sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pääosin vain syömistä ja ulkoilua



Tällä viikolla on ollut aika kiire töiden kanssa ja vähän väsyä, mutta sellaista se on välillä. Onneksi on ehtinyt myös rentoutua ja nauttia hyvästä ruoasta. Ukkelini teki spaghetti bolognesea perinteisellä ohjeella eli käytti punaviiniä itse ruoassa, joka tuoksui vähän erikoiselta, mutta maistui kyllä ihan hyvältä. En yleensä syö lihaa, mutta harvoin teen poikkeuksen naudan jauhelihan muodossa.



Perjantaina ystäväni Turusta tuli vierailulle Helsinkiin. Kävimme Wok Upissa syömässä hyvää kiinalaista wokkia, johon sai valita esim riisi/täysjyväriisi/nuudeli ja broileri/possu/härkä + kasvikset ja omavalintainen kastike. Oli hyvää, mutta ihan heti ei tuntunut masussa, mutta vartin kuluttua syömisestä massu olikin ihan täynnä.

Kävimme hetken höpisemässä kotona ja hän lähti keikkaa katsomaan Tavastialle ja tuli yöllä yöksi, oli peti laitettu valmiiksi odottamaan väsynyttä juhlijaa.









Eilen aamupäivällä heräsimme rauhassa, joimme kahvia, nautimme aamuauringosta. Vein ystäväni vielä katsomaan Talin lenkin alkupätkää. Ihanaa, kun aurinko paistaa. Tarkoitus olisi kuvata värikästä syksyä, mutta melkein kaikki lehdet ovat vielä vihreitä, osa lehdistä jopa putoaa vihreinä. Työpaikan lähellä on jännä vaahterapuu, joka värittyy ensin ylhäältä ja myös pudottaa ensin yläoksiston lehdet. Se on siis pälvikalju puu, jonka keskiosassa on keltaista, oranssia ja punaista sekä alaosa ihan vihreä.






Ennen ystävän lähtöä kävimme eilen vielä Munkkivuoren ostarin lähistöllä sijaitsevassa Fazerin kahvilassa syömässä juustokakkua, suklaamuffinssia, juomassa kahvia ja vielä höpisemässä mukavia. Kahvilassa on tosi kiva sisustus ja ihastelin ensimmäistä kertaa siellä ollessa siellä olevia lamppuja, josta tuo yksi kuvakin. Jos joku keksii, kenen tekemä tai mistä näitä lamppuja saa, niin saa vinkata. On hauska huomata, miten Helsinkiin muutettua ja yhtä blogia seuratessa sisustusmaku on muuttunut aika paljon modernista maalaisromanttisesta vielä hieman retrommaksi, selkeämmäksi ja kontrastisemmaksi.


Näkymiä bussipysäkiltä kaverin lähtiessä Myyrmäkeen moikkaamaan toista Helsingissä asuvaa kaveriaan. Tässä kohtaa kyllä vatsa sattui niin kovasti, että teki mieli mennä sikiöasentoon potemaan. Kahden vuoden sisällä on ilmentynyt maitoyliherkkyyttä ja vehnäyliherkkyyttä, mutta varsinkin tätä laktoosi-intoleranssia (hassua eikö, että vasta aikuisiällä ilmenee?). Join vähän liikaa maitotuotteita edellisiltana ja jälkiseuraukset iskivät puolen päivän aikaan eilen. Tätä ruokavaliota muuttamalla voi keho paremmin.

Oli kyllä kivaa, että ystävä oli kylässä. Ensi viikonloppuna onkin tarkoitus suunnata Turun suunnille moikkaamaan perhettä ja vähän shoppailemaan :)

Nyt aamukahvit, leivät ja lime turdit juotua ja syötyä on tullut myös ukkoseni toinen veli kylään ja tarkoitus on lähteä heittämään frisbeegolfia lähimaastoon aurinkoiselle nurmelle. Saa nähdä, mitä tapahtuu, osuuko koriin vai ei vai minne kiekko lentää. Kamera mukaan ja maastoon!

Myöhemmin taidan pyöräyttää piirakan.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...