sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Lunta, ystävävierailu ja rakennuksia





Tällä viikolla on satanut paljon lunta.


Keskiviikkona menin töiden jälkeen Selloon pienelle shoppailureissulle, mutta otin vähän energiaa Robert's Coffeesta ennen sitä. Vuoden ensimmäinen laskiaispulla. Mantelimassalla, eikä se jostain syystä ollut ollenkaan pahaa niin kuin olen ennen maistellut.


Ystäväni tuli seuraksi. Tässä hänen choccoccinonsa.



Aurinkoa on myös riittänyt ihanasti tällä viikolla. Paistaisipa aurinko joka päivä. 


Eilen ystäväni, jota en ollut pitkään aikaan nähnyt, tuli käymään Helsingissä. Menimme ensin Cafe Esplanadiin, jossa sain ihanan cafe au laitin ja jättisuuren voisilmäpullan. Äpösteltyämme ja höpöteltyämme lähdimme aurinkoiseen ulkoilmaan kohti Kauppatoria. 





Matkalla kuvasin maisemaa ja rakennuksia. Kävelimme yhteensä lähes viisi kilometriä.






Viime kesänä piti toteuttaa ristiin rastiin Helsingissä käppäily ja tutustua katuihin ja teihin, joissa ei ole käynyt. Nähdä uusia upeita rakennuksia ja paikkoja. Yritän toteuttaa tämän ensi kesänä. 


Jonkin aikaa käveltyämme alkoi pylly jäätyä ja pysähdyimme Punavuoren Brooklyn Cafehen juomaan kahvia ja kaakaota. Ystävä otti myös peanut butter cookien. Ihanaa tässä pienessä kahvilassa on lämmin tunnelma ja se, että baristat puhuvat pelkkää englantia. Yksi heistä jopa ihanaa pohjoisemman Englannin murretta.


Roobertin Herkun ulkopyörä. Aika lumen peitossa.


Tuomaan kirkko (tietääkseni) löytyi matkan varrelta takaisin keskustaan Kamppiin. Kulman takana Roobertin herkusta, jossa kävimme ihastelemassa kaiken maailman namusia.


Kampista metrolla Hakaniemeen, sieltä lounastarpeet ja pullo punaviiniä. Ei olisi kyllä sitäkään pitänyt juoda, mutta no harm done. Tänään kävin ihan kivasti salilla, eikä minkäänlainen krapula vaivannut. Vähän huonosti vain tuli nukuttua. Tein koko lounaan kanapaloineen, kastikkeineen ja lisukkeineen, eikä kaverin tarvinnut ollenkaan auttaa, vaikka olin vähän epäileväinen kokkaustaidoistani. Kyllä tuota on tullut ennenkin tehtyä, mutta pitäisi oikeasti kokkailla enemmän. Ystävä kehui kokkauksiani ihan maistuvaksi kokonaisuudeksi.

Uusimpana innoituksena salilla on hyppynarulla hyppiminen. Tuli hieno lisä saliohjelmaan.

Illalla katsoimme leffan ja tänä aamuna toisen, joka jäi eilen illalla kesken, kun väsy iski. Tänä aamuna joimme kahvia ja söimme aamiaista. Heitimme sekä omasta sängystäni että vierassängystä lakanat pyykkikoriin, pitänee pyykkiaikaa ensi viikolla varailla. Ja sain sänkyyni ihanaiset Finlaysonin Visa-lakanat, jotka ovat tosi kesäiset.

Ensi viikkoa kohti - saa nähdä, mitä kaikkea se tuo tullessaan.
Tänään olen ollut vähän hämilläni, mutta kaikki asiat selviävät ajallaan.

Ihanaa uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...