torstai 26. marraskuuta 2015

Hyvä olo


Ostin Stockmannilta kasvonaamion ja kaksi palasaippuaa.

Tänään oli mukava päivä töissä. Lauloimme joululauluja ja söimme riisipuuroa. Meillä oli puurojuhla. Töiden jälkeen kävin palauttamassa pari leffaa ja kävin salilla. Ensin paljon pähkäilin, menenkö vai enkö (hiton tyhmä hikka!) mene, mutta sitten annoin ratikan viedä Aleksanterinkadulle ja heti päästessäni salin puolelle ja Crosstraineriin olin iloinen, että annoin kehon viedä.

Nyt taitaa muodostua Crosstrainer-koukku, kun käyn Alexiumissa, koska crosstrainer-laitteet ovat siellä tosi hyviä ja tuntui kivaa poltetta takalistossa ja jaloissa. Saa nähdä, mitä lihakset huomenna sanovat, kun kävin viimeiseksi vetämässä jalkaprässillä viisikymmentä toistoa, vaikkei edes pitänyt. Alexiumissa on kivaa myös, että siellä on omat laitteet jalan loitontajille ja lähentäjille toisin kuin Kampissa, mutta Kampissa taas on hyvät juoksumatot, niin käyn siellä sitten juoksemassa. Alexiumissa on myös parempi vatsalihaslaite, koska se on kiertolaite, eikä rasita selkää niin kuin tavallinen vatsalihaslaite ja siinä jaksaa paljon enemmän.

Eilen illalla laitoin naamakirjaan kyselyn, että millä tavoin tai keinoin voi kehon yleistä tulehdustilaa pienentää veden ja vihreän teen lisäksi. Sain muutaman vastauksen mm.
- jätä maitotuotteet pois
- nauti kuumassa vedessä haudutettua kurkumaa juomaksi (inkiväärin ja hunajan kera)
- Käytä kortisonia
- antibiootit
- stressitason lasku

Tein tämän kyselyn, koska kehoni iho ei ole kaikkialta kovin hyvä, kuten olen kertonut 22 vuoden vaivasta. Haluaisin kauniin ihon, vaikka en aiokaan kekkuloida naisten pukuhuoneen peilin edessä alasti niin kuin jotkut. Ihon ongelmat ovat välillä parempaan päin ja toisinaan taas huonompaan. Myönnän, ettei viimeaikainen ruokavaliokaan ole kovin hyvä ollut ja voisihan sinne lääkäriin mennä, että voisi määrätä antibioottikuurin, mutta käytetään kotikonstit ensin.

Stressitaso on kyllä ollut viime päivinä koholla eikä suotta. Stressitaso on ollut koholla viime kuukausinakin. Ja stressi vaikuttaa minulla varsinkin kasvojen ihoon. Hyvinvointi näkyy ulos ihan selvästi. Pelkät ajatukset saavat ihon voimaan huonosti. Tuli muuten sellainenkin mieleen, että jos syö vaikka pullan ja sen jälkeen suree ja potee huonoa omaatuntoa sen pullan takia, niin miksi ihmeessä sellaista pitää edes syödä, jos tietää potevansa siitä pahaa oloa jälkeenpäin? Itsensä sättiminen nostaa stressitasoa, ei oikeasti se pelkkä sokerin ja vehnän sekoitus vaan enemmänkin se, mitä ajattelet siitä. Jos haluaa paremman ihon ja mielen, niin mitä tahansa herkkua syötkin, niin syö se hyvällä mielellä ja omallatunnolla, koska jokainen joskus ansaitsee herkkuja - tarvitseeko, se onkin eri asia.


Kasvonaamio naamassa. Nyt on ihanan puhtoinen ja pehmoinen olo. Omistin ennenkin Madaran cranberry juniper - palasaippuan, kunnes se hävisi. On kyllä siloinen ja pehmoinen ihokin nyt, kun sitä jälleen käytin ja tuoksuu aika kivan talviselta. Nyt tekee mieli kaikkea joulumausteista, mutta mikä onkaan joulun päämauste, neilikka vai kaneli? Vai joku muu?

Lumihiutalekorukin on palannut maisemiin. Nyt on sen aika.


Kannattaa käydä kuikuilemassa Stockmannin ja muidenkin tavaratalojen jouluikkunat.
Ovat aika hienoja :) Legoaiheisessa ikkunassakin on selvästi käytetty ideana Linnanmäen laitteita :)

Olen iloinen siitä, että minulta tulevat turistit kysymään neuvoa englanniksi. Tänään oli ainakin jo viides kerta tänä syksynä, kun näin tapahtuu. Mies kysyi kaupassa, mikä on se oikea glögi, kun siinä olivat vierekkäin keltainen vaniljan makuinen, sininen mustikan makuinen sekä tavallinen, niin kerroin siinä, mikä niistä on se aito ja alkuperäinen ja mitä ne muut ovat. Hän kiitti avusta ja jatkoi ostoksiaan - sekä antoi minulle hyvän mielen, koska sain häntä auttaa. Mikä siinäkin on, kun se tekee niin iloiseksi :)

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...