sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Hyvää ruokaa ja uusi ihana takki


Torstaina pyöräytimme pizzan ja söimme sen kanssa edellispäivän ruoasta jäänyttä salaattia. Ei voitu odottaa perjantaihin, jolloin ainakini yhden mainoksen mukaan pitäisi syödä pizzaa eli pizzaperjantaina.

Pizzaan tuli täytteeksi tomaattimössön lisäksi emmental-raastetta, mozzarella-raastetta, oranssia paprikaa, kalkkunaleikkelettä, persikkaa ja suolakurkkuja. Oli hyvää! Kannattaa kokeilla. Tänään pitä syödä se loppuun kaiken muun lisäksi. Pieni jääkaappi on niin täynnä, ettei tänään voi käydä kaupassa, eikä syömässäkään missään, koska pitää ensin saada jääkaappia tyhjennettyä.

Olemme myös keksineet Lemon turd - nimisen leivän eli kun laittaa leivän päälle maapähkinävoita alle ja lemon curdia päälle, niin lopputulos on lemon turd :)


Eilen alkoi tehdä mieli omenapiirakkaa, kun olin käynyt kauppakeskus Kaaren Prismassa syömässä todella ison tonnikalapatongin. (Sitä ennen eksyin pelottavaan Kannelmäkeen etsiessäni kirjastoa ja päädyin kauniiseen Malminkartanoon. Sieltä Lassilan kautta Kaarelaan.) Vitriinissä oli hyvän näköinen omenapiirakka, josta silloin kieltäydyin, mutta sittenpä alkoi illalla tehdä mieli piirakkaa, joten mies kävi kaupassa ja pyöräytin piirakan. Ohje oli tämänlainen:

2½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 dl piimää, kermaa tai maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
1 kananmuna
2-4 omenaa
1 tl kanelia
1 rkl sokeria

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää öljy, kananmuna ja piimä. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Asettele omenanviipaleet taikinan päälle ja ripottele päälle sokeri ja kaneli. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Emme olleet katsoneet ohjetta etukäteen, mutta onneksi teki mieli myös omena-päärynä - viilistä ennen kuin mies lähti kauppaan, joten korvattiin piimä/kerma/maustamaton jogurtti viiliksellä ja toimi oikein hyvin :) Desilitran öljynkin sijaan voi sulattaa 100 grammaa leivontamargariinia. Tuli vallan mainio piirakka ja todella suussasulava <3




Aiheesta kolmanteen eli mitä tein kauppakeskus Kaaressa. Top Sportissa myydään tällä hetkellä kesän jäämistöä uuden tilalta -70%:lla pois ja löysin sieltä tällaisen aivan ihanan Torstain syystakin. Ja todella suuri alennus kyllä se 70%, kun tämänkin takin hinta tippui 67:llä eurolla. Sinne vain ostoksille! Siellä löytönurkassa oli kivoja takkeja ja sisäpukeutumistakin naisille, miehille ja lapsille. Parhaat viedään päältä, joten kannattaa olla nopea.

Nyt on kyllä tullut sen verran lämpimät päiväkelit, ettei ihan vielä päivällä tätä takkia voi käyttää, mutta voisi ulkoiluttaa tätä vaikka illalla ulkona omenapiirakkaähkyn jälkeen.

Ei kun reippailemaan ja syökää hyvin, että jaksaa! :)

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...