maanantai 29. helmikuuta 2016

Aurinkoa viikonloppuun!

Viikonloppu vierähti jälleen tosi nopeasti. Tänään on työpäivä puoli kuuteen asti, niin se ei oikein innosta, koska on myös flunssan poikasta. Flunssainen on välillä parantunut ja välillä taas huonontunut. Pitäisiköhän ottaa finrexiä mukaan töihin.

Anyways olin lauantaina katselemassa aurinkoista talvista luontoa Kaivopuistossa. Menin ratikalla 2-3 ja mietin siinä vaiheessa, kun tultiin jo takaisin selvästi "kaupungin" puolelle, että missä kohtaa se meni ohi. Hyppäsin ratikasta Kaisaniemen kohdalla ja otin kolmosen toiseen suuntaan, jospa sitten löytäisin perille. Katsoin reittihausta, että Kaivopuisto tulee Neitsytpolun jälkeen ja kyttäsin paikan nimiä, jotka näkyvät ratikan sisällä ja pomppasin ulos, kun Kaivopuiston nimi ilmestyi taululle. Poistuin kirkon kohdalla, jonka muistan aiemminkin ohittaneeni ja katselin ympärilleni. Siellähän se Kaivopuisto olikin!

No nih, nyt onkin jo työpäivä kolme tuntia sitten pulkassa. Siinä se meni aurinkoisena.

Kuvia lauantailta, kun löysin sen Kaivopuiston.








Lauantaina oli todella nätti aurinkoinen lämpöisä (ollakseen talvi) päivä, kun päätin matkustaa Kaivopuistoon. Monella muullakin oli samat aatteet. Kaivopuiston mäessä oli varmaankin sata jollei kaksisataa laskijaa ja menijää, joiden lisäksi pari hevosta kävi ajeluttamassa porukkaa kilikello soiden. Myös Kaivopuiston kahvilaan olisin halunnut mennä nauttimaan päiväkahvia, mutta monella muullakin oli samat mietteet, enkä halunnut jonottaa viidentoista ihmisen verran. Joku toinen kerta sitten. Kävelin takaisin kirkon kohdalle ja ajattelin, nappaisiko ratikan, mutta kävelinkin, kun näin länsisataman lähettyvillä. Siellä oli hauskasti lähtenyt jää suurina paloina.



Nämä aurinkolasit hankin Anttilasta, joten metroilin ennen ratikka-ajelua Kampin Anttilaan etsimään sopivat aurinkolasit, että ulkona näkisikin jotain ja kivaa, kun löytyi edes yhdet. En tiedä, minne toiset aurinkolasini ovat hukkuneet. Toivottavasti tulevat joku päivä vastaan.


Meinasin ostaa itselleni kukkia. Tämän kuvan ottamisen jälkeen kaupassa työskentelevä nainen toi vielä enemmän kukkia ja siinä oli niin houkuttelevan näköisiä aprikoosin värisiä ruusuja, mutta vastustin kiusausta. Joku toinen päivä sitten. Olisi kiva löytää pioni jostain.

Ajattelin myös höpistä yhden asian ihonhoidosta. Olen tällä hetkellä niin muka-väsy aivot jumissa, etten kuitenkaan tiedä, mitä tekstistä tulee. Viime tekstissä esittelemäni uudet hammaslankalaite ja hammastahnat tekivät mennen tullen selvää suuresta ientulehduksesta yhdessä yössä. Ja tuo varrellinen hammaslanka on niin helppo ja nopea käyttää, että se on ihan joka-aamuinen ja iltainen ilo. Käytin myös sähköhammasharjaa uuden tahnan kanssa. Tosi kivaa, ettei tarvitse varoa puremista jonkin ientulehduksen takia. Pitäisi kyllä se hammaslääkäri varata. Eikö voisi vain napsauttaa sormia ja kaikki hampaat olisivat täysin kunnossa? Se olisi niin helppoa...

Ihonhoidosta sen verran tai oikeastaan oman ihoni hoidossa olen huomannut yhden asian. Sekaihohan on yksi todella vaikea hoidettava ja jokainen sekaiho eroaa toisistaan. Olen kuitenkin huomannut, että kun aamulla ei ole joskus ehtinyt pesemään kasvojen ihoa, niin epäpuhtaudet eivät punoita ja iho näyttää terveemmältä. Onhan siinä myös sekin, että on yksi kiireen ja stressin aihe aamulla vähemmän ja iho tunnetusti reagoi stressiin. Olen alkanut kokeilemaan sellaista, että jätän aamuisin pesemättä ihoni ja pesen sen illalla. Yön aikana ihon pestyä se saa uudistua itsekseen ja voi hyvin, kun se ei saa liikaa ärsytystä osakseen. Oliko kaikki sittenkin kiinni siitä, että iho ei halunnut ärsyyntyä liikaa, vaan olla rauhassa. 

Joillakin sekaiho on sen verran rasvoittuva, ettei näin voi tehdä, mutta omaksi onnekseni tämä iho ei ole niin paha luonteeltaan. Olen miettinyt, pitäisikö tuota konjac-sientä kokeilla uudelleen, se oli joskus ihan kiva. Ihosta näkee tällä hetkellä, että on herkuteltu vähän liikaa viime aikoina Punnitse&säästä - kaupan tuotteilla, koska iho ei enää pysykään kunnossa, kun siitä ei huolehdi - tai keholle antaa sisäisesti jotain, mitä se ei tarvitse. On alkanut iho jälleen rasvoittumaan eri tavoin, kun kyseessä on suklaan syönti. Eli herkut pois ja aamupesemättömyys jatkukoon! Pitää informoida, toimiiko tämä vai pitääkö aamupesuja jatkaa. 

Alussa pesemättömyyskokeilussa voi näyttää pahalta, mutta se melko nopeasti selkenee. Tämän hetkinen ihon kunto johtunee myös meikin käytöstä viikonloppuna, koska viime viikon aamupesemättömyyskokeilulla en käyttänyt työpäivisin meikkiä paitsi ehkä ottamaan väsyneet tummahkot silmänaluset pois meikkivoiteella. Vähän voi ehostaa, niin jospa sitten silmiä ja huulia. Viikonloppuna kun käytin meikkiä, niin tottakai pesin sen ja laitoin alle kosteusvoidetta ennen meikkivoidetta. Eli periaatteessa ärsytin ihoa ja altistin sen tulehduksilla työntämällä siihen päälle tukkeuttavaa ainetta. (!) Ei siis mikään ihme, että tuli finnejä iholle. Mutta nyt uusi kokeilu päälle! Nyt menen suihkuun ja voisin tehdä kevyen pehmeän kuorinnan pesun päälle ja pyyhkiä perusteellisesti kasvovedellä ja levittää päälle kosteusvoiteen, niin kasvot voiva uudelleen aloittaa elpymisensä. Voisi yrittää mennä aikaisin tänään nukkumaan, että saa hyvät yöunet. Missäköhän sanottiin, että varsinkin 23-02 on tärkeintä saada nukuttua. Johtuneeko siitä, että se on yön pimein aika. Nyt appelsiinia massuun, pesulle ja nukkumaan!

~ Lilja Lumi

P.S. Menetin lauantaina karaokeneitsyyteni.

P.P.S. Puhtaat lakanat ovat ihanat <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...