maanantai 15. syyskuuta 2014

Turku - vierailua osa 1


Eilen perjantaina oli todella kiva työpäivä ja työpäivän jälkeen ostin pizza-ainekset kaupasta. Pizzassa oli tomaattimurskan ja pohjan lisäksi miniluumutomaatteja, hillosipuleita, mozzarellaviipaleita, päärynäkuutioita, juustoraastetta, paprikaa, päällä rucolaa ja suolakurkkua vähäsen sekä tummia viinirypäleitä kyytipoikina.

Tänään oli todella aurinkoinen päivä. Aivan ihana. Lähdin vähän yli yhdeksän bussilla Helsingistä Turkuun istumaan kyydissä. Olimme ajaneet jo hyvän tovin, kun nostin pään ylös kirjasta katsoakseni maisemia ja näin, että olimme ohittamassa Kaarinan keskustaa. Sydän pamppaili, kun näin lapsuuden-kaupunkini kaikki tutut tiet ja talot. Ajattelin: "Koti" Loppumatkan vain kihisi mielessä, että pian saavutaan Turkuun ja näen Tuomiokirkon, puistojen puut ja ihanan Aurajoen sekä tietysti myös pysäkillä vastassa olevan ystäväni.
Oli todella upea aurinkoinen päivä ja tuli jonkin verran kuvailtuakin.





















Jonkin verran tarkoittaa minun kielelläni aina vähintään sataa kuvaa, mutta onneksi tässä ei ihan niin paljon ole. Paljon on siis karsittu pois. Mutta sen takia ajattelinkin pistää tämän blogipostauksen kahteen osaan, ettei tulisi ihan liikaliikaa kuvia.

Oli siis todellakin ihana päivä. Ystävä oli kirkkopuistossa vastassa ja halauksen jälkeen ensimmäiset pari minuuttia oli vain ympärille tuijottelua ja ihastelua. Kuljimme itäistä rantakatua pitkin höpötellen ja kirjastosillan yli mihinkäs muuallekaan kuin Café Artiin, joka on suosikkikahvilani Turussa ja varmastikin aika monen muunkin.

Kahvilan jälkeen lähdimme ensin Sokokselle kiertämään (siitä lisää kakkososassa) ja ihastelemaan sisustuksia, astioita sun muita kivuuksia. Ihailen aina eniten sisustusosastoa tai ruokaosastoa. Sokoksen aikana ystävät Jyväskylästä soittivat ja kertoivat, että olivat kuulleet pikkulintujen laulaneen, että olen Turun suunnilla. Sovimme tapaavamme lautapelien merkeissä, kunnes olemme ostostelleet tarpeeksi ja käyneet syömässä.

Kävimme muutamassa kaupassa etsimässä pipoa, hanskoja ja huivia. Lindexiltä löytyy edelleen ihana pehmoinen huivi, mutta ihan vielä ei ole huivien aika. Ehkä ohuen huivin ensin syksyn kylmetessä ja sitten paksumman huivin. Niistä myöhemmin kun on sen aika.

Kävimme syömässä Stockmannin kahvilassa ja löysin vihdoin Tampereen Stadiumissa bongaamani pipon Turun Hansasta. Koitin löytää sen Helsingin Kampin Stadiumista sekä Turun Skanssin Stadiumista, mutta niissä ei ollut. Onneksi löytyi Turusta, vaikka Tampereelle suuntaankin taas jossain vaiheessa bussin kanssa.

Lautapelailimme hetken eräänlaista agenttipeliä ja moikkasin veljeäkin, kun hän piipahti lähistöllä. Lautapeli loppui liian lyhyeen, kun pitää lähteä seiskan bussiin, voih. Ystäväni saattoi Kirkkopuiston pysäkille kun oltiin heipattu ja halattu toiset ystävät. Ihasteltiin vielä auringonlaskua ja isoa sientä puussa. Bussimatkan aikana taivas pimeni ja aurinko painui mailleen. Oli vähäsen yksinäistä, kun olisin halunnut jäädä seuraan, mutta en voinut ennalta tietää, että olisi voinutkin jäädä yöksi, vaan tilasin fiilispohjalta bussiliput etukäteen.

Nyt syömään! Part two tulossa pian.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...