torstai 24. heinäkuuta 2014

Kuuma kesäinen puuhapäivä

Heipsis!

Eilen oli kyllä ollut todella lämmin, jopa kuuma kesäpäivä ja ainoa asia, mikä puuttui olisi ollut kylmä suihku keskellä kaupunkia. Kerroin ideani ystävälleni, että jos keskellä kauppatoria olisi valtava suihkulähde tai sadetin, jossa saisi vilvoitella kuumana kesäpäivänä, niin sepä olisi poikaa.
Eilinen päivä kuvina...






















Olen kuin ilosta kiljuva lapsi, kun pääsen valokuvaamaan. Pitää vain kuvata kaikki kaunis ja ihmeellinen, mitä näkee ja tänään pääsin jopa ensimmäistä kertaa kuvaamaan sudenkorentoa, joita ei näy ikinä missään. Iih!

Eli alun alkaen ajattelin, että pitää hankkia passi, että voi sitten käydä ulkomaillakin joskus. Sain passikuvan otettua Hämeenkadun Rajalassa ja tapasin ystäväni N:n, joka oli myös käyskentelemässä kaupungilla. Äiti heitti meidät poliisiasemalle ja ajattelimme, ettei siellä koko päivää menisi. Poliisilaitoksella oli kuitenkin uudenlainen käytäntö, vastaanottovirkailija kysyi, milloin passia tarvitsisin ja antoi ajanvarauksen huomiselle.

Mietimme ystäväni kanssa, mitä sitten tekisimme, kun se olikin kovin pikainen reissu. Kävelimme keskustaan ja totesimme matkalla, että on ihan simo kuuma, kiertelimme hetken Hansakorttelia ja löysimme italialaisen jäätelöpaikan. N otti mauikseen Nutellan ja sitruunan, mie otin vesimelonin ja kiwin. Suosittelen kylmästi italialaista jäätelöä, se on todellista herkkua ja maut ovat ainutlaatuisia! :)

Jäätelön jälkeen piti saada jotain suolaista, joten menimme kantapaikaksi muodostuneeeseen Naantalin Aurinkoiseen syömään leipää ja juomaan kahvia. Sekä rupattelemaan niitä näitä niin kuin koko ajan teimme.

Välillä suuntasimme eri putiikkeihin, ruokakauppaan sekä sisustusosastolle ja ihmettelemään eri paikkoja haistellen ja tunnustellen kaikkea, mitä näkikin vessakäyntejä unohtamatta.

Suuntasimme myös torille ostamaan mansikoita, herneitä, kirsikoita ja pensasmustikoita. Torin laidalla sijaitsi myös erikoinen Frozen yoghurt - niminen koju, jossa sai ottaa normaalia jäätynyttä jogurttia tai vadelman makuista sekä höystää se tykkäämillään partikkeleilla. Otin siihen saksanpähkinöitä, salmiakkia, suklaata ja ananasta. Erikoinen kombo.

Naatiskelimme ne ja vähän marjoja penkillä istuen, kunnes piti lähteä käpyttelemään kohti Puutoria, joten sanottiin heipat toisillemme halaten ja lähdimme eri suuntiin.

Kuvasin hetken Puutorilla ja odotin äitiä, kunnes hän ilmestyi ja pääsimme lähtemään isän luokse Lietoon. Kuvailin siellä kasvillisuutta ja ötöksiä, kunnes lähdimme käymään isän kanssa kaupasta grillaustamineita eli ruokaa, jota grillata ja jotain höysteeksi. Tein salaatin ja isä hoiti grillaamisen, äiti hoiti rikkaruohot.

Ruoka oli maistuvaa, isän pihalla kasvoi kauniita kukkasia ja pienen suihkulähteen vesi oli vilvoittavaa. Pienen ruokalevon jälkeen, jonka aikana teimme äidin kanssa kasvonaamiot, joimme kahvit ja söimme vähän pitkoa, pensasmustikoita ja mansikoitakin.
Lisää yhtä lämpimiä ja vähintään yhtä kivoja päiviä, kun pääsen Helsinkiinkin asti. Vielä on kesää jäljellä!

Tänään on soinut jostain kumman syystä päässä "Rannalla sannalla kanssasi sun, mua suuteli suolaiset huulet..." laa la la laa lalaa laalalaalaalalaalaaaaaa :D Khihi!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...