tiistai 7. heinäkuuta 2015

Korkeasaaren reissu

Kävimme pyörillä Korkeasaaressa kuikuilemassa eläinten touhuja. Päivä oli aika kuuma ja olkapäätkin saivat väriä (tosin punaista, mutta kyllä se siitä - pitäisiköhän käydä rannalla pötköttämässä uudestaan, jollei siellä tällä kertaa tuulisi hiekkaa päin naamaa). Pyöräilimme tosiaan Munkkivuoresta Korkeasaareen vai pitäisikö sanoa Mustikkamaahan, joka on Korkeasaaren pysäkki. Hauskan niminen paikka, Mustikkamaa, josta en ole koskaan ennen kuullutkaan.


Taitaa olla Helsingissä paljon paikkoja, joista ei ole kuullut
ja vielä enemmän niitä, missä ei ole käynyt.

Anyways matka suuntaansa oli 12 kilometriä ja piti huoltaa pyörät ennen lähtöä, ettei matka olisi tyssännyt kesken. Emme ehtineet Korkeasaareen ihan eläinten ruokinta-aikaan, joten aika suuri osa eläimistä oli torkkumassa ja viettämässä siestaa, joten niistä ei saanut kunnon kuvaa.

Amurintiikeri  viettämässä siestaa ketarat ojossa

Ensin tulimme kissa-aitausten luokse. Suurin osa kissoista oli nukkumassa. 


Kissa-aitausten luona oli myös tämä jylhä lintu, luultavasti jokin kotka. Harmi ettei muistanut kuvata kylttejä, koska Korkeasaaren lajilista ei ole kovin kattava. Hieno se oli silti. Tämän lisäksi löytyi vielä suurempi lintu, Kuningasmerikotka, mutta siitä en ottanut kuvaa, koska oli verkko tiellä. Ikkunan takaisistakin eläimistä oli vaikea saada kuvaa heijastusten takia, mutta annetaan eläinten olla rauhassa omissa oloissaan. 


Tämäkin kaveri, punapanda eli pikkupanda oli kissojen kanssa samalla alueella. Ihan hyvä niillä, eivät ne riitele :) Tämä veitikka oli kyllä niiin söpö.


Amurinleopardi  käyskenteli määrätietoisesti puolelta toiselle.


Lumileopardit tykkäsivät vähän enemmän olla esillä :)

Leijonat olivat pötköttelemässä varjossa, mutta manulit olivat esillä ja villikissa näytti lähes tavalliselta maatiaiskissalta. Niistä ei vain ole kovin hyvää kuvaa heijastusten takia. Joitakin eläimiä ei näkynyt, se on tosi harmi. Olisin halunnut paremman kuvan pesukarhuista, jotka olivat kaukana, karhuista jotka lötköttelivät toinen luolassa ja toinen korkealla, tassu oven päällä sekä ahmasta, josta näkyi vain pyöreä pörröinen pötkäle. Ahman olisin tosiaan halunnut nähdä.


Kiersimme aikalailla koko alueen kartan avulla ympäri, mutta silti tuntui, että jokin eläin jäi puuttumaan. Tokihan eläimet vaihtelevat aina välillä. Tämän kuvan kohdalla selän takana oli vuohia, jotka kipittelivät kileineen kalliolla. Niistäkin on kiva kuva, mutta ei liikaa kuvia kehtaa pistää.


Baraalit syöpöttelemässä.


Naarashirvistä sai hyvän kuvan. Ensin ne makoilivat ja lähtivät sitten jolkottelemaan. Ajatella, jos törmäisi tällaiseen tuolla metsässä, sitten ei ehkä katselisi ihan niin lempeästi vaan saattaisi tulla mieleen, että missä on ensimmäinen pusikko, mihin hypätä piiloon.



Riikinkukot saivat käpystellä vapaana ympäri eläintarhaa 
ja nämä hanhet ja lokit tulevat ulkopuolelta. 
Nekin käyskentelivät ihan rauhassa ympäriinsä ihmisiä pelkäämättä. 
Ovathan nuo linnut muutenkin vallanneet koko Helsingin. Ihan hassua.




Eläimiä ja maisemia. Sarvekas halusi rapsuttaa selkäänsä oksilla ja kamelit vain märehtivät sanoin kuvaannollisesti. Olen Marokossa ollessani ratsastanut kamelilla ja silitellyt, mutta siitä sitten joskus toiste, kun löytäisi ne kuvat jostain.



Hyasinttiara pesee toisen silmää


Keisaritamariini niin söpönä ja reppanana.

Krokotiililisko 



Nämä eläimet olivat Africasiassa ja Amazoniassa paitsi viimeisessä kuvassa oleva rantakäärme oli Borealiksessa.




Kävimme vielä näköalapaikalla ennen lähtöä takaisin. Oli kyllä tosi hieno reissu, vaikka olkapäät saivatkin vähän väriä. Takaisin päin oli vähän vaikeampaa. Onneksi Sörnäisten kohdalla pystyi käymään kaupassa hankkimassa lisä-energiaa leivästä ja jääkahvista loppumatkalle. Kotiin päästyä käytiin vain hakemassa Alepasta pizzat ja sai luvalla röhnöttää loppuillan. 

Eilinen sujui välipäivä-merkeissä, kyllä se 24 kilometriä pyöräilyä ja käppäilyä ympäriinsä riittää. Hyvä ettei tullut vesikelloa mihinkään. Eilinen vietettiin myös röhnäten kotona. Vain kaupassa piti käydä hakemassa tortilla-ainekset, että sai murkinaa massuun.


Nyt pitäisi taas lähtiä salille rehkimään, ettei vieraannu siitä paikasta. Voi harmitus, että on enää tämä viikko lomaa ja sitten pitää mennä takaisin töihin. No nautitaan viimeisistä lomapäivistä :)

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...