lauantai 4. heinäkuuta 2015

Hikeä ja treeniä

Hauskaa, että hikoilee ilmankin saunaa!

Näin ajattelin viimeksi kuntosalilla, koska hikoilu alkoi todella nopeasti lämmitellessä kehittyneemmällä cross-trainerilla. Mikään tavallinen talliainen tuskin innostuisi hikoilusta, mutta ennen hikoilematon talliainen innostuu kyllä.

Kerran puhuin veden juonnista ja sen juominen on kiihdyttänyt aineenvaihduntaa. Lisäksi kasvojen iho on parantunut ihan huimasti, eikä osaa olla enää ilman veden lipittämistä. Juon kolme camelbak-pullollista päivässä. Pullon tilavuus on tuo 0,75 litraa. Kuntoillessa ja hikoillessa pitäisi kyllä juoda enemmänkin kuin pari litraa.


Kiihtynyt aineenvaihdunta on edellytys hikoilulle. Ja että nestettä tulee elimistöön, niin on jotain hikoiltavaakin. Lisäksi liikunnan ja nesteytyksen lisääminen on piristänyt mielialaa, eikä olo ole enää tukkeutunut.

Ajattelin viime kerralla salilla, että on hyvä tapa aloittaa ihon puhdistus hikoilemalla kesällä - kuulostaa tosi pöllöltä, mutta ihon hikoilu ja hyvä pesu ja nesteytys sen jälkeen on eittämättä kauniin ihon kulmakiviä kuntoilun, hygienian ja monipuolisen ruokavalion lisäksi.

Olen aina ihmetellyt heitä, jotka voivat syödä karkkia tai herkkuja saamatta finnejä, mutta en enää, koska heillä vain on hyvä aineenvaihdunta, he juovat riittävästi vettä ja kuntoilevat sopivasti. Hyvä aineenvaihdunta liittyy paljon muuhunkin kuin solakkana pysymiseen.

Tikis-sivuston mukaan toimivaan aineenvaihduntaan on 10 hyvää vinkkiä. Mielestäni tästä kyllä puuttuu ihon kunnon kannalta puuttuu nro 11, riittävä ulkoilu, koska kokoaikainen sisällä kökkiminen ei tee hyvää iholle. Ja iholle sopiva kosteusvoide on tärkeä myös.


Olen käynyt Kampin Elixiassa ja Talin Elixiassa ja olen pitänyt Talin Elixiaa parempana, mutta tällä viikolla kokeilin vihdoin Pitäjänmäen SATSia, joka on ihan lähellä Talin Elixiaa. Olin heti koukussa! Täällä saa jopa enemmän aikaa kulumaan. Ensin tuntui, että se on naisille suunnattu sali, koska siellä on 6-7 erilaista jalkalihaslaitetta. Keskivartalon laitteet sekä käsilihaslaitteet ovat myös monipuoliset. Viisi erilaista lämmittelylaitetta kuntosalilaitteiden lisäksi, kaksi vapaiden liikkeiden paikkaa sekä punttipuoli. Ryhmäliikunta-alueet ovat erikseen. Ehkäpä kuitenkin eniten ryhmäliikuntatunteja on Kampin Elixiassa, muttei ole vielä kokemusta ryhmäliikuntatarjonnasta. Voisi joku päivä mennä.

On kyllä todellakin liikuntakärpänen puraissut. Olen tällä viikolla käynyt joka toinen päivä salilla ja joka toinen päivä lenkillä pitäen yhden välipäivän, vaikka sinäkin päivänä tuli vähän käveltyä ja pyöräiltyä. Tänään pitäisi mennä lenkille, jalka tuossa vipattaakin, kun ei jaksaisi paikoillaan pysyä. Liikunnan ja kivan aineenvaihdunnan lisäksi tekee mieli vain tehdä kaikenlaista koko ajan. Laakereillaan lepokin on kivaa, mutta on mukava myös tehdä kaikkea hyödyllistä. Ja kukapa tykkäisi olla sisällä, kun aurinko paistaa ulkona.

Eilen tuli heitettyä talviturkkikin mereen, joka oli täynnä aaltoja. Hassua, että on jo heinäkuu, vaikka tuntuu ihan kesäkuulta. On ollut niin viileää ja nyt se kesä vasta alkaa. Rantareissun jälkeen sai herkutella maailman parhailla letuilla :)


"Mä piirrän sun selkääsi aarrekartan" oli söpöintä, mitä eilen rannalla tuli kuultua.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...