maanantai 8. kesäkuuta 2015

Herkuttelua ja hiuskauneutta

Sain juuri höyryävän pizzan syliini, kun kävin alaovella. Om noms!

Ajatuksena oli alunperin lauantaina pyöräillä Seurasaareen vähän kuvailemaan, kun oli niin kivan näköinen päivä, vaikkakin tuulinen. Muistin kuitenkin, että kaverini Turusta oli Helsingissä visiitillä, joten aamupalan syötyäni ja kahvin juotuani valmistauduin kaupungille lähtöön. Lauantai-aamuna tai eilen aamulla teki mieli pullaa, korvapuustia, aamukahvin kanssa. Se on niin herkullisen makuista ja ihana ajatuskin: lämmin pulla pöydällä ja vieressä höyryävä mokkaiselta tuoksuva kahvikupponen istuen ikkunan äärellä auringon valossa.

Saavuin Kamppiin, löysin kaverini ja ensitöiksemme lähdimme etsimään paikkaa, jossa syödä. Menimme yhdyskäytävää pitkin Forumiin ja yläkertaan. Katsoimme muutamia menuja, olisin halunnut mennä Kaarnaan, mutta joku toinen kerta sitten. Kaverin teki mieli hampurilaista, joten annoimme nenämme johdattaa vielä kerroksen ylöspäin. Löysimme O'Learysin.


Ravintolassa (varsinkin vastapäisessä) haisi popcornilta ja tilauksen jälkeen pian selvisikin miksi. Tässä alkupalat O'Learysissä. O'Learys on siis Sportsbar ja ihmettelin vain sitä, miksi kaikista televisioista näytetään samaa kanavaa. Kai sille on tarkoituksensa.


Se on niin hassua, että kaikki miespuoliset, jotka tunnen, ovat aina olleet hampurilaisen perään tai sitten he tilaavat pihvin. Onko se miehille niin ominaista ja yleistä? Sanotaan, että poikkeus vahvistaa  säännön, mutten ole huomannut poikkeuksia vielä.


Itse otin kana-quesadillaa, koska olen ikävöinyt sitä Turun Smileys-ravintolassa syötyä. Harmitus, että Smileys lopetettiin, koska se oli ainoa paikka, jossa tiesin quesadilloja olevan ennen O'Learysia. Nämä quesadillat eivät maistuneet läheskään niin hyviltä kuin Turussa, mutta olivat ihan hyviä silti.

Massut täynnä aloimme etsiä lahjaa henkilölle, jonka synttäreille kaveri oli illalla menossa. Kävimme muutaman koruliikkeen läpi ja toivottavasti synttärisankarikin piti kaverin valitsemista lahjoista. Löysin itsellenikin samalla jotain.


Korvassa ja hiuksissa jotain. Kävimme neljässä koruliikkeessä. Huomasin jopa yhden uutukaisen Forumissa, mutta sinne pitää mennä paremmalla ajalla kuikuilemaan. Tämän metkan täplikkään hiuspannan, jossa on rautalanka sisällä, ja ear cuffin, löysin Glitteristä. Niin söpöjä!


Varpaistaan ei saa mitenkään hyvää kuvaa. Mutta Glitteristä on myös tuo varvaskoru. Mahtuu myös pikkurilliin, joten on monikäyttöinen kapistus. 


Kun kaveri oli lähtenyt bussilla synttärikekkereihin, niin mie kävin vielä yhdessä putiikissa Kampintorin kulmassa ja Suomalaisessa kirjakaupassakin. Hankin sieltä drawlinerin piirtämistä varten sekä askarteluveitsen, koska haluaisin saada yhtä oivallista jälkeä kuin tässä ja tässä.

Kysyin kirjakaupasta myös Sophie Kinsellan uusinta kirjaa Finding Audrey ja tilasin sen. Pitäisi tulla parin viikon kuluessa. Oli kaksi teosta tilattavissa ja pähkäiltiin siinä hetki, miksi niissä on euron ero, mutta selvisi kielessä. Toinen oli amerikanenglanniksi ja toinen oli brittienglanniksi kirjoitettu. Halusin tottakai brittiversion, alkuperäisen.

Sain Glitteristä lehden, jota ihailin koko bussimatkan takaisin kotiin. Aika viehättäviä kampauksia, varsinkin nyt kesään ja muutenkin. 



Eilen katselin Neljän tähden illallista aamusella ja oikeastaan rötväsin suurimman osan päivää, kunnes kävin kaupassa. Tein eilen mutakakun ennen ukkosen pääsyä töistä ja äpöstelimme kakkua vaniljajäätelön kera nami nams. Siivosin vielä koko kämpänkin, koska siisti koti on mieluisa.

Pitäisi jaksaa käydä salilla. Harmitus, kun töistä tullessa satoi ja salamoi. Onneksi piuhat oli vedetty seinistä, niin ei ainakaan mitkään sähkölaitteet olleet kuolleet päivällä. Sehän ois ihan kauhiaa!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...