keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Terveyttä Ruohonjuuresta







Pientä lähimaastoseikkailua maanantaina. Ja lisäksi oli tämän kesän lämpimin päivä. Jopa 24 astetta plussaa. Omituisen pilvinen ja kylmä kesä ollut. Ei ole tullut edes uimassa käytyä ja ensi viikolla pitäisi mennä viikoksi kesäpäivystykseen ennen palaamista oikeaan taloon. Harmittaa, etten ottanut viimeistäkin viikkoa vapaaksi, koska tämä asia jotenkin stressaa minua, vaikka ihan varmasti se hyvin menee. Tuli käveltyä Kruunuhaan läpi Tervasaareen ja paistateltua siellä hetken päivää. Meri kimmelsi ja taivas oli pilvetön. Pitäisi joku päivä käydä ainakin kaikki saaret läpi Helsingissä, mihin pääsee kävellen. Uunisaari, Seurasaari ja Tervasaari läpikäyty ja varmasti joitain muitakin. Suomenlinnaan mennyt lautalla. Kruunuhaka olisi myös kaunis paikka asua. 



Kahdesti olen käynyt Ruohonjuuressakin. Ensin Kampin Ruohonjuuressa kulutin jonkin aikaa. Siellä oli vähän järjestys muuttunut. Tullut hoitola sipsien tilalle. Kävin kirjastossa fiilistelemässä sisustuslehtiä ja näin mainoksen Pentikin syysmallistosta. Aika kivan näköisiä keltaisia vaahteranlehtiä.


Ruohonjuuresta lehden lisäksi tarttui mukaan Clipperin Organic tea with vanilla. Olen maistanut jo appelsiinia, sitruunaa sekä vadelmaa. Tuo vaniljan makuinen on ihan hyvä. Ei esanssisen makuinen niin kuin viime vaniljatee, jota maistoin. Sen takia tämän vaniljan maistamiseen meni jokin tovi.
Lisäksi hankin jo aiemmin testaamani Konjac Spongen kasvoille, mutta tällä kertaa siinä on ruusua.

100 % Rose Konjac Cleansing Sponge – Ihonhoidon Ihmesieni tuo tehopuhdistusta ja hoitaa rasvoittuvalle, aikuiselle iholle. .
Tämä Konjac-kasvin juuresta ja jauhetuista ruusun terälehdistä tehty kasvojenpesusieni on tarkoitettu aivan erityisesti aikuiselle, rasvoittuvalle iholle.

Sienen pehmeä ja ihoystävällinen rakenne pudistaa ihon hellävaraisesti ihoa ärsyttämättä.

Valitse tämä sieni silloin, kun ihon talineritys on liian aktiivista. Tämä ihonhoidon ihmesieni hillitsee talineritystä, tekee ihosta heleämmän ja tukee samalla aikuisen ihon toimintoja.

Kasvosienen luontaisesti ihoa ravitsevien ja vahvistavien mineraalien lisäksi mukaan on lisätty ruusujauhetta. Ihonhoidon ihmesieni tasapainottaa aikuisen ihon talineritystä ja puhdistaa sitä syvältä huokosista asti.

Ruusun ansiosta sieni auttaa ihoa taistelemaan vanhentumista vastaan samalla rauhoittaen ja raviten aikuista ihoa. Sieni pehmentää ihon pintaa sekä kosteuttaa ja ravitsee jättäen ihon pehmeämmän ja puhtaamman tuntuiseksi. Kevyesti kuorivan pesun jälkeen iho kykenee vastaanottamaan paremmin hoitovoiteiden tehoaineet.

• Se puhdistaa meikin, lian ja talin iholta hellävaraisesti aktivoiden samalla verenkiertoa, jolloin ihon aineenvaihdunta paranee; kuona-aineet lähtevät liikkeelle, verenkierto paranee, ihosolut saavat tehokkaammin ravinteita ja niiden uusiutuminen aktivoituu
• Ihon pinta pehmenee, kirkastuu ja heleytyy. Väsynyt iho virkistyy, voi paremmin ja näyttää nuorekkaammalta
• Sienen sisältämät mineraalit ja ruusu ravitsevat ja uudistavat ihoa
• Kosteuttaa ihoa luonnollisesti, tasapainottaa talineritystä
• Kuorii hellävaroen kuolleita ihosoluja kirkastaen ihon pinnan

(teksti lainattu Ruohonjuuren verkkosivuilta)


Lisäksi mietin pitkään biotiinivalmisteen ja sinkkivalmisteen välillä ja hankin viimein Puhdas + Sinkki & Echina & C-vitamiinivalmisteen. Suihkeena, koska tabletteja ja kapseleita on niin vaikea syödä. Mietin, kumpi olisi parempi ihon hyvinvoinnin kannalta. 

Puhdas+ Sinkki & Echina & C-vitamiini on helppokäyttöinen vastustuskyvyn boostaaja, jolla saat kätevästi ja tehokkaasti imeytettyä terveellisiä aineksia koko perheelle. Suuhun suihkautellessa sinkki tuhoaa haitallisia bakteereja suussa ja nielussa sekä estää niiden uudelleen kasvua.
Tämä tuote on mieletön kombo, se sisältää sinkin lisäksi myös auringonhattu-uutetta sekä c-vitamiinia, joka tukee immuniteettia ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
(lainattu Ruohonjuuren sivustolta) juttelin kuitenkin myyjän kanssa jonkin tovin, olisiko biotiini vai sinkki + c-vitamiini parempia ihon hyvinvoinnin kannalta ja päädyimme siihen lopputulokseen, että  biotiinia kannattaa alkaa käyttämään vasta jonkin verran vanhempana. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa sekä isot pointsit siitä, että asiakaspalvelija katsoi minua koko ajan silmiin.


Lisäksi halusin maistaa koivuvettä: Koivun luontaiset vitamiinit, elektrolyytit, antioksidantit, hivenaineet sekä xylitol luovat erinomaiset lähtökohdat onnistuneelle päivälle. Maista ja ihastu!



Lehtien selaamista ja lukua sekä salaatin puputtamista päivän päätteeksi.


Yksi värityskuva jälleen valmiiksi. Eilen oli leffateattereissa superpäivä ja mikäs siinä, leffaan vaan puoleen hintaan. Yritin kysellä kaveria leffaan ja sattumalta yksi Espoossa asuva oli muuten vaan hengailemassa Helsingissä, joten kaappasin hänet mukaan ja 45 minuutin päästä leffa alkoikin. Menimme pari pysäkkiä ratikalla, kun pysähdyimme Kinopalatsin kohdalla. Kävimme ostamassa samaan aikaan vierekkäiset paikat automaatista, kun emme jaksaneet jonottaakaan, koska siinä olisi kulunut aikaa. Kävimme vielä viereisestä kahvilasta kahvit ja pienen leffaherkun mukaan. Kahvilassa, kun kaverini vielä odotteli kahviaan näkyi välähtelyä ja kuului ukkosen jyrähtelyä. Alkoi kaatosade, joka kesti muutaman minuutin. Kuvasin siitä videotakin, jonka lähetin someen. Täällä blogissa on vaikea jakaa omia videoitaan. Hipsimme takaisin teatteriin, oikeaan saliin, vilautimme lippuja ja näytös sai alkaa. Kävimme katsomassa Itse ilkimys 3, joka oli ihan ok katsottavan, vaikka olisi (ei millään pahalla) kivempi katsoa se sellaisen kanssa, joka olisi nähnyt myös kaksi aiempaa osaa, vaikka niillä ei olekaan ihan valtavasti väliä tällaisen elokuvan kannalta, mutta on väliä silti. Tietää taustaa, tietää, miten pöhköjä ja minkälaisia persoonia hahmot ovat jne.


Elokuvan jälkeen alkoi hiukoa, kahvi ja pikkuherkku pitivät nälkää loitolla vain sen puolitoista tuntia, minkä elokuva kesti. Mietin ensin, että jospa vihdoin maistaisi sushia, mutta lounasajan jälkeen kaikkialla ei ole buffetia ja se on sitten tyyriimpää. Ilma oli aika kolea, joten menimme Stockmanniin ja sain päähäni, että siellähän on Classic Pizza, jossa ystäväni ei myöskään ole käynyt, joten sinne siis. Jaoimme Verde mon dieun. Join pienen lasillisen kevyttä punaviiniä ja toinen joi pullollisen solia. Jaoimme laskun puokkiin, toiselle pizza, toiselle juomat ja meni ihan tasan puoliksi summa. Classic Pizzassa myös asiakasta palveleva henkilö vaikutti ystävälliseltä ja asiansa tietävältä.


Äpöstelyn jälkeen menimme Citykäytävän Ruohonjuuressa käymään, josta ostin Buddha waterin, jossa oli hibiskusta eli kyse myös koivumahlajuomasta:
"Koivunmahlasta sisältää mm. C-vitamiinia, kaliumia, flavonoideja, ksylitolia, aminohappoja, ja veren kolesterolitasoja tutkitusti alentavaa saponiinia. Diureettisten ominaisuuksiensa vuoksi on koivunmahla detox-kuuria noudattavankin mieleen. Kalium ja antioksidantteja pullistelevat flavonoidit puolestaan nesteyttävät kehoa ja uudistavat ihoa.
Koivunmahla pistää siis todella kehosi nesteet liikkeeseen – kuona-aineiden karistajana ja lenkkien jälkilöylyjuomana mahlalimut ovat vailla vertaansa. Unohda toiselta puolelta maailmaa rahdatut kookosvedet ja nappaa treenikassiin kylän viilein virvoittaja! "

Lähdin ratikalla ja kävin vielä hetken lataamassa kuollutta kännykkääni ja selaamassa yhden lehden, kunnes kirjasto meni kiinni. Oli valoisa ilta. Kuvasin kirkon, kun oli vielä valoisaa.




Myöhemmin sain päähäni lähteä käymään keskustassa kuikuilemassa ja kävelin kotiin. Oli oikein kaunis auringonlasku. Viisi lomapäivää jäljellä. Loma taas mennyt nopsasti. Tänään pitäisi kai saada jotain muutakin aikaan kuin katsottua Sherlock Holmesia ja kirjoitettua blogia. Jospa salilla käväisisi.

Mukavaa päivää! Tanssikaahan aurinkotanssi ja näytetään kieltä pilville.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...