sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Pyöräretkellä Helsingissä



Annan tällä kertaa kuvien puhua puolestaan. Tässä yksi päivä päätimme vain lähteä pyöräilemään kohti Kaivopuistoa. Pysähdyimme ensin Meilahden kohdalla, niin sanotulla ensimmäisellä kukkulalla, jossa oli muinais-muistohautakin ja kaunis maisema.


En ollut koskaan käynyt kuin Kaivopuiston kahvilan kohdalla, itse Kaivopuisto oli ennalta tuntematon. 




Kaivopuisto on todella kaunis vehreä puisto - mutta mistä nämä hanhet tulivat? Silloin kun ensimmäisen kerran kävin Kaivopuiston kahvilassa ja Helsingissä yleensäkään eli joskus 2009, niin täällä ei ollut yhtään hanhia, ainoastaan muutama lokki ja ruskeita pikkulintuja.


Löysimme Kaivopuiston kahvilan ja myös sillan, jossa luki tuo Särkänlinna Harakka. Kauempana merellä näkyi linnake ja muitakin saaria.



Kahvilassa söimme munkkia, pullaa ja joimme kahvia. Ruskeat pikkulinnut pomppivat pöytien alla etsien murusia.


Pyöräilimme takaisinpäin, kunnes tulimme Fölisön-kyltin kohdalle ja päätimme lähteä sinne. Laitoimme pyörät telineeseen kiinni ja kävelimme sillan yli saareen. Tuli vähän kuvailtua.


Seurasaaressa on tämä ulkomuseo, jossa on hienoja vanhoja taloja sekä siellä oli myös kaksi isoa kirkkovenettä, jotka olivat vuodelta 1897. Löysimme myös vanhanaikaisia keinuja, jossa kävimme keinumassa. Se oli hauskaa, vaikkakin ennen vanhaan keinussa olisi voinut mennä kokonaan ympäri, mutta tähän oli rakennettu palkki ylös, ettei menisi ympäri. Pitäisi olla kyllä jonkinlaisella narulla kiinni keinussa, kun menisi ylösalaisin, jollei painovoima pitäisi pyllyä keinussa kiinni.


Ulkomuseon lisäksi oli pari muutakin rakennusta, kuten tämä kartanon näköinen. Emme ottaneet selvää, mikä rakennus se oikeastaan on, mutta luultavasti siellä voi pitää juhlia ja kutsuja.




Nämä hanhet, niitä on ympäri Helsinkiä. Nytkin tulivat kärttämään ruokaa tai vain katsomaan, ketä heidän lampensa reunaan kyykistyy kuvailemaan.



Seurasaari on aina tosi ihana ja kaunis vuodenajasta riippumatta. 

Menimme kaupan kautta kotio ja söimme uunijuureksia ja kanaa. Herkullista :)

Eilisen päivän tuli röhnötettyä aika lailla, katseltua leffoja, syötyä pizzaa ja käytyä illalla vielä rullailemassa. Välillä voi vain röhnöttää :)

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...