maanantai 15. syyskuuta 2014

Turku-vierailua osa 2




Kuten aiemmassa osassa mainitsin, niin kävimme ystäväni kanssa ensin Café Artissa mussuttamassa hyvyyksiä. Meitä palveli todella nätti myyjä, jota en ollut siellä ennen nähnyt ja vitriinissä oli pari uutta leivostakin, joista tämä omenainen herkku oli toinen. Seuraavalla kerralla otan sen toisen ja otan siitä kuvan, niin näette, mistä on kyse. Saatan ottaa baaritiskistäkin kuvan, mutten kehdannut kysyä lupaa kuvata tällä kertaa. 

Ystävä otti tavallisen kahvin ja lohileivän (tällaisen leivän tapasin syödä aina lounaaksi, jos tulin bussilla töistä tai koulusta ja oli nälkä). Otin omenaherkun kaveriksi Latten kaksoiskahvilla ja ihmettelin kyllä, miksei Lattea tarjoilla enää suurista laseista, vaan näistä kahvi/cappuccino-mukeista. Pitää ottaa kyllä selvää, kenen tekemät kupit nämä ovat, kun ovat niin kivoja. 





Tykkään todella paljon kierrellä sisustusosastoja, varsinkin Sokoksen ja Stockmannin sisustusosastoja. Mitä muita näitä nyt onkaan, jollei IKEAa lasketa ja Anttilakin on varmaan jo kokonaan lopettanut toimintansa (ainakin tosi monessa paikassa). Tietysti olisi KodinYkkönen, mutta se ei koskaan sijaitse kovin lähellä. 

Varsinkin vuodenaikojen muuttuessa ja muutenkin teeman muuttuessa on hauskaa, kun kauppaan tulee ihan uusia esineitä ja asioita, joita ihastella ja joista unelmoida. Syksy on varsinkin kaiken sisustamisen ja pukeutumisen ja tunnelmallisuuden kannalta <3





Törmäsin Sokoksen sisustusosastolla tällaisiin astioihin ja tosi hienoihin laseihinkin, joista voin seuraavalla kerralla ottaa kuvan, enkä tiennyt tällaisia olevankaan siellä. Tästä alimman kuvan merkistä en ole tip top-varma, mutta Leonardo-niminen sarja on aika kalliin ja hienon näköinen, mutta todellisuudessa se on yhtä halpa kuin Stockmannin Casa-astiasto. 
Kannattaa tutkia, jos tulee vastaan :)



Kauppakiertelyn jälkeen ja nälän tökkiessä mahan seinämiä menimme etsimään sopivaa ruokapaikkaa. Päädyimme Stockmannin kahvilaan, jossa ei ole koskaan tullut syötyä, kahvia vaan juotu ja joku patisserie maisteltua.

Oma annokseni oli kookos-kana-pasta, joka oli kerrassaan herkullinen, varsinkin juuston palat pastan joukossa, mutta annoksen kylkeen otettu ateriaan sisältyvä pieni salaattilautanen jäi kyllä syömättä meloneja lukuunottamatta. Söin pasta-lautasenkin loppuun vain siksi, kun se oli niin hyvää. 
Ystäväni ei tykännyt omasta annoksestaan, joka oli lihapullia, vihanneksia ja muusia. Maistoin myös muusia, eikä se todellakaan maistunut hyvältä. Lihapullat olivat kyllä kuulemma hyviä, mutta muu osa ruoasta ei. Kannustin ystävää valittamaan (tai siis ilmaisemaan mielipiteensä/antamaan palautetta) ruoasta, jos hän sen tahtoi tehdä ja tekihän hän sen. Ihan hyvähän se vain on antaa palautetta, varsinkin jos ruoka maistuu niin teolliselta kuin se maistui, koska ainahan jokainen kahvila/ruokala/syömäpaikka haluaa parantua ja mikä olisikaan parempi ainesosa siihen kuin palaute.


Tässä on osa piposta, jonka ostin Stadiumista (ei löydy siis joka Stadiumista, ei esim. Skanssin ja Kampin kaupoista) eli Everestin ihana pipa :) Otan joskus kuvan, kun se on päässä. 
But until then pysykää lämpiminä! :)

~ Lilja Lumi


P.S. "Tuleeko meistä jättiläisiä, kun meistä tulee aikuisia?" - tyttö 3v

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...