tiistai 17. heinäkuuta 2018

Tampere-visiitti, rantailua ja uusi lempikahvilani

 


Lähdin Tampereelle lauantaina. Menin tapaamaan sinne yhtä ystävääni. Kävin Cafe Picnicissä ennen lähtöä ja hain kaupasta evästä ja luettavaa. Otin muuten vain natural kauralakritsipatukan, muttei se herättänyt minkäänlaista makeanhimoa. Maistelin vähän karkkia ja nutellaa leivän päällä Tampereella, muttei oikeastaan tee mieli makeaa.


Katselimme, minkälainen paikka on uusi Ratinan ostoskeskus. Aika iso.

Tampereella oli suuri tapahtuma, jossa nuoria ympäri Eurooppaa vai kenties maailmaa oli tullut johonkin urheilutapahtumaan. Ihastelin K-marketin isoutta ja monipuolisuutta ja siellä hauskaa konetta, joka teki suoraan appelsiineista mehua. Tuoreus ja aitous ainakin hyvin taattu.



 Kävimme syömässä ensin Pella'sissa. Otin salaatin, joka oli mukavan iso.





Tampere on kaunis kaupunki, mutta tällä hetkellä sinne rakennetaan ratikkareittejä, mikä rumentaa sen katukuvaa ja pienentää avaruutta.


Myöhemmin vietyämme kassin kaverin kämpille lähdimme katselemaan Tampereen yöelämää. Kävimme terassipaikassa, Ruby & fellasissa, jonka jälkeen vielä Kuumassa ja Doriksessa. Rahaa tuhlautui ihan liikaa, mutten muista milloin viimeksi olisin tanssinut saatika valvonut koko yötä.
Yö oli lämmin, höpöttelyä ja naurua riitti. 



Kolmen tunnin unosten jälkeen heräsimme ja lähdimme Kaffilaan brunssille. Herättämään nostalgiaa. Harmitti, kun katsoin netistä Tampereen brunssipaikkoja, niin tosi suuri osa brunssipaikoista tarjosi vain lauantaina brunssia, vaikka on todennäköisempää, että brunssia haluttaisiin syödä sunnuntaina. Näin ainakin omassa tapauksessani. Lauantai on täynnä tekemistä, kun taas sunnuntai on sellainen flow-päivä, jolloin haluaa nauttia pitkälti kaikesta. Kaffilan brunssi oli muuttunut siitä, kun siellä viimeksi kävi pari vai kolme vuotta sitten. Harmi ettei jaksanut kauheasti syödä.



Kiertelimme vielä hetken ennen kuin bussimme lähtisi, hän lähti mökille ja minä takaisin Helsinkiin. Ratinassa kävin Apteekissa hakemassa Humektania, kun en välttämättä Helsingin päässä jaksaisi mitään tehdä saatika kävellä kauppakeskuksen toiseen päähän apteekkiin. Apteekissa oli oikein mukava asiakaspalvelija, jonka kanssa aikani rupattelin. Uusin asiakkuuteni ja sain myös näytekappaleen Madaran shampoota. Kokeilin sitä tänään ja tykkäsin kovasti. Olen jo muutamaa Madaran tuotetta kokeillutkin ja voin sanoa olevani tykästynyt.


Matka Onnibussilla Tampereelta Helsinkiin ei ollut kovin mukava, kun edessä oleva laittoi penkkinsä istuimen taakse, eikä kuunnellut pyyntöäni laittaa se takaisin ylös. Mielestäni aina pitäisi kysyä, haittaako takana olevaa, jos laittaa istuimen taakse. Ei se nostanut sitä edes ylös poistuessa bussista, vaikka kuulutuksessa sitä pyydettiin. Ärsyttää tällaiset ihmiset, jotka eivät välitä.

Kestin pari tuntia matkaa, kävin kaupassa ja ostin sieltä Puhdistamon 100% luonnollista kookosvettä, jota sieltä onneksi löytyi. Olisi kivaa, jos tätä löytyisi kaikista kaupoista. Ennen en edes pitänyt kookosvedestä, mutta olen alkanut tähän tykästymään nyt, kun olen sitä kahteen kertaan juonut peräkkäisinä päivinä. Kotiin tultua söin puuron ja kävin nukkumaan. Nukuin pari tuntia ja lähdin kauppaan hakemaan iltapalaa.


Eilen ei vain jaksanut olla sisällä, vaan päätin lähteä rannalle. En ole onnistunut saavuttamaan rantakuntoa, mutta ajattelin, että nyt saa kelvata (jatkan kyllä treenaamista), koska oli jo kolmas 28-asteinen päivä, eikä Tampereella päässyt uimaan, joten nyt piti päästä. Ja vesi ei ollut ollenkaan kylmää, vaan lämmintä.

Välillä makoilin pyyhkeellä lukemassa lehteä ja välillä piti kääntyä selälleen, jolloin kuuntelin stand-upia kuulokkeilla, jotta etupuolikin olisi saanut vähän väriä. Olen hyvin huono ruskettumaan. Vaatisi monen päivän auringonottoa, että ruskettuisin. Ja olisi toki kiva ruskettua tasaisesti, eikä vain dekolteelaikkua. En vain aina jaksa maata paikallani, vaikka tarkoituksena onkin tämän kirjoitettuani mennä makoilemaan laiturille hetkiseksi.


Ennen lähtöä kävin Kampin K-marketissa (kyllä se tuntuu olevan tällä hetkellä kivoin kauppa) hakemassa evästä rannalle, koska en tiennyt, kuinka kauan siellä olisin. Smoothie, pussismoothie, salaattia ja tottakai Puhdis-tamon kookosvesi. Näiden lisäksi mukana oli täysi vesipullo, jos vaikka nestevajaus olisi uhannut, lämmin päivä kun oli. Muutama tuntihan siellä meni ja kävin vielä hakemassa rantakioskista ylihintaisen mehujään herkuteltavaksi. Sinällään ei ole tehnyt mieli jäätelöä, mutta mehujää on ihan jees toisinaan, kun vesikin oli lämmennyt. Oli kyllä sellainen flow-päivä, että tunnit kuluivat tasaisesti eteenpäin, kun kävi välillä polskimassa.


Kalliossa riittää kauniita rakennuksia niin kuin Helsingissä muutenkin, mutta kaksi tai jopa kolmekin katua Kalliossa tarvitsisivat erilaisia pienliikkeitä ja kunnostusta. Yhdessäkin kohdassa haisi virtsa kadulla - ei kovin siistiä. Tykkään aina mielikuvitella, minkänäköinen paikka voisi olla. Saa nähdä sitten viiden tai kymmenen vuoden päästä. Voi kunpa muutoksia voisi tehdä saman tien, että kuluisi vain kuukausi tai pari ja paikka näyttäisi erinäköiseltä. Toivottavasti on erilainen edes jonain päivänä. Sinne voisi perustaa vaikka pienleipomon ja hyvän pizzerian. Alueella on pari kivaa kampaamoa ja aivan ihana kahvila, mutta muuten aika retuperällä.




Aamulla herättyäni katselin vauva- ja koiraclipejä instagramista ja mietin samalla, mennäkö vai eikö mennä lenkille. Haluaisin käydä joka päivä lenkillä, mutten jaksanut lähteä, vaikka ajatuksesta pidinkin. Heräsin jo seitsemältä ja olisin halunnut nukkua pidempään, mutta ei voinut kuumuuden takia. Mietin, mitä sitä tekisi, kun en halunnut smoothiekaan alkaa valmistamaan ja pahaa pikakahvia.

Lopulta näin instagramissa Rootsin jakaman kuvan ja tekstin aamupalasta, joka olisi voimassa puoli yhteentoista asti. Niinpä päätin lähteä tassuttelemaan reilun kilometrin päähän ja hyvä niin. Kokemus oli aivan ihastuttava.

Neljästä erilaisesta vaihtoehdosta sai valita mieleisensä 14 euron hintaan ja valitsin kahvin, vihersmoothien, banaanileivän sekä chia-vanukkaan. Aivan mahtavaa! Raaka-aineisin verrattuna hinta oli todellakin kohdillaan, koska joskus jossain saa kahvista ja raakakakun palasta maksaa lähes saman verran. Enkä ollut koskaan ennen maistanut banaanileipää, mutta olin aina halunnut. Voisin hyvin käydä täällä viikottain. Niin ihana paikka ja ihanat tarjoiluastiatkin, kahvikupit kuulemma saa tilattua Englannista ja toiset tunnistin Hobstarin ihaniksi laseiksi. Kahvikuppeja saattaa saada ostettua myös kahvilasta. Tosin niitä on muunkin värisiä olemassa. Lisäksi paikka tarjoaa mahdollisuuden joogaan joogastudiossaan, josta olen ennenkin maininnut.

Nyt taidan lähteä sinne auringonpalvontaan. Tarvitsee kyllä suorittaa aurinkorasvaus. Ei tarvitse kuin bikinit, kirjan ja vähän juotavaa. Kaupasta ehkä jokin välipala mukaan syötäväksi. Iltasella on tiedossa power joogaa, vaikka kovasti tekisikin mieli mennä jo päivällä salille nostamaan painoja. Saa nähdä, mitä keksii. Nyt päivä jatkuu muutaman tunnin soljumalla.

Mukavaa tiistaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pääsiäisen jälkeinen lenssu

Sitä vain toivoisi, että aivoista tietokoneelle olisi sanelukone, varsinkin kun kaikki hienot ajatukset blogia varten tulevat suihkussa, mut...