perjantai 17. heinäkuuta 2015

Nollasta sataan

On pitänyt jo jonkin aikaa kirjoitella, ensin 9. päivä ja sitten maanantaina ja eilen, mutta nyt on jo perjantai. Ehkäpä voisikin kirjoitella Perjantaifiiliksistä aina perjantaisin, koska tänään tosiaan on ollut perjantaifiilis :) Osasyy kirjoittamattomuuteen on tosin se, että miussa sattuu olemaan nörttiyden vikaa eli toisinaan iltaisin olen istuskellut tietokoneella pelaamassa teknologista nukkekotipeliä, muttei siitä sen enempää :D

Eilen tuli taas mieleen päässä pyörinyt musta-valko-tarinan tynkä, jota olisin eilen tänne kirjoitellut, mutta nyt ei ole todellakaan sellainen fiilis. Eilen työpäivän jälkeen piti mennä salille, mutta kaikki paikat särkivät, pää oli jomotellut koko päivän, vatsa huusi ruokaa ja oli toisinaan pyörinytkin päässä. Eli sen takia en mennyt salille. Kotona söin banaanin ja yritin nukkua, muttei voi edes nukkua niin pahalla ololla ja kun nousin ylös, niin olo oli kuin olisi ollut kuumetta ja siitä selvin piirre oli näkyvissä eli iho kananlihalla, kylmä ja keho kosketusarka. Särkylääkettä naamariin ja lisää pöperöä massuun, niin olo alkoi selvitä. Luultavasti kyseessä oli auringonpistos, kun oli sen verran kuuma päivä ollut ja suuren osan työpäivästä vain pihassa pyörinyt, eikä siellä ollut varjoa. Ja huonosti nukuttu yö saattoi vaikuttaa myös asiaan sekä alinesteytys. Kaikkea näitä.

Aamulla oli jännittävää, kun satoi ja ukkosti työmatkalla. Sitten kun astui bussista ulos, niin ajatteli, kuinka mukavat oltavat sillä hienolla sateenvarjolla onkaan siellä kotona hattuhyllyllä.
Tänään oli todella kiva päivä töissä, vaikka oli haastaviakin tilanteita, mutta se tekee toisinaan tästä työstä antoisaa, vaikka niin monet muutkin asiat. Palasin siis lomalta maanantaina ja menin kesäpäivystykseen nyt kolmeksi viikoksi. Nyt viikko jo takana. Pari viikkoa vielä niin saa palata omaan päiväkotiin :) On siis tullut vähän huonosti nukuttu pienten jännitysten ja rytmin muutoksen takia. Mutta takaisin asiaan: kivaisa päivä tänään. Olin tänään eri ryhmässä, mutta on kivaa, kun ryhmät, joissa olen ollut ovat todella mukavia. Sain olla tänään mukana näytelmässä, koska oli meidän ryhmämme vuoro esittää draamaa, ja mitä enemmän eläytyi, niin sitä enemmän pystyi improvisoimaan. Joskus meinasi liittyäkin harrastelijateatteriin, mutta se ajatus jäi sille tielleen.

Tänään ei haitannut, vaikka välipala oli jäänyt väliin, vaikka vähän nälkä olikin ja banaani oli hävinnyt laukun sivutaskusta työpäivän aikana (tai ehkä jo ennen sitä). Sain eilen myöhäiseksi nimpparilahjaksi urheiluliivit, joita kävimme edellispäivänä katsomassa Sellossa. Toiset urheiluliivit jäivät Kaarinaan äidin luo, plääh. Eilen tuo hassuke teki pipareitakin, kun oli piparitaikinaa vielä pakkasessa ja hämmensi naapureita, kjähääh. Piparit ovat hyviä :) Eikä tullut ollenkaan jouluinen tunnelma.

Tänään kuitenkin kävin Forumissa ostamassa uudet legginsit, mustan ja valkoisen ison paidan, joita olin miettinyt jo jonkin aikaa (tylsää, ettei löytynyt mustaa Snoopy-yöpaitaa Forumin H&M:stä, koska olisin sen myös halunnut) sekä mustan urheilutopin. Kävin vielä Picnikissä syömässä kana-bbq-patongin ja latten eli olin hyvissä voimissa ja ajattelin, että nytpä menen reippailemaan Elixiaan. Olin sen oven edessä 19:02, kun miehiä käyskenteli sieltä ulos. Aukiolotaulun mukaan se oli mennyt tänään seitsemältä kiinni.

Voi pihkura soikoon, ajattelin, kun olin kerrankin tosi hyvin valmistautunut, odottanut sitä koko päivän ja hyvin tankannutkin sitä varten, mutta eei. Menin sitten Makuunista vuokraamaan pari leffaa ja köröttelin bussilla kotio. Ajattelin, josko tekisi kotijumpan, mutta olin liian energinen siihen, joten painuin uusine treenivaatteineni lenkille. Harmittelin kovasti, ettei ollut kameraa mukana, koska sateen jälkeen on aina niin nätti ilma kaikin puolin ja paaljon etanoita. Joku ilta, kun aurinko paistaa, aion kyllä ottaa kameran mukaan. Ja huomenna sinne salille!

Hassua, kun ajatteli, että tänä kesänä olisi siinä kuuluisassa kesäkunnossa (valas) ja ajatteli, että opettelee oikeasti juoksemaan, mutta tämä kesä lomineen on ollut kovin sateinen/kylmä/hikisä. Suurimmalti osalti kuitenkin liian kylmä, tuulinen ja sateinen, eikä mikään kesä, mikä on todella harmi. Tuli hankittua uudet uikkaritkin tätä kesää varten, mutta niitäkin on päässyt käyttämään vasta kerran, kun hiekka tuuli naamaa vasten ja piti könytä aaltojen joukossa. Pitäisi vain aina mennä ulos, kun aurinko paistaa tai edes hiemankin pilkistää pilven raosta. Ja mennä hyppimään vesilammikoihin, koska omistaa kumpparit. Vielä on kuitenkin kesää jäljellä.




Viime viikolla kävin Kaarinassa äidin luona ja näin veljeä myös. Sekä kummejani, joilta sain tuon kauniin kaulakorun lahjaksi. Äidiltä ja kummeilta sain myös kaksi ruusua, jotka näyttävät hienoilta mustavalkoisina.

Sellaista. Nyt pesemään kasvonaamio pois ja suihkuun. Sitten Studio Ghibliä :)

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...