelin ja siihen päälle makean "jälkkärin" sekä juoman, niin silloin ne maksavat vain 1,50E (= 



Ostin pari paitaa: lämpöisen 3/4-hihaisen suurisilmukkaisen harmaan neuleen, jossa kiva vetskari takana sekä vihreän pitkähihaisen pehmeän paidan, jossa nappeja koristeena hihansuussa. Voisihan niistä toki kuvatkin ottaa, kunhan saan ne kammettua päälleni, mutta sehän meinaa, että pitäisi näyttää pärstäni (oh my god!) 


Piti ostaa jotain Stadiumiltakin, koska posti toi sinne 20% alennuskupongin, mutta en osaa ostaa urheiluvaatteita! Tarvitsen jonkun osaavan henkilön mukaan ostoksille. Jännää on kyllä se, että Myllystä löytyy neljä urheilukauppaa: Stadium, Intersport, Top-sport ja Sportia sekä lisäksi vielä partiovarusteliike, joka ei tietenkään liity mitenkään asiaan. Tai kyllä oikeastaan eräällä tapaa.



Ostin myös Garnierin uuden nassusaippuan, kun Avonin hyvä nassusaippua pääsi loppumaan. Kokeilin uutta Garnieria jo ja kasvot tuntuvat puhtailta ja pehmeiltä. Naamaihoni on hieman altis rasvoittumiselle, joten on kiva, jos löytäisi täysin sopivan saippuan, jotta ei tarvitsisi kokeilla enää uusia. Itsetunto kohoaa, kun ei ole mitään punaisia läiskiä naamassa, mutta vaikuttaahan siihen toki muutkin asiat kuin vain saippua, vaikka olisi kuinka täydellinen saippua tahansa. Voisi joskus kokeilla Weledaa tai Mádaraa.


Mylly-pyllyn jälkeen kävimme kotimatkalla Ravattulan Citymarketissa, koska sain veljeltä tekstiviestin kesken shoppailureissua, josko tekisin jonkin kivan ruoan reseptikansiostani. Annoin hänen katsoa sitä, kun hän viime kerralla oli käymässä. 


Tein veljelle kuudeksi ruokaa, koska hän pääsi viideltä. 
Kansio ei ollut mukana reissussa, joten piti keksiä vain jotain päästä ja tässä lopputulos. Ostin kanasuikaleita, paistoin sen ja maustoin parilla mausteella, jonka jälkeen kaadoin päälle homejuusto-ruokakermaa ja annoin hetken aikaa hautua. Makaronia kiehautin viereen. Salaatin tein ruukkusalaatista, terttutomaatista, kurkusta, punasipulista, keltaisesta paprikasta, cashew-pähkinöistä, auringonkukansiemenistä sekä lorauksesta oliiviöljyä. 

Kuvasta puuttuu siis värinä sininen. Mustikoita perhaps! Rieska-leipä kyytipoikana on ruskeaa ja maito juomana valkoista. Oranssi syntyy tomaatista ja paprikasta. Lilaa olisi voinut saada tummista viinirypäleistä, muttei sitä ihan kaikkia värejä lautasella kuulukaan olla. Toisaalta pöytäliina on sininen ja punasipuli on lähes violetti, joten se lasketaan, eikö? :) Jälkkäriksi salmiakkia? 

Ruokalevolla höpisimme kaikenlaista ja äitikin pelmahti kotiin. Katsoimme teräsmies-leffan, jonka jälkeen joimme iltakahvin. Sen jälkeen leikkasin veljeni hiukset, kun taas olivat paljon kahdessa kuukaudessa kasvaneet. Hänellä on oikeasti vähintään 1,5cm kasvu per kk.

Huomenna pääsen kahdeltatoista melomaan ihan Turkuun :) Sitten pitää käydä kaupassa ja kauhealla tohinalla siivota tämä asunto, kun tänään piti, muttei oikein ehtinyt. 
Huomenna leivon yhden jutun, mutten paljasta vielä mitä :)

Nyt olisi aika mennä nukkumaan, koska huomenna (tai no siis oikeasti ihan tänään, kellohan on yksi) suunnilleen 18 tunnin kuluttua tulee luokseni yksi erityinen vieras *ihan muikeana muikkuna*

Hyvää yötä ja kauniita unia!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...