sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Linnanmäkireissu

Hymyilyttää eilisen takia ja hymyilyttää viimeisen ajatuksen takia, mikä pyörii päässä, mutta se selviää vasta tämän kirjoituksen lopussa. Ja hymyilyttää muutenkin, vaikka ulkona sataa, mutta sisällä paistaa aurinko. Kuulostaa hölmöltä, mutta hällä väliä.

En ole vähään aikaan kirjoitellut, mutta voinen vain sanoa, että on ollut eräänlainen flunssa viikon ajan, johon liittyy paaljon limaista räkäistä yskää ja siinä se sitten olikin. Loppui eilen viimeistään. Ja olen ollut aika väsynyt, koko viikon aamupäivystyksessä ja herännyt varttia vaille viisi. Sen lisäksi on yöt olleet hankalia, kun on herännyt keskellä yötä yskimään, eikä lima meinaa irrota sieltä kurkusta. Onneksi löytyi Codesan: kaksi päivää sitä ja tauti oli poissa.

Sunnuntain ja maanantain välinen yö oli kyllä vaikein, koska oli ensimmäistä kertaa aamupäivystys, tietysti vähäsen jännitti, mutta vähäunisuus ja aikaisin herääminen ei tee kovin hyvää flunssalle. Töiden jälkeen maanantaina nukuin parin tunnin päikkärit ja perjantaina menin sirppinä yhdeltätoista nukkumaan, kun oli aamupäivystys-rytmi ilman päikkäreitä ja nukuin lauantaina kahdeksaan. Ja ei, en koskaan nuku yli yhdeksään. Työrytmi meinaa olla viikonloppuisinkin ja saattaa herätä ihan pirteänä jo joskus kuuden tai seitsemän aikaan.

Päätimme perjantaina, että lähdemme seuraavana päivänä Linnanmäelle. Eilen olimme siellä. Söimme aamiaisen, liikuimme yhdellä bussilla perille asti. Antaa kuvien kertoa oma tarinansa.


Ranneke kädessä, ei kun laitteisiin!



Kävimme ensin perinteisessä vuoristoradassa ja sitten suuntasimme Kieputtimeen. Ihan vähän vain jännitti, kun meni pää alaspäin.





Piti jonkin aikaa odottaa, että pääsimme tuohon painovoimaa uhkaavaan laitteeseen. Oli aika jännittävää, kun tiedosti olevansa täysin ylösalaisin, mutta se meni sen verran kovaa ympäri, että keskipakoisvoima (ja turvavyö) piti kiinni penkissä.


Tämä härveli taisi olla Salama, oikein mukava laite.


Maisemia maailmanpyörästä. Maailmanpyörässä ei koskaan pelota korkeat paikat. En oikeastaan korkeita paikkoja pelkääkään, vaan jotain niihin liittyvää.


Kolme seppää on siirtynyt jäätelötauolle kovan työn jälkeen.


Tuo yksi kävi Kirnussa, johon en itse uskaltanut. Kävin sillä aikaa kuvaamassa patsaat ja katsastamassa karkkikojut sekä ostin viisi metriä lakua. Linnanmäellä on neljä laitetta, joihin en mielelläni mene (Kirnu, Ukko ja ne pari äkkipudotuslaitetta, vaikka pienempää katsoin eilen pohtivaisena, että kyllä siihen voisikin uskaltaa). Yhteen niistä menin viime kesänä (uusi vuoristorata) tietämättäni ja murisin jälkeen. En siis tykkää laitteista, joissa mennään pää alaspäin (kieputin on poikkeus).


Kävimme myös teekupeissa pyörimässä. Harmitti paljon, että eilen oli tuplasti populaa verrattuna viime kesän käyntiin, koska olisi pitänyt jonottaa ainakin puoli tuntia Vekkulaan, jossa olisimme kovasti halunneet käydä, mutta se taitaa olla aika monen suosikkipaikka. 
Viime kesänä oli myös paljon lämpimämpi päivä, joten kävimme myös koskiseikkailussa ja tukkilaskussa, mutta eilen ei, koska oli sen verran vilpoista. 
Kahteenkin laitteeseen, Maailmanpyörään ja Kieputtimeen ei ollut läheskään yhtä paljon tai lähes yhtään jonoa, mutta ihmisiä on paljon and you just have to deal with it eli niin on vain elettävä ja se on aivan hyvä. Ei ole VIP-passia, millä pääsisi koko jonon ohi. 

Kävimme siis Kahvikuppikarusellissa, Kehrässä, Kieputtimessa, Linnunradassa, Pikajunassa, Salamassa, Rinkelissä, Tulireessä, Viikinkilaivassa ja Vuoristo-radassa. Aika monessa, vaikka silti olisi voinut mennä vielä kolmeen. Ai niin, kävimme myös Sea Lifessa, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa :)




Kävin viime viikon torstaina eri päivystävässä päiväkodissa ja siellä näin muutaman kuvan yhdestä aikuisten värityskirjasta. Olen yrittänyt etsiä sitä kahdesta Suomalaisesta kirjakaupasta, muttei siellä ollut juuri sen tekijän kirjaa. Ostin kuitenkin tämän viikon torstaina tai perjantaina lähisuomalaisesta puuvärit sekä Väriterapia - kirjan, koska se oli niistä vaihtoehdoista mieluisin. Katsoessani nettiä löysin kuitenkin yhden blogin, joka linkkasi juuri siihen kirjaan, mitä etsin. Se pitää vain tilata adlibriksestä (linkistä löydät muut aikuisten värityskirjat). 

Olen valtavasti tykännyt pienenä väritellä kuvia värityskirjoista (nykyään ei ole enää kivoja värityskirjoja kaupoissa lapsille) ja tällä viikolla onkin monesti lapset pyytäneet värityskuvia tietokoneelta ja olen vähän väritellyt niitä itsekin. Eli vinkkinä kaikille väritystrendiin hurahtaneille, että mene Googlen kuvahakuun ja kirjoita riville coloring niin löydät ihania lapsille (ja aikuisille, oikeastaan ne ovat paljon söpömpiä) tarkoitettuja värityskuvia. Hakusanalla adult coloring löytyy niitä aikuisten värityskirjoissakin esiintyviä kuvia. Voit olla niin iloinen, jos omistat tulostimen ja tykkäät värittämisestä ^_^ Yeah, seuraavaksi fisuja!

~ Lilja Lumi

P.S. Kovin iloinen asia on myös, että löysin kamerastani digitaalisen zoomin, millä pääsee kaksi ja neljä kertaa lähemmäs =) 

P.P.S. Huomasin kesätyöpaikkani lähellä kirjaston, jossa olen tällä viikolla poikennut ja sen takia kotoa löytyy Nemi-sarjakuvakirjoja ja päiväunilla lapsille luetaan Mimmi Lehmää ja Uppo Nallea :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...