torstai 18. syyskuuta 2014

Herkutus hehkutus




Kävin eilen hyvän oppaan ohjaamana Sörnäisissä pyörällä koulutuksessa. Ihme kyllä, vain vähäsen teki mieli nukkua koulutuksen aikana, mutta sitten kun sai rupatella ja vähän kahvia, niin johan piristyi ja jaksoi taas keskittyä, mitä koulutuksessa oikein puhuttiin. Parhaita luentoja ovat mielestäni pienelle ryhmälle pidettävät vuoropuheluluennot, jossa saa itse keskustella ja ottaa kantaa.

80:ssä minuutissa Munkkivuoresta Sörnäisiin ja takaisin. Eli ei maailman ympäri 80:ssä päivässä, vaan ainoastaan Sörnäisiin ja takaisin. Pitää kyllä nukkua enemmän ja paremmin. Harmi että nukun koiranunta, enkä pysty millään esimerkiksi nukkumaan valossa tai pienessäkään äänessä, koska olen pienestä asti tottunut nukkumaan pimeässä hiljaisessa huoneessa. Syvästä unesta ei saa kyllä pieni toisessa huoneessa oleva puheensorina herätettyä. Aiheeseen takaisin: kuvasin vähän matkalla. Kaunis aurinkoinen takakesäinen päivä.


Tänään oli tosi kiva päivä töissä ja kaikki lähtivät hymyillen kotiin päin, se hymyilytti kyllä. Aurinkokin paistoi ja oli lämmin. Töiden jälkeen kävin lähimarketissa ostoksilla miehen kanssa. Koriin tarttui rehujen ja leipien lisäksi (kukat saivat vielä toistaiseksi jäädä kauppaan) myös nämä kaksi: Uutta Fazerin suklaata, koska pala tummaa suklaata (muista 70% tai yli!) päivässä on vain terveellistä, eikä tuota finnejä.
Tiikerin päiväuni taas on ainoa musta tee, jota suostun juomaan. Sen maku on jotenkin lohduttava ja hellyyttävä, tiedä sitten johtuuko oikeasti sen mausta vai muistoista siitä. Harmi kyllä, että pakkauksen ulkonäkö on muuttunut - onhan tämä freesi ja uutukainen, mutta pidin vanhasta enemmän.




Perjantaifiilis ollut koko päivän, koska huomenna on töissä erityispäivä, mutta perjantaifiiliksen kunniaksi kauppareissun jälkeen söimme aperatiiviksi uunituoretta valkosipulivoipatonkia, jonka jälkeen kävimme lähimmässä Filmtownissa vuokraamassa leffan (hassua kyllä, että jopa videovuokraamoiden hinnat ovat Helsingissä korkeampia kuin Turussa). Filminhakureissun jälkeen aloimme kokkailemaan. Lime-marinoitua broilerifileesuikaleita kookoskastikkeessa, sydänmakaronia ja salaattia, jossa lehtisalaattia, kolmen väristä paprikaa ja cantaloupe-melonia on side.

Pieni kuva-arvoitus (:


Ruokajuomana toimi tämänlainen punaviini ja vesi. Tykkäsin kyllä enemmän viime kertaisesta punaviinistä, mutta muutenkin kevyemmistä jos jostain.

Jälkiruokana Ben&Jerry'sin Half baked - jäätelöä sekä leffana Audrey Tautoun uusin leffa, Päivien kuohu. Leffa oli tosi hyvä alusta alkaen, mielenkiintoisesti tehty ja erilainen, mutta harmi kyllä, että loppu oli aika haikea. Pitää ottaa selvää tämän tekijän muista leffoista ja vaikka katsoa ne joku päivä. 

Nyt nukkumaan, huomenna taas uusi päivä ja luvassa mm. kiinalaista ruokaa, työkavereiden kanssa jutustelua (toivottavasti ääneni kestää, enkä raaku - tai jos raakun, niin kestäkööt toiset) ja keilausta. 

Toivottavasti tulee uni, joskus kun odottaa jotain oikein kovasti ja jännittää kivoja juttuja, niin voikin pyöriä sängyssä, vaikkei olisikaan tarkoitus. Mutta kai se uni sieltä tulla tupsahtaa, kun aivot ovat täynnä punaviiniä - ei ny sentään, jäätelöä puoliksi nämä saksanpähkinät.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...