tiistai 1. heinäkuuta 2014

Keskiajasta tulevaisuuteen

Heipä hei, heinäkuu!

Nyt on todellakin heinäkuu ja asteita viisitoista. No odotellessa sitä todella kuumaa loppukesää.Viimeiset neljä päivää perjantaista maanantaihin ovat olleet ihan huikeita ja tekemistä täynnä!


Perjantaina keskipäivän vaiheilla tärkeä ihana ihmiseni tuli käymään. Lähdimme vähän kämppää siivottua keskustaan ja tapasimme Tuomiokirkolla ystävämme. Lähdimme kiertämään Tuomaansillan kautta, koska olen jo kauan sen halunnut ihmisilleni näyttää, vaikkei aurinko paistanutkaan. 


Kierrettyämme Tuomaansillan kierroksen päädyimme käsityöläismarkkinoiden alkupuolelle syömään muurinpohjalettuja tästä reservikeittiöstä. Tuosta Valittaminen kielletty - kyltistä tuli hauska juttu, kun joku meidän perässämme valitti jonon pituudesta ja yksi näistä keittiöherroista tokaisi hänelle, ettei ole liian pitkä jono, vaan hyvin järjestäytynyt :D


Kävimme letut hillolla ja kermavaahdolla syötyämme kiertämässä ja katselemassa käsityöläismarkkinoiden joka kojua ja siellä oli vaikka ja mitä kaikkea! Tämä hieno pulloteline, joka etsi uutta kotia löytyi kylläkin keskiaikaismarkkinoiden puolelta. Sielläkin oli vaikka ja mitä kaikkea kivaa! :)


Keskiaikaismarkkinoiden puolella eli itäisellä puolella, "täl pual jokkee" oli kaunis kuja kuvattavaksi, mutta siitä kun olisi halunnut kuvan ilman ihmisiä, mikä ei kylläkään onnistunut, koska siinä oli koko ajan edestakaista liikennettä. Muutamia esityksiäkin tavan mukaan keskiaikalaismarkkinoilla oli.


Mennessämme käsityöläismarkkinoilta teatterisillan kautta toiselle puolelle saimme matkan varrelta Starbucksin vihreää kahvia sisältävät jotkin vadelmajuomat maisteltavaksemme, mutta en kyllä menisi ostamaan. Oikea vadelmamehu on paljon paremman makuista ja piristävämpää kuin se. Tällä kertaa ei tullut jäätelöitä ostettua, mutta joku kerta vielä tuostakin näkyvästä jäätelökipsasta :)



Aboa Vetus & Ars Nova - museon kohdalla oli kiva yleisöä ja varsinkin lapsia puoleensa vetävä valtavia saippuakuplia tekevä nainen :)


Molemmat markkina-alueet kierrettyämme kävelimme Kupittaan Citymarketiin ruokaostoksille. 



Teimme tropical jauhelihaa med spaghetti und salade och tomato. For dessert oli Dr. Oetkerin puutarhamarjoja vaniljakastikkeen kera. Katselimme Frozen-leffan alkuperäiskielellä ja leffaeväinä toimivat Nellie dellies-karkit ja markkinoilta hommatut itsetehdyt toffeepalat.


Nämä kaksi söpöläiskauhaa ostin myös markkinoilta. Toinen pääsi heti käyttöön ja toinen pitää käsitellä mehiläisvahalla tai vastaavalla ennen käyttöönottoa. Eikö olekin söpöset! :)



Lauantaina jännäsin läheisteni puolesta, jotka osallistuivat puolimaratoniin 3500:dan muun juoksijan kanssa. Voisi harjoitella juoksua ja osallistua vaikka kymppiin ensi vuonna. Kyllä miustakin joku päivä urheilija tulee! Lauantaina söimme itsetehtyä pizzaa, jossa oli juustoa, tomaattimössöä, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä paprikoita. Nami nams! Persikat olisivat vielä sopineet joukkoon.


Turku on kyllä niin kaunis kaupunki kaikkine nähtävyyksineen ja kauniine rakennuksineen <3

Sunnuntaina oli ihan vain lököttelypäivä, vähän pakkailua, söimme kanaa ja wokkia ruokakermassa uitettuna, moikattiin äitiä ja katsoimme Ponyon, joka on Studio Ghiblin tuotantoa.


Maanantaina, muuttopäivänä Turusta Kaarinaan vähäksi aikaa ennen Helsinkiin muuttoa, kävimme viemässä kaatopaikalle tavaraa ja matkan varrella kävimme ABC:llä syömässä. Miulle oli kanasalaatti ja herralle jonkin sortin pihvi. Muutto sujui neljässä tunnissa ja mukana oli kolme ihanaa ihmistä auttamassa, joille olen todella todella kovasti kiitollinen avusta.
Sain jopa pyöräni korjatuksi ja huolletuksi, enkä voinut olla kuin yhtä hymyä! ^___^

Pidä kiinni siitä, mitä sinulla on ja muista huomata pienimmätkin asiat <3


Ja viikon kuluttua Helsinkiin ja Linnanmäkeen! En olekaan ollut varmaan yli kolmeen vuoteen huvipuistossa.

On ihanaa, kun on jotain, mitä odottaa <3

~ Lilja Lumi

Ai niin! Nousin tänään Kaarinassa Turun bussiin numero 7, joka oli ennen 11 ja se maksoi vain kolme euroa. Lisäksi se oli todella uusi bussi, joka tuoksuikin vielä uudelta ja siellä oli kaikki uudet härpäkkeet. Ja se lippu on pari tuntia voimassa! Kivaa, että lähiseuduilta voi nykyään käydä Turussa kahden tunnin ajan ja vielä niin, ettei tarvitse itseään "kipeäksi maksaa" :) Kivoja uudistuksia!
Mietin bussissa ollessani myös Tampereen hienoja uudistettuja liikennevaloja ja katselin uudistettuja julkisivuja ja uudistuksia ympäristössä. Jos sanoisi sen vanhan fraasin, että millaista oli kymmenen vuotta sitten, niin ajatella, että silloin oli jo 2000-luku meneillään. Millaistakohan kymmenen vuoden päästä on? Varmaan huikeasti enemmän uudistuksia.
Mietin jo mielessäni, jos olisi olemassa sellaisia ilmabusseja, joihin mentäisiin niin, että portaat kulkisivat bussipysäkkien katosten päälle ja sieltä pitäisi nousta kyytiin.

Tulevaisuusajatelmia - saa nähdä, millaista silloin oikeasti on :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...