sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Luonto kaupungissa



Komea, rakas purisija - herra.

Lokki on tekemässä pesää sinne.







Viime viikonlopun pyöräilyjen jälkeen pyöräilin kaksi vai jopa kolme kertaa töihin. Aamuisin pyöräillessä töihin on ihana herätä aamun kanssa ja katsella kauniita maisemia. Tällä hetkellä on kyllä jännä, että herää auringonnousun jälkeen ja menee nukkumaan ennen auringonlaskua. On niin ihanaa, kun on valoisaa.
 
Työmatkani on yhdeksän kilometriä suuntaansa, kun haluan käyttää metsäisempää tietä. Toista reittiä kulkemalla voisi supistaa yhden kilometrin. Päivässä tulee siis poljettua 18 kilometriä, joka on ihan kiva matka. Alkaa reidetkin tottua pyöräilyyn pikkuhiljaa.
 
Eräs päivä löysin K-Marketista Alpron uuden iced latte nutty almond, joka on heittämällä paras jääkahvijuoma, mitä olen koskaan maistanut ja sisältää kaiken lisäksi aika vähän sokeria. Täyttä makua!

Auringonvalo sateen jälkeen on niin kaunista ja ilma virkistävää. Aurinkoiset aikaiset aamut myös ihania, mutta haluaisi kyllä vähän enemmän välillä satavan, koska luonto tarvitsee sitä.

Perjantaina töiden jälkeen näin kaveria ja odottelin häntä hammaslääkäristä lukien Debbie Johnsonin Fall for you - kirjaa, joka on edelleen kesken, mutta alkaa pikkuhiljaa sujumaan. Saattanut vähän rusketustakin tarttua ihoon. Joka päivä laitan kaikkialle aurinkorasvaa, ettei iho palaisi ja on kyllä hyvä suoja. Ottaen huomioon, että olen päivittäin kolmesta kuuteen tuntia ulkona.

Perjantaina kaverin hampilääkärin jälkeen menimme Hakaniemessä sijaitsevaan Luigiin syömään pizzan puokkiin ja höpöttämään tärkeitä. 

Kissa hyppäsi kaappiin ja oli pettynyt, kun ei löytänytkään sieltä herkkutikkuja. Ei hätää, hän sai lisää herkkuja lauantaina.

Ennen ja jälkeen. Välillä ei vain jaksa siivota, mutta silti pyykkää, pistää vaatteet narulle ohjelman mentyä läpi ja heittää puhtaat vaatteet odottamaan. Nyt on siistiä. Järjestin myös kirjat myynnissä olevasta Kallax - hyllyköstä kahteen kaappiin. Jos siitä ei tule pyyntöjä, niin pitäisi yrittää etsiä kuusiokoloavain, purkaa se ja viedä varastoon odottamaan. Siirsin lampun siihen, missä hyllykkö oli ja nostin taulun jääkaapin yläpuoliselle tasolle. Pitäisi myös inventarioida vaatekaappi. Jo pari pussillista vaatteita odottaa lähtöä kierrätykseen. Pitää katsoa, josko UFFista löytyisi jotain kivaa ensi viikolla.





Lauantaina kävin Verkkokaupasta hakemassa kahvia ja kävelin sitten Jätkäsaari-Ruoholahti - alueen läpi ihastellen kaikkea kaunista, vehreää luontoa, puita, rauhallisuutta, puhtaita kivettyjä katuja, uusia ihan hienoja taloja, muutamia ihania leikkipuistoja, ja unelmoin taas hetken siellä asumisesta. Olen joskus halunnut asua Jätkäsaaressa tai Ruoholahdessa sen kauneuden, rauhallisuuden, siisteyden, vehreyden ja tällä visiitillä välittyvän yhteisöllisyyden takia. Kadut olivat kyllä niin pitkiä, että olisi tehnyt mieli siellä hitaasti rullata pyörällä tai skuutilla eteenpäin. 

Ruoholahti-Jätkäsaari - akseli on vain liian kaukana työpaikaltani. Pitäisi kulkea kahdella liikennevälineellä ja varata paljon aikaa siirtymisiin. Mutta tiedä häntä, ehkä vielä jonain päivänä asun Ruoholahdessa tai Jätkäsaaressa, jospa Jaalarannassa.



Citymarketissa tein ruokaostoksia ja ihastelin kauniita kukkakimppuja. Piti jälleen päästä herkuttelemaan Oma maa luomukahvilan banaanikakulla ja Dash - kahvilla. Se on tällä hetkellä lempikahvilani ehdottomasti.
 



Tuli eilen iltasella pukeuduttua kivaan kesämekkoon. Kaverini oli Tampereelta tullut käymään ja löysin hänet Torkkelinmäen Pengerpuistosta, jossa oli musiikkitapahtuma. Hengailin siellä hetken aikaa ja vähän ennen kymmentä alkoi väsyttää ja nälättää kovasti, joten lähdin kotiopäin syömään ja nukkumaan. Oli mukava nähdä Tampereen kaveriakin pitkästä aikaa ja vähän höpötellä, maata viltillä katsellen yläpuolella olevia puita, kuunnella musiikkia ja ihmisten höpötyksiä. Mielelläni osallistuisin enemmänkin tapahtumiin, jossa ihmiset kerääntyvät yhteen, mutta helpottaahan se, että siellä on joku tuttu olemassa. En ole kovin hyvä ihmisjoukossa, mutta toki juttelen muillekin läsnäoleville, kun on kaveri vieressä henkisenä tukena. Haluaisin mielelläni tutustua uusiin ihmisiin, en vain aina tiedä miten.




Hassua että nämä kuvat ovat todellakin tältä aamulta, kun tuntuvat olevan eiliseltä aamulta. Eilen heräsin vähän myöhempään kuin meinasin, muttei ollut kiire mihinkään, niin kai sitä voi nukkua. Eilen tuli mentyä vasta puoliltaöin nukkumaan ja heräsin tänään sitten puoli viideltä. Keräsin molempina aamuna roskia, koska puhdas ympäristö on sydämen asia. Aikaisin herätessä ehtii tehdä kaikenmoista, mutta kyllä sitä on tärkeää myös saada nukuttua. 
 
Tänään kävelin google mapsin mukaan yhteensä 17 kilometriä, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ennen kesälomaa

Kesäaamuja riitti vielä kesäkuun alussa kunnes hetkeksi viileni. Ei se ollenkaan haitannut. Arkipäivisin kello soitti heräämään, jos ei ehti...