sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kansainväliset Suurmarkkinat sekä ukkosen jyrinää ja kaatosadetta rannalla

Hej!

Lauantaina kävimme miekkosen kanssa markkinoilla joen molemmilla puolilla ja myös Suurtorilla. Kyseessä oli 16.7.2014 - 19.7.2014 jokivarrella järjestettävät Kansainväliset Suurmarkkinat. Markkinoilla myytiin todella paljon eri maiden herkkuja sekä käsitöitä.

Peltikaveri tai oikeastaan maalattu ihminen

Hollantilainen koju. 
Ruoista oli myynnissä eniten erikoisia lihamakkaroita, juustoja ja herkkuja.

Lettuteltta edustaa Suomea :)

 Delicatessén! Trolley eli vaunuissa tehtävät leivät ja leivonnaiset. 
Sieltä tuli ihastuttava tuoksu ohi kävellessä!

 Valkosipuliniput näytillä

 Missä jokivarsi, siellä Turun Tuomiokirkko

 Saavuimme toiselle puolelle eli täl pual jokke, itäinen rantakatu

 Porthanin puisto

 Markkinatunnelmaa



 Yhdellä kojulla oli myynnissä metallilangasta tehtyjä hienoja koriste-esineitä

 Italialaista suklaata! Noms! Myyjä puhui vähän suomeakin, mutta kuulutteli englanniksi, että saa itse ottaa ("Pick yourself what you like! Self-service!")  ja pakata mieleisensä ja kun olin hetken katsellut Baileys-suklaata, niin hän laittoi pahvirasian valmiiksi siihen viereen, joten otin sitten sitä ja kävimme maksamassa.

 Oli nihkeä ja kuuma päivä, joten kävimme Café Artissa ostamassa jäälattet

 Italian temptations, siellä se suklaa on kyydissä...

 ... ja odottaa tulevansa syödyksi. Eikö näytäkin hyvältä :)

Muuten vain - kuva istumapaikaltamme Café Artin ulkopöydässä

Kahvilakäynnin jälkeen menimme hetkeksi Hansaan pyörimään ja löysimme jopa miehelle hienon liilan paidan syksyä varten. Kävimme Herkussa hakemassa ruokaa ja teimme kotona lihapullia, muusia ja salaattia. Välissä söimme hieman mustikkapiirakkaa, kun veli oli käymässä. Maistoimme myös italialaista suklaata ja se oli hyvää! 
Kävimme mamman luona vaihtamassa hänelle potkupyörään renkaankin ja hän oli todella otettu avusta, kun se pyörä on niin tärkeä hänen liikkumisensa kannalta. Ihanaa, kun on niin monipuolinen mies, oikea aarre <3

Kello oli jo kahdeksan tienoilla, kun menimme rantaan koittamaan, oliko vesi kylmää. Istuimme hetken pyyhkeen päällä viileällä rantahiekalla, kun ankanpoika-efekti oli käyty tekemässä. Taivaalle ilmestyi tummia pilviä ja aurinko pilkisteli takaa pilvien välistä. Hieman taivas alkoi jyrisemään ja yhtäkkiä alkoi todella kova kaatosade. Menimme saunarakennuksen portaille pitämään sadetta ja katselimme ja fiilistelimme ukonilmaa. Jotkut pysyivät vedessä kaatosateellakin, mutta tulivat lopulta pois, myös hyvin uinut koira. 

Veden pinta näytti ihan märältä asvaltilta, kun kaatosade oli niin tasaista sitä vasten. Joutsenperhe yhden poikasensa kanssa uivat ohi ja keskellä sadetta taivaalle ilmestyi sateenkaari, kun aurinko jaksoi pilkistellä pilvien välistä. Kun pilvet alkoivat hajaantua, mutta sade ei vielä jaksanut lakata, niin päätimme kävellä pyyhe pään päällä kotio. 

Pitää koittaa hiekalla tai ruoholla vielä tänä kesänä tehdä kärrynpyörä tai seistä käsillä. Tavoitteita tavoitteita! Voisi oikeasti alkaa treenata, painoilla, lihaskuntoa ja aerobista liikuntaa, eikä olla tällainen sohvalla viihtyvä mangusti. Voisi sen sijaan olla lenkkipoluilla viihtyvä marakatti. Mikä lie virtahepo.

See ya laters, alligators!

~ Lilja Lumi

Tässä muuten yhden smoothien ohje, minkä tein eilen ja tänä aamuna

410g persikoita mehussa (tölkki)
3 dl appelsiinimehua (käytin God morgonin Florida-appelsiinimehua)
2dl (purkki) Valion vaniljarahkaa
1 banaani

Sekoittimeen ja nami nams!

Tänä aamuna tein sovelletusti, koska ohjetta voi muuttaa mielensä mukaan

tölkki päärynän puolikkaita mehussa
250g maitorahkaa
3,5 dl god morgonin tropical mango-passion - mehua
1 banaani

Hyvää on!

By the way, määrä on joko neljälle tai kahteen isoon lasiin. Jos haluat vain yhden ison lasin, niin puolita ohje. Tai pidä jääkaapissa, kunnes haluat nauttia lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...