maanantai 14. heinäkuuta 2014

Toriherkkuja, kyläilyä ja siivoilua

Hejsånderos!

Tänään ollut aika kiireistä ja kuitenkin rentoa.

Aamukahvi ja leipä piti vetää naamariin kymmenessä minuutissa ja sitten olimme jo matkalla bussiasemalle hakemaan Raahesta tullutta sukulaista kyytiin, mukaan matkaan - selvä haleilla ja mukavalla jutustelulla siivitetty kaappaus! Kävimme torilla.








Ostin mansikoita, kirsikoita ja porkkanoita. Porkkanat maistuivat tosi raikkailta - harmi vain, etten saanut nippuun kuuluneita vihreitä osia, kun kauppias katkaisi ne. Mansikat olivat makeita ja kirsikat viileitä - hauska aina syljeksiä kiviä pois. Voisi ehkä istuttaa multaan yhden sellaisen kiven ja katsoa, jos se kasvaisi :)

Kirsikat ovat mielestäni hyviä vain täysin tuoreina, esanssikirsikat purkista ovat vain hyyyh, enkä tykkää kirsikkakarkeistakaan tms. Mansikkamaitoa voisi kokeilla vielä ennen nukkumaanmenoa :)

Torin jälkeen pikainen käynti kaupassa ja menimme isotädin luokse kahville. Sukulainen Raahesta antoi tuliaisiksi perunarieskaa ja leipäjuustoa, om noms noms! :)
Sitten vain siivoilemaan äidin kotio äidin kotia! Välillä kävimme mamman, äidin äidin, luona kyläilemässä. Mamma tarjosi ahvenkeittoa itse pyytämistään kaloista sekä jälkkäriksi vanhanajan vaniljajäätelöä :)

Ennen siivoiluja kävimme toki myös kirjastossa, selasin muutaman sisustuslehden ja laitoin putiikin nimiä ylös. Kerron, jos löytyy jotain oikein kivaa :)

Siivosin melkein koko keittiön ja puolet olohuoneesta, järjestin levyt aakkosjärjestykseen. Laitoin keittiössä kaikki lääkkeet sun muut yhdelle hyllylle, ja siitä tuli lääkehylly. Vielä siivottavaa löytyy, mutta onneksi on vielä jonkin aikaa jäljellä ennen kuin kiva vieras <3 tulee perjantaina :)

Sattui niinkin, että unohdin kännykkäni (enhän mie koskaan moista tee!) mamman luo ja kun menin käymään, niin tietenkin hän veti uudestaan kylään, että eihän mulla mikään kiire ole ja istuin vielä jonkin aikaa turisemassa hänen kanssaan.

Eipä miulla muuta, kunhan päivää paistattelen. Olipa jännittävää kaatosadetta ja salamointia eilen illalla! :O

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...