perjantai 26. helmikuuta 2016

Turhia herkkuja ja hemmottelua

Perjantai. Mikä fiilis? No aika väsy. Tänään oli kahdentoista jälkeen niin väsynyt, että alkoi vain vireystila laskemaan. Tällä hetkellä se on taas aika normaali. Luulen kuitenkin, että syypäänä tosiaankin on itse vehnä, koska ruokana oli makaronia, kanakastiketta ja salaattia. Voisin kokeilla viikon ilman vehnää ja tunnustella, alkaako tuntumaan erilaiselta. On tosin muutenkin ollut mieli maassa joistain syistä.
Vetämättömyys ja salin välttely tänään johtui tästä pienestä flunssanpoikasestakin. Sen siitä saa, kun pyyhkii vihreää räkää lasten nenistä. Pitäisi koko ajan olla joko kumihanskat kädessä tai käsien desinfiointiaine takataskussa ja sellaisen toteuttaminen on aika vaikeaa. Muutenkin käytän kyseisiä asioita erittäin vähän työssäni, koska ne kuivattavat ja liika hygieenisuus laskee immuniteettia mielestäni. Jokainen saa pestä käsiään niin paljon kuin huvittaa.

Kun oli suu väärinpäin, niin menin kuitenkin lähelle salia, jos mieli muuttuu eli missäpä muussakaan käväisin kuin Espresso Housessa. En vain tiedä, mikä minut vei sinne.


Kun sain latten, kana-bagelin ja caramel-cheesecaken ja katsoin niitä pöydällä, niin mietin, miksi edes ostin ne, jos en niitä edes halua syödä. Oliko mieli liian maassa ne syödäkseni, koska useimmiten käyn Espresso Housessa hyvillä mielin. Harmi kyllä, kun olen muutamaa makeaa tuotetta maistanut Espresso Housesta, niin jokainen on jollain tavalla liian makea. Onko ne oikeasti liian makeita vai eikö makunystyräni enää tykkää makeasta. Vaikea sanoa. Tällä viikolla olen syönyt Punnitse&säästä - tuotteita, varsinkin tummalla suklaalla päällystetty kuivattu omenarengas on yksi suosikeistani. Nyt kun juttelen ruoasta ja katselen kuvaa, niin taitaa jossain täällä kerrostalossa tuoksua ruoka. Samalla tosin kuuntelen taustalta Emmy eats - juttuja Youtubesta. En enää kuuntele yleistä musiikkia, tykkään tuollaisesta kivan kuuloisesta höpötyksestä taustalla, kun teen jotain. Olenko outo vai tekeekö joku muukin niin? Kävin pikaisesti pyörähtämässä Gina Tricossa tänään odotellessa ratikkaa ja siellä kuului joku yleisradiokanava ja kamalaa "nuorisomusiikkia".

Taisin eksyä aiheesta. Tuon bagelin on ennen saanut käärittynä sellaiseen paperiin, joita käytetään pikaruokaloissa ja halkaistu kahtia, mikä on tehnyt siitä miellyttävän näköisen ja syötävän. Harmittelin asiaa tiskillä ja on kuulemma lopetettu niin tekeminen. En jäänyt kyselemään, miksi, koska oli jonoa takana. Ehkä lähetän palautetta. Tuo juustokakun ensimmäisen palan jälkeen kysyin itseltäni, että jättäisinkö tähän, mutta söin kokonaan, koska on juurtunut päähän kaukaa lapsuudesta se, että lautanen syödään tyhjäksi, eikä ruokaa saa jättää. Kyllä joskus jätän, mutta hyvin harvoin. Oikeastaan en lähes koskaan jätä, koska en tilaa sellaista, mitä en pystyisi syömään. Harmi kyllä, että joissain kahviloissa on melkein kaikissa leipätuotteissa käytetty possun lihaa, muttei siitä ole tulevaisuudessa välttämättä harmia, jos lopettaa vehnän käytön. Pitää keksiä muuta. Yhdessä kahvilassa tosiaan oli vain juustosämppäri kuuden sianlihatäytteisen leivän lisäksi.

Kyllä minä mieleni pahoitin. Mutta nyt loppui valitus. 
Oli todella kiva työpäivä, vaikka vähäsen väsy.


Espresso Housen jälkeen massu täyteläisenä menin Herkkuun hakemaan hyla-maitoa. Ja koska en osaa mennä tavallisen kassan läpi vain maitopurkin takia, niin ostin myös tämän vitamiiniveden. Tämä on ehdottomasti suosikkini näistä. Sitruuna/kaktuksen makuinen. Kaktuksen makuisten olen muutenkin huomannut olevan todella hyviä! Kuka olisi arvannut kaktuksen maistuvan hyvältä :) Tosin joku sanoi, ettei tykkää acai-marjoista, mutta kyllä silti tykkäsi Blackcurrant - acai-berry - teestä. Mielestäni acai siinä taittaakin todella kivasti mustaherukan kirpeyttä.


Kävin miksi-tätä-osastoa-nyt-kutsuisikaan hygieniatuotteet/hoitotuotteet/makeis-kerroksessa ostamassa hammaslankaimen, millä pääsisi takahampaisiin asti ja muutenkin helposti hammasväleihin sekä uutta hammastahnaa. Pitäisi oikeasti tilata aika hammaslääkärille, mutta inhoan käydä hammaslääkärillä, vaikka todellakin pitäisi. Tämä postaushan on täynnä paljastuksia!


Ostin hammasjuttujen mukana myös kasvonaamion, koska on perjantai ja hyvä päivä hemmotella itseään, jos olo tuntuu hieman kurjalta tai toisinkin päin. Ihan miten päin vain. Itseään voi ja pitääkin hemmotella. Ei muuten ole vihreää naamalla, vaan enemmänkin harmaata niin kuin savi itsessään onkin. Oli siis syväpuhdistava naamio, jonka annoin vaikuttaa hieman yli suositellun vaikutusajan, kävin pesulla ja pesin hiuksetkin, jotka vedin suihkuletille (koska taas laiskotti) ja pesin ihanalla kookoksella vartalon ihon. Hoidin naisellisia velvollisuuksiakin ja sheivailin ihokarvoja, niin on taas vähän uudistuneempi olo kokonaisuudessaan. On ihanaa käydä suihkussa, kun puhdistuu.
Kasvonaamion jälkeen laitoin nopean kasvokuorinnan suihkussa, jonka heti pesin, ja naaman kuivattua pyyhin sen kasvovedellä ja levitin kosteusvoiteen. Kasvojen iho tuntuu nyt todella puhtaalta, sileältä ja pehmeältä. Voisi vielä jaksaa syödä sen appelsiinin, koska tee ei maistu.

Ja kyllä, on väsynyttä tekstiä. Ei tänään oikeasti mitään asiaa ollutkaan, mutta tarvitseeko asian aina olla tärkeä, kunhan se on asia ja se on kiva jajaja. Ehkä nollaan aivot, syön appelsiinin ja katson sitä ohjelmaa pelkän kuuntelun sijaan.

~Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...