perjantai 25. tammikuuta 2019

Ihosta, pöpöistä ja ihan muuten vaan

En ole neljään päivään käynyt saunassa ja nyt kun taas kävin, niin pääni pälkähti täyteen kuhisevia asioita. Jostain syystä saunassa kököttäminen ja suihkussa oleminen saa ajatukset liikkeelle. Onkohan tähän psykologista selitystä vai onko tämä yksilöllistä? Joskus tuntuu, että suihkussakin pitäisi olla jonkinlainen sanelin mukana. Sen pitäisi olla sellainen sanelin, joka ei vain tallentaisi puhetta, vaan tallentaisi sen puheen kirjoitettuna. Olisikohan se yksi tulevaisuuden keksinnöistä.

Seuraavat ajatukset siellä saunassa syntyivät.

Katselin tänään taas naisten kauniita vartaloiden ihoja ja haaveilin itselleni sellaista. Tähän viittaukset ennen kerrottuihin ajatuksiin kehopositiivisuudesta , erilaisuudesta, ja haaveisiin kauniista ihosta ja 26 vuoden riesasta. Eli selasin kaikki vanhojen postausteni otsikot sivun oikeasta reunasta löytääkseni hyviä viittauksia. Jos sattuu katselemaan tietokoneversiota, löytyvät sivuston oikeasta reunasta aiemmat postaukset vuosittain ja kuukausittain. Mobiiliversiossa sitä ei näy siinä, jollei paina alhaalta "näytä internetversio". Ajattelin joskus lukaista kaikki vanhat postaukseni läpi ja vaipua muistelmiini (ja saattaisin ehkä vähän vollottaa).

Ajatella, että kun aloitin vuoden 2014 tammikuussa, niin ihan ensimmäisenä kuukautena sain tehtyä jopa 22 postausta (!). Ihan mieletön vauhti! Nyt on hyvä, jos saan tehtyä edes neljä postausta kuukaudessa. Jos saisi aiheita tai vain supistaisi asioita yhteen kerrallaan, eikä koko viikon kuulumisiin, niin varmasti saisikin tehtyä enemmän postauksia.

Mietin samalla suihkutellessani, etteivät muut naiset itse varmaan ajattele, miksi suihkuttelevat seisten naama suihkuun päin. Aina, mitä olen nähnyt, suurin osa julkisilla suihkupaikoilla suihkuttelevat niin päin. Pohdin, suihkuttelevatko he niin myös kotonaan. Minä suihkuttelen myös kotonani selkä suihkuun päin, koska suihkussa haluan pitää suurimman osan ajasta veden pois kasvoilta. Olen naama suihkuun päin ainoastaan pestessäni naamalla olevaa pesuainetta pois.
Ehkä suurin osa pitää vedestä kasvoillaan? En todellakaan tiedä.

Pitää olla vain iloinen, että on sellainen kuin on. Tyytyä ihastelemaan vain muita ja toivoa parasta yrittäen löytää ratkaisua ongelmaan. Ajattelen oikeasti olevani todella onnekas ollessani sellainen kuin olen, koska tiedän, millaisia vaikeuksia ihmisillä maailmassa on ja ne ovat monin kerroin pahempia, oikeita ongelmia. Eikä sitä koskaan voi tietää, mitä ihmiset ovat kokeneet tai minkälaisten asioiden kanssa painivat sillä hetkellä, mitä pinnan alla kuohuu vai kuohuuko mitään. Jos jollain on koko elämänsä ollut täydellinen iho, niin good for them. Toivon vain, että he itse ymmärtävät, kuinka onnekkaita ovat ja osaavat vaalia sitä.

Toisaalta olen myös tosi onnekas omatessani hyvän immuniteetin, vaikka ympärillä pyörii jatkuvasti vaikka mitä pöpöjä ja viruksia. Olen onnekas myös, ettei elämässäni ole kertaakaan ollut silmätulehdusta, korvatulehdusta tai poskiontelotulehdusta. Mikään lima ei pääse poskionteloihini jostain syystä. Eikä minulla ole koskaan ollut angiinaa. Ainoastaan kuumetta, yksi keuhkokuume, nuhaa, yskää ja hyvin hyvin harvoja vatsatauteja sekä muutama ruokamyrkytys (enkä tarkoita juomamyrkytystä eli krapulaa eli kehon vikasietotilaa, vaan ihan oikeaa ruokamyrkytystä eli pahentuneesta ruoasta saatua vaivaa, jota vatsa ei siedä). Tuntuu, että on suurimman osan flunssistaan saanut itse aikaan esimerkiksi syömällä liikaa makeaa tai nauttimalla vähän enemmän alkoholia kuin normaalisti. Minulla on ns. hyvän työntekijän vastustuskyky eli en ole melkein koskaan pitänyt sairaspäiviä, kun sairasteluni ovat rajoittuneet joko viikonloppuihin tai yököhään ja aamunuhaan.


Tähän mainittakoon myös, että kun yksi ystäväni tapaa naljailla, kun valitan, että jokin ruoka ei tee hyvää, että "sulla on aina jotain ongelmia vatsas kanssa", mutta oikeastaan vatsallani ei ole ruoka-aineiden kanssa mitään ongelmia, vaan vasta kun ovat päätyneet suolistoon alkavat ongelmat. Eli suolistollani on niiden ruokien kanssa vaivoja. On hassua sanoa, että jos on vaikka ollut löysä kakka, että on ollut mahavaivoja, mutta onko kyse muka silloin mahasta vai suolesta? Ei se kakka mahassa kehity, sanonpa vain. Tähän kevennyksenä, kun lapset joskus tapaavat kysyä, että miksi ihmiset kakkaavat, niin vastaan, että "kun ihminen syö, niin ihminen myös kakkaa. Kyllä sen ruoan pitää joskus tulla myös ulos kehosta".

Yksi niistä hyvin harvoista vatsataudeista oli tällä viikolla. Se oli tyypiltään kyllä erittäin nopea ja tehokas eli aggressiivista sorttia. Se tuli yhdessä yössä. Illalla koitin lämmön, joka oli 37.5. Illalla alkoi hieman etova olo ja tuntui koko yön maha velloen pahaa oloaan, joten päätin ykätä pahan olon pois mahasta aamuneljältä. Sen jälkeen tuli parempi olo vatsaan ja sain neljän tunnin leporauhan, kunnes asia toistui. Sitten monta tuntia meni unen ja valveen rajamailla, kun ei uskaltanut syödä ja ensimmäisenä sai joskus viiden aikaan iltapäivällä syötyä yhden omenan. Kävin horroksessa apteekissa hakemassa panadolia ja kaupassa hakemassa ruokaa tuntien itseni seipääksi lumisella kadulla (onneksi lähikauppani sijaitsee n. 300 metrin päässä) ja tulin takaisin kotiin. Söin erittäin lempeän mannapuuron ja sain juoduksi pienen smoothien pienissä kulauksissa ja vähän vettä. Se oli sen päivän ateriasaldo, kun taas edeltävän päivän ruoka meni kokonaisuudessaan aamulla vessanpönttöä koristamaan.

Tässä postaus edellisestä masupipistä.

Pidin pari sairaslomapäivää, kun taas tänään uskaltauduin ihan kelpo tilassa töihin. Tämän päivän lounas sai vatsan vellomaan epämääräisesti kuin olisin syönyt täysjyvävehnää (huom, välttelen sen syömistä täysin - not good!), mutta onneksi töiden jälkeen, kun menin ystävääni moikkaamaan Espresso Houseen ja tilattuani siellä pienen cafe latten kermavaahdolla, niin se juoma sai mahan struktuurin taas normalisoitumaan onneksi. Ihme välikuolema. Kyseessä ei kyllä tosiaankaan ole sellainen ruoka, mistä tykkäisin ollenkaan, vaan poistaisin sen erittäin mielelläni ikuisiksi ajoiksi ruokalistalta (juureksia ja soijasuikaleita kastikkeessa plus perunoita ja salaattia - kuulostaa kyllä paremmalta kuin on).


Päivän saldo. Palmoliven suihkusaippua Pampering clay body wash. Purification with natural moisturiser. Ihastuttuani äiti-tontun lahjoittamaan Palmolive Coffee Love body butter washin tuoksuun ja tuntuun pestessä ja iholla pesun jälkeen päätin hankkia toisenkin palmolive-tuotteen. Huomasin tämän uuden kolmen putelin clay-tuotesarjan Palmolivella ja tämän Pampering clay body washin sai hankkimaan sen sisältämä ruusuöljy. "Täyteläinen suihkusaippua sisältää savea ja ruusuöljyä. Sen ei-kuivattava koostumus kosteuttaa ja puhdistaa hellävaraisesti". Toinen kutkuttava ominaisuus oli sen kosteuttava ominaisuus: ettei tarvitsisi levittää iholle kosteutusvoidetta pesun jälkeen, kun en siihen rutiiniin muutenkaan ole tottunut, vaan saippua hoitaisi kosteuttamisen pesemisen yhteydessä.


Tämän hammastahnan hankin, koska näin ystäväni kanssa metron ilmoitusmainostaulussa mainoksen kahdesta uudesta natural hammastahnasta, joista toinen oli erittäin mielenkiintoinen ja sisälsi kookosta (mm. natural whitening) sekä xylitolia (vai fluoria, en ole varma). Valitettavasti en ole löytänyt sitä kaupasta, mutta luulen, että se oli Colgaten uusi tuote. Voihan olla, että siitä oli vasta mainos, eikä itse tuotetta ole vielä markkinoilla, mikä olisi kyllä perin kummallista. Hankin sitten tämän, kun vanha hammastahnani on loppumassa. Tämän sai valitsemaan, kun siinä lukee mouthwash drops. En todellakaan haluaisi, että jutellessani henkeni haisisi pahalta, vaan hyvältä. Ja pitää tämä myös muutenkin huolta hampaiden ja suun terveydestä.


Tämän bongasin kaupasta ja selatessani päätin hankkia. Olisi hienoa keskittyä jälleen muuhunkin kuin viaplayhin ja pöhköön koukuttavaan palikkapeliin kännykällä. Voisi kuunnella äänikirjaa ja uppoutua värityksen pariin. Se olisi tosi hienoa. Tästä oli aiempikin versio olemassa ja minua harmittaa, etten hankkinut sitä, vaikka oli kovasti mielessä. Hankin sitten tämän. Toivottavasti aiempikin Wonderland-värityskirja löytyy jostain.

Muuten vain kiva postaus Rakasta jokaista hetkea

Ihastuttavaa viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...