torstai 18. kesäkuuta 2015

Vaaleanpunaisia neilikoita

Tänä juhannuksena kaikki ovat sopineet menoa mökeille. Not me! Ensin kyllä harmitti. Se harmitti paljon, mutta sitten tuli mieleen, että se on vain päivä muiden joukossa, vaikka lauantaina ei olekaan kaupat auki. Yhtä hyvin voi myöhemmin grillailla. Sitä paitsi tänä juhannuksena sataa muutenkin. Kyllä mie haluan grillata aurinkoisella säällä - helpompi grillin syttyäkin, eikä tarvitse kökkiä grillin ääressä sateenvarjon alla. Nyt kyllä kieltämättä tuli leirikouluajat mieleen.

Laavulla istuminen olisi ihanaa. Ja paljussa myös. Oikein kunnon rantasaunakin olisi aivan unelma.

Tässä on vielä kesää jäljellä ja mikä parasta nyt on KESÄLOMA!!! Ensi viikolla on toki töitä, mutta sitten on pari viikkoa lisää lomaa, hihii! :) Eikä haittaa, vaikka olisi töitäkin, koska aurinko laskee vasta myöhään. Töiden jälkeen ehtii vaikka ja mitä!

Ajattelin ottaa tästä kaupunkijussista kaiken ilon irti ja oikein kunnolla RÖTVÄTÄ niin kuin lomalla kuuluukin. Toki huomenna menen salille aamupäivällä, kun se menee klo 13 kiinni. Ja ylihuomenna käyn aamulla lenkillä.

Aion lukea blogeja, lehteä ja jotain, minkä paljastan vasta lopussa. Lisäksi vuokrasin neljä leffaa, joita voi tuijotella ja voin pelata monta tuntia putkeen sekä syödä pinaattilettuja sohvalla.

Tein tänään näiden kolmen päivän ruokaostokset.




Ei tullut juhannusruusua, mutta sen sijaan ostin tarjouksesta vaaleanpunaisen neilikkakimpun. Neilikat ovat kokemukseni mukaan pitkäkestoisia leikko-kukkia.

Eilen laitoin bambun, jolle oli rihmasto kasvanut, multaan ruukkuun. Osa neilikoista piti laittaa sille kaveriksi, koska ne olivat jostain syystä lyhyempiä kuin toiset neilikat, mutta ovat oikein nättejä bambun kavereina.

Ensimmäisessä kuvassa on taustalla pieni appelsiinipuu, jolla oli kymmenen isoa lehteä, mutta jostain syystä se vähän aikaa sitten pudotti kahdeksan lehteää. Uskomme, että pituuden kasvun takia. Nyt sieltä puskee varresta ja päästä baby-lehtiä, hihii :)

Otin kuvan kahdesta vauvajänösestä tänä aamuna, pienemmästä ja vähän isommasta. Niistä kuva oli suttuinen, koska olin niin kaukana. Pitäisi joskus hankkia tuohon kameraan ojektiivi, millä voi kuvata kauas - se olisi tosi kiva.


Tein tämän sitruunakakun edellispäivänä. Hassua. Tänään söimme kakusta viimeiset palat :)
Koska se oli niin hyvää! 


Vähän aikaa sitten kyselin suomalaisesta kirjakaupasta Sophie Kinsellan uusinta kirjaa, Finding Audreyta ja he sanoivat voivansa tilata sen ja että siinä kestäisi parisen viikkoa. Oli kahden eri hintaiset kirjat tilattavana, mutta niissä oli euron hintaero. Pähkäiltiin myyjämiehen ja naisen kanssa, että mistäköhän se johtuu, koska oli sama määrä sivuja. Tajusimme sen johtuvan käännöksestä. Toinen oli alkuperäiskielellä eli Englannin englannilla ja toinen oli amerikanenglanniksi käännetty. Otin tietysti alkuperäisen, rakastan so called Brittish English.  

En tiedä, kestikö tilauksessa niin kauan kuin kaksi viikkoa, mutta tänään viiden aikaan sain suomalaisesta kirjakaupasta viestin, että tilaukseni on saapunut (ainoana siihen myymälään, koska tilasin sen sinne - en ole varma, onko ensimmäinen Suomessa).

Katsoin heti bussiaikatauluja ja olisin mennyt heti ensimmäisellä, jos olisin löytänyt korttini nopeasti, mutta menin sitten seuraavalla. Vähänkö olin ylpeä, kun sain kirjan käsiini ja pussiin matkalle mukaan. En tiedä, miksi olin ylpeä, ehkäpä enemmänkin innostunut ja iloissani, hihii! 

Vielä on Jojo Moyes kesken ja voisi lukea tuon yhden lehden, mutta sitten päästän syyhyävät sormeni ja silmät tuon kirjan kimppuun. Pitää pysyä kärsivällisenä. :)

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...