sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Ikeassa ja Ruohonjuuressa

Tämä postaus on aloitettu eilen, jos näyttää ajanmääreet hassuilta.

Siitä huolimatta, että piti napsuttaa viime blogiteksti sinnitellen nukahtamista vastaan silmät lerppuen, niin silti jostain syystä pitää herätä ennen kahdeksaa. Ei se nukkumisen määrä, vaan sisäinen kello on sitä mieltä, että "ollaan normaalistikin tähän aikaan hereillä!" Oh tsiis. Eli jösses.

Jäi kuitenkin mieleen pyörimään, kun ajattelin eilen kirjoittaa siitä Ruohonjuuresta, mutta oli yksinkertaisesti vain liian väsynyt ja minulla on kuitenkin tapana hoitaa asiat loppuun. Teen siitä siis erillisen kirjoituksen. Ja vielä ihan virkeänä. Tässä samalla syön puuro-raejuusto-mehukeitto-sekoitusta ja juon kahvia. Aurinko paistelee niin iloisesti ikkunan takaa ja houkuttelee ulos. Ulos lähdenkin viimeistään puolen päivän jälkeen. Shopittelemaan. Miulle ikkunashoppailua, kaverille oikeaa shoppailua.






Ikeassakin tein toistaiseksi katselua ja ystäväni kanssa söimme broileria ranskalaisilla ja kastikkeella sekä korvapuustit ja kahvit. Ikeasta (tai Prismasta) pitäisi hankkia uusi paistinpannu. Tällä hetkellä myös kiinnostelee kovasti se vaaleanpunainen väri ja voisinkin musta-parin ja valko-parin seuraksi hankkia kaksi vaaleanpunaista leipälautasta. Ja yksi palapeili. Harmitti hurjasti, ettei Ikeassa ollut enää sellaista suurta hienoa taulua, jonka joskus ajattelin hankkia. Tavarat aina vaihtelevat, eihän sille mitään voi. Ikeassa oli kyllä aivan ihania tavaroita kevättä varten ja huvitti jopa puutarhatuolit, jotka ovat oikeastaan vasta kesää varten. No pitäähän sitä ajoissa varautua! Pitäisi hankkia myös aloe vera - kasvi, kun jossain luin, että se olisi oiva huonekasvi, että se päästää enemmän happea ilmaan, rikastuttaa ilmanlaatua tai kosteutta tai miten nyt oli.Tarvitsen myös lampun valaisimeen, joka on ruokapöydän yläpuolella. Se yleensä valaisee suurimman osan huoneesta. Yli vuoden se on kestänyt ja nyt simahti. Ja televisiokin voisi nousta lattialta ylemmäs.

Mitähän sitä piti miettiä. Tätä on muuten joskus joku muukin kysynyt, kun olen itsekin miettinyt ääneen, että mitähän sitä äsken oli mielessä. Mitäpä siihen vastaamaan kuin, enpä voi tietää tai kunpa olisinkin ajatustenlukija.

 Aamupäivän aurinko ikkunan läpi

Menossa Ruohonjuureen :)


 Oli tosiaan sellainen olo eilen. 
Niin ihana kevätaurinko ja muutama aste lämmintä.

Eilen oli ihastuttavan keväinen päivä. Kiertelin ystävän kanssa kaupoissa ja toisen kanssa menin ensimmäistä kertaa Fazerin kahvilaan, joka sijaitsee kluuvikadulla. Kävin siellä pikaisesti kuikuilemassa eräs päivä ja ajattelin joku päivä sinne mennä herkuttelemaan - se päivä tuli yllättävän nopeasti. Voisin ottaa kevään ja kesän aikana uudestaan projektiksi sen, että tutustuisin mahdollisimman moneen kahvilaan ja paikkaan Helsingissä. Nyt on ainakin Uunisaari koettu ja tiedän, että Eiran päätepysäkiltä kävelee Kaivopuistoon. Kävin jopa Mellunmäen Fit24seveniä kokeilemassa. Vielä en ole käynyt Malmilla. 

Nyt niitä hankintoja Ruohonjuuresta.

Luonnollinen hampaidenvalkaisuaine

Ihanan valkoiset hampaat luonnollisesti! Huikean suosion saavuttaneella Black & White-hampaidenvalkaisijalla poistat värjäymät hampaista hellävaraisesti ja ihan ilman kemikaaleja.

Black & White-hampaidenvalkaisija on kookospähkinän kuoresta valmistettua 100% aktiivihiiltä, valmistusprosessissa ei käytetä kemikaaleja. Tuote sisältää pelkkää aktiivihiiltä, eikä siinä ole mukana muita aineita. Hampaidenvalkaisijan teho perustuu siis aktiivihiilen ominaisuuksiin.

Aktiivihiili imee itseensä jopa tuhatkertaisesti oman massansa verran haitallisia aineita, myrkkyjä, kemikaaleja ja likaa. Esimerkiksi tee, kahvi, tupakointi ja punaviini värjäävät hampaita tummemmiksi ja aktiivihiili poistaakin tehokkaasti värjäymät hampaiden pinnalta. Riittoisasta purkista riittää noin 90 käyttökertaan.

Havupuu-uutejuoma

Puhdistamon Vahva Havupuujuoma sisältää kolmen suomalaisen havupuun nuorta kuorta sekä nilaa. Mukana ovat mänty, kuusi ja kataja. Kolmen erilaisen havupuun ansiosta juomassa on rikas ja laaja kirjo suojaravinteita sekä kivennäisaineita, joista voi olla hyötyä terveellisten elämäntapojen tukemisessa sekä yleiskunnon vahvistamisessa.

Kolmen havupuun lisäksi mahtijuoman erikoisuutena on pienen pieni ripaus raffinoimatonta merisuolaa, jonka avulla juoman imeytyminen tyhjään vatsaan saadaan tehokkaammaksi. Juoma on parhaimmillaan käytettynä päivittäin. Siksi se onkin pakattu näppärään 1 litran bag-in-a-box -formaattiin, josta on helppo lurauttaa joka aamu haluttu määrä lasiin ja antaa päivälle heti kättelyssä satamiljoonaa auringonsädettä ikivihreistä puista uutettuna itse tähän superjuomaan. Nautitaan yhdessä - kippis ja kulaus!

Super green, detox-tee

Joko tunnet fenkolin salat? Mukana maukkaassa menossa on ruuansulatusta ja vatsan hyvinvointia tukevista vaikutuksistaan erityisen tunnetuksi tullut fenkoli, joka poistaa myös kehosta kuona-aineita ja toimii siksikin oikein oivallisesti detox-kuurien tukena. Nyt kuona-aineille kyytiä helposti ja herkullisesti - testaa ja totea terhakoittava teho

Lehtikaalichips, cashew & sipuliPerunalastut, kookosöljy
Stripes & blues -lastutTerra Mediterranean -juuressipsitPerunalastut
Terveellisiä perunalastuja ja joissakin on muutakin kuin perunaa :)

 Instant mushroom coffee, Lions mane

Moon flower värivoide

Tuo kasvoille sävyä ja valoa kosteuttaen samalla kevyesti. Tasoittaa ihon väriä tehden kasvoista raikkaat ja sädehtivät. Häivyttää pieniä ihovirheitä ja juonteita. Kevyempi vaihtoehto meikkivoiteelle – ei meikkimäistä pintaa, ei tukkeutuneita huokosia. Ihosi hohtaa, kuin päivänkakkaran terälehdet kuunvalossa.

Jokaisen Ruohonjuurituotteen perässä on tämä teksti:


Tiedäthän sen, että tämäkään tuote ei tokikaan korvaa monipuolista ruokavaliota (muista pureskella hyvin ja syödä muutenkin tietoisesti) eikä muita terveellisiä elämäntapoja. 


Tärkeää on siis muistaa myös levon ja liikunnan tasapaino, yhteinen aika läheisten ja ystävien kanssa sekä syvään hengittäminen. Pyöräillessä kannattaa käyttää kypärää ja pimeällä liikuttaessa heijastinta. Tukalissa tilanteissa pää tulee pitää kylmänä ja laskea vähintään kymmeneen.

On hyvä lisäksi pyrkiä näkemään elämässään enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia - ja kohdella muita siten, miten tahtoo itseään kohdeltavan. Kannattaa myös muistaa, että valinnat vaikuttavat ja että tulevat sukupolvetkin haluavat varmasti elää planeetallamme.  


Pitäkää huolta itsestänne ja muista!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...