tiistai 28. maaliskuuta 2017

Keväinen reissu Turussa

I just thought few minutes ago that I should take a light evening nap but then I thought meh and got up. Besides it's still lots to do today even though I have this little bastard called flu. I got it from weekend which was great. I was at my dad's in Turku's neighbour but something made this hiding flu to come up. Eli jokin voi aiheuttaa flunssan käynnistymisen, kun se on kehossa piilevänä esim. sokeri tai alkoholi tai liian kylmä ilma, mikä tahansa bakteereja ruokkiikaan ja laskee kehon vastustuskykyä. Juuri sain päivitettyä naamakirjaankin, että olenpa nykyään entistä terveempi ja peukutin hyviä elintapoja, nukkumista ja liikuntaa, kun aiempina vuosina tähän aikaan ja aiempina viikkoina on ollut päivitystä flunssasta. No nyt se tuli ja tiedän, miksi se tuli, joten en jatka tähän siitä sen enempää, vaan laitan kuvia viikonlopusta. Pitää tänään vielä vaihtaa lakanat, kun tuli hikoiltua eilen illalla lämmön noustua hieman (hyvä vaan, saavat bakteerit kyytiä), kun nukuin kolmen tunnin ilttarit, heräsin 20:30 ja jatkoin unia keskiyöllä. No olipa tänään paljon parempi olo. Toivottavasti tämä tyhmä flunssa häipyy viikonlopuksi, kun matkaan jälleen.


Lauantaina 20 yli neljä lähti bussi Kampista kohti Turkua. Olin rötvännyt ja käynyt kaupassa. Saanut kassiin mahtumaan parit vaihtovaatteet, kolme kirjaa ja välttämättömät hygieniavälineet. Kerrankin Onnibussissa pääsin ihan ylös eteen, josta näkee maiseman. Aurinko alkoi paistamaan juuri ennen lähtöä ensimmäistä kertaa koko päivänä, joten vietinkin puolet matkasta kuvaillen ja kuunnellen musiikkia, kun en jaksanut kuunnella, kun joku läheisiltä penkeiltä parjasi turkulaisia ja Turkua.


Matkaevääksi otin juuressipsejä, vesipullon ja banaanin. Juuressipsit rouskutin menemään kirjaa lukien ja musiikkia kuunnellen bussissa ja hölpötin kavereiden kanssa juuressipseistä ja kuinka jonain päivänä aion maistaa muutamia Ruohonjuuren sipsejä. Outoa, että joskus perunasta on sanottu kummallisuuksia, koska peruna on toinen lempijuurekseni punajuuren lisäksi. Rakastan kaikkea perunasta tehtyä paitsi tavallisia sipsejä ja kaupan pakastealtaasta tulleita ranskalaisia. Ranskalaisista noin muuten, perunoista, muusista, lohkoperunasta, uuniperunasta jne. tykkään ja ovat erittäin makoisaa ja myös ravintorikasta syötävää. Perunan, riisin ja pastan välillä valitsen kyllä perunan.

Bussi oli jopa muutaman minuutin etuajassa ja hyppelin hetken lämpimikseni ennen kuin kyyti saapui. Höpöttelimme niitä näitä kaalinpäitä ja syvällisiäkin asioita, jatkoimme perillä, nautin banaanin ennen saunaa, halisin kisuja, join lasillisen valkoviiniä ja menin naisseurassa saunaan, jossa juttu jatkui vielä. Ihana sauna, miten aina kaipaankaan saunaan ja haluaisin oman saunan. Saunassa pidimme kuorivaa kasvonaamiota ja kyllä iho oli ihana sen jälkeen. Vedellä huljuttelu ja pyyhe ympärillä saunarakennuksesta takaisin päärakennukseen ihastellen matkalla tähtiä.

Saunan jälkeen laitoin asiaankuuluvat kasvoveden ja kosteusvoiteen naamalle ja sitten maistoin peruna-kanalaatikkoa, joka oli hyvää. Jonkin ajan kuluttua pelasimme neljästään Aliasta. Voitimme isän kanssa vastapuolueen. Viimeisenä tarvitsimme vain yhden pisteen ja isä leikkisästi tahallaan viivytteli vastauksensa kanssa, kunnes aika oli melkein loppu.


Pikkuhiljaa siirryimme nukkumaan hölpöteltyämme vielä tovin ja juotuamme kahvit sekä leikittyämme kisujen kanssa. Veli meni nukkumaan saunarakennukseen ja minä nukuin sohvalla. Luin vielä hetken kirjaa, kunnes laitoin maate. Aamulla en saanut pitkään rauhaa, vaan kissat alkoivat kynsillään kiinnostumaan paljaasta ihokaistaleesta ja roikkuvista petivaatteistani. Kello oli varttia vaille seitsemän, joten annoin periksi, kun en enää saanut unta, vaikka pääsin vihdoin viimein kissojen kiusasta, kun keräsin lakanat mytyksi viereen. Kelloja oli kuitenkin siirretty sinä yönä, joten nukuinkohan viittäkään tuntia. Olin paikka paikoin väsynyt sunnuntaina, mutta eipä se valtavasti haitannut. Luin aamulla kirjaa ja sain sen luettuakin, kunnes parin tunnin päästä isäntäväkikin heräsi ja keitin kahvit. Isä paistoi ja keitti kananmunia ja muulle porukalle myös pekonia. Leipää kananmunalla, juustolla, kalkkunaleikkeellä, kurkulla ja paprikalla, tuoremehua sekä kahvia aamiaiseksi. Pitkästä aikaa maistoin myös paahtoleipää, ai että oli hyvää!

Leikkasin veljen hiukset ja hetkeksi tuli lisääkin vieraita. Jonkin ajan kuluttua vieraat lähtivät ja niin mekin lähdimme.


En tiedän tätä Turun alueen nimeä, mutta kirkon lähellä on puutaloja ja kauempana yliopisto, niin siellä on pari kahvilaa ja menimme tähän toiseen pieneen kahvilaan nimeltä Fika. Siellä oli kivan näköiset tarjottavat ja suopeat hinnat. Teki ihan valtavasti mieli jäätelöä, joten otin vegaanisen marjapiiraan kanssa sellaista. Aamukahvista jäi orastava närästys, joten pyysin saada kaakaota. Oli herkkuhetki. Aurinko alkoi paistamaan.

Veimme veljen Mynämäkeen ja suuntasimme takaisin Turkuun kävelemään Aurajoen rantaan, kun se ajatus kävelemisestä aurinkoisilla kaduilla viehätti jo kahvilassa istuessamme. Mieli huusi vain "haluan päästä ulos tallustelemaan, hyppelemään ja kuvailemaan!".









Aivan ihana piristävä aurinkoinen kevätpäivä, vaikka välillä tuulikin. Käpystelimme Suomen Joutsenta katsomaan ja piipahdimme Forum Marinumin putiikeissa, jossa törmäsin tähän hienoon pienempään ankkuri-kaulakoruun, jonka voisin joskus käydä hankkimassa. Nälkä alkoi kurnia vatsassa ja energia pikkuhiljaa hiipumaan, joten aloimme suunnistamaan ja miettimään, mistä löytyisi hyvinkin sopiva ravintola.





Tiemme johti Morrinon'siin, jota en tiennyt edes Turussa olevan, mutta se oli tullut siihen, missä ennen oli RAX, Hansan taakse. Kristiinankadulle. Söin ranskalaisia, salaattia ja hampurilaisen, jossa oli kanaa ja aurajuustoa sisällä. Aivan mahdottoman herkullista! Äpöstelimme ihan vatsamme täyteen. Jälleen oli energiaa kävellä takaisin autolle ja nauttia ihanasta ilmasta.









Sellainen kuvakollaasipostaus tällä kertaa. Lisää aurinkoisia päiviä! No nyt onkin tulossa aikamoisen lämmin kevät kuulemma. Naureskelin vähän sillekin, kun lehdessä luki, että kesäterassikausi avataan viikon päästä. Aijaa? Nyt on maaliskuu! No viikon päästä on huhtikuu. Kohta tulee lehdet puihin. Ovat jo silmuilla. Pitää löytää jostain pajunkissoja.

Nyt lämpimään suihkuun ja siivoan tämän kämpän, kunnes voi uppoutua kirjaan.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...