lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kevät lähestyy

Arkiviikko jälleen vierähtänyt töissä ja salilla, kotona lötkötellen kiroten suoraveloittajia, jotka molemmat peruutin. Aurinko on paistellut ja lunta on saanut potkiskella. Ei mitään suurempaa tapahtunut tänä viikonloppuna. Viime viikonloppuna kylläkin, mutta tänne en ala siitä purkautumaan. Salilla olen nostanut käsipainot nyt yhdeksään kiloon, kun kahdeksan kiloa alkoi tuntua liian köykäiseltä. Edistystä on tapahtunut ja ehkä jopa pienesti lihaskin kasvanut.







Viime viikonloppuna oli ihana aurinkoinen ilma ja pilvinen ilma. Olin aika paljon liikkeessä ja kävin Cafe Regattassa. Kuljin kaikilla Helsingin sisäisen liikenteen kulkuvälineillä ja kävelin myös paljon paikasta toiseen. Sunnuntaina paistoin banaanilettuja. Vain itselleni. Teen usein sunnuntaisin banaanilettuja. Voisin tehdä siitä sunnuntaiperinteen. Pitäisi hankkia uusi paistinpannu, kun vanhasta pannusta ei suostu lika lähtemään, eikä sitä jynssätäkään varmaan parane, kun se on keraaminen.
Mikä olisi hyvä paistinpannu? Onko kokemuksia? Prismassa näin yhden kivan.

I love Sunday mornings 
when sun is shining 
and spring is coming
Snow and ice are melting away 
and you can see pidgeons on town square


Tämä kuva on torstai-aamulta. Aikaiselta seiskan vuoroon bussilla mennessä näin auringon nousevan. Sattumalta tähän päivään, 9.3., sisältyi myös paljon muita kivoja muistoja. Olen iloissani, että FB kertoo aikaisempien vuosien asioita.

Valkoista teetä ja leffaa karvaisten ja pehmoisten kanssa sohvalla. Leffailta on aina parempi vaihtoehto kuin joku hikinen baari. Ja saa nukuttua hyvin, eikä tarvitse käyttää koko seuraavaa päivää voivotteluun, vaan voi lähteä hyvillä mielin vaikka lenkille kevätauringon kanssa

Äiti asteli bussin peräpäähän lapsi edessä kulkien ja totesi ääneen "taas kaikki istuvat yksin, eikä meille ole yhtään paikkaa, vittu". Että öö... No sitten lapsi sanoi äitinsä olevan suitsait.

Isän luona eilen saunassa, oltu yötä, syöty, käyty kaupassa ja nyt näkee auringossakin, kun on tummennukset nokalla. Mitä seuraavaksi tekisi?
- 9.3.2013

Kevätväsymys vs aurinkoinnostus = minipäikkärit ja pyöräilemään! :D
Kaksi tuntia pyöräilyä ja valokuvailua ihanassa aurinkoisessa ulkoilmassa. Me like <3
- Tällä hetkellä ei todellakaan voisi pyöräillä niin kuin silloin Turussa, mutta toivottavasti pian lumet sulavat ja joku korjaisi takarenkaani pyörästä, niin pääsisi pyöräilemään! Tosin edelleen unelmoin ohutrunkoisesta ja renkaisesta pyörästä.

Hihi, löysin kurpitsansiemeniä kaapista, enkä muista niitä ostaneeni. Ovat taitaneet jäädä viime kesältä. Laitoin niitä ja raakakaakaota banaanilettutaikinaan eli proteiinia, vitamiineja, supervoimaa ja sinkkiä
- 9.3.2014


Kävin Ruohonjuuressa ja Ikeassa, mutta siitä myöhemmin. 

Ayer llegó tres años lleno de encontrar la casa de mi corazón.

Kevät versoisi
 
Heikko varsi
kukantaimi
nousee ikivalkoisesta maasta
roudanpeitteisestä
Kasvaa sillä voimalla
josta auringonsäteet saavat alkunsa

Aurinko suutelee maata
sulattaakseen roudan
sulattaakseen jäisen talven sydämen
Rakastuessa sitä ihan läkähtyy
hengästyy ilman juoksemista

Valonsäteet lämmittävät
kutittavat talven jalkapohjia
niin että sen viimein tarvitsee
rentouttaa käsivartensa
jotka suojelevat jäistä sydäntä
ja pudottaa sydämen sulamaan
kevään avoimelle kämmenelle

 ~ 8.3.2014

~ Lilja Lumi 

P.S. Katsoin vuotta aiempaa blogikirjoitustani ja sielläkin haaveilin samasta asiasta kuin nyt eli keltaisesta sadetakista. Jospa tänä vuonna tämän haaveen toteutan :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...