sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Uusia sisustusjuttuja

Nopea kertaus Turun matkasta ja mitä sen jälkeen tapahtui.



Saavuin iltasella kasin aikaan perjantaina Piispanristille ja kävin Prismassa. Äiti poimi sieltä kyytiinsä, kun olimme tehneet vähän ruokaostoksia. Katsoin sieltä, josko löytyisi etsimäni valkoiset juuri oikeanlaiset kupit, mutta ei tarttunut mitään siltä matkalta mukaan paitsi kurkkukasvonaamio ja irtopohjavuoka. Äidin luona vieraili veljenikin, jonka hiukset leikkasin makaronilaatikkoa syötyäni. Ilta meni joutuisasti ja puolen yön aikaan kaikki torkkuivat.

Aamulla herätys seiskan aikoihin ja aamukahville, koska veljellä oli lähtö laivalle kasin aikaan. Äiti lähti viemään veljeäni satamaan ja torkuin sillä välin vielä jonkin aikaa. Äidin tultua selasimme hetken aikaa lehtiä, kävin suihkussa ja menimme katsomaan, olisiko mamma kotona. Eipä ollut, joten lähdimme Skanssiin kiertelemään kauppoja. Kävimme Raxissa syömässä kupumme täyteen ja suuntasimme äidin luokse ruokalevolle. Sitä ennen tarkastus, josko olisi Citymarketista löytynyt sopivia kuppeja. Ei siellä oikein mitään ollut.

Ruokalevon jälkeen joimme pikaiset pullakahvet, kunnes piti kiireen vilkkaan pakata ja lähteä pysäkille, josta bussi poimisi kyytiinsä Helsinkiä kohti. Maisemakuva on puolesta välistä matkaa suunnilleen otettu. Ihanaa, kun on saanut nauttia auringonpaisteesta useampana päivänä. Aina kun aurinko menee pilveen odottaa, että se tulisi takaisin.

- - -

Tänään maittavan aamupuuron ja kahvin jälkeen sain vielä lettujakin. Ai että olivat hyviä! Sen jälkeen suunta Ikeaan aurinkoplasit nenällä.



Ikeasta halusin käydä katsomassa, josko siellä olisi hienoja kuppeja,  mutta sielläkin on enemmän laseja kuin kuppeja valikoimassa. Ikeasta tuli mukaan pari käsipyyhettä, uusi bambu sekä harmaa pussilakanasetti. Kaunis kukkakin piti hankkia, muttei vain osannut päättää. Harmitus, ettei siellä ollut sitruspuita. Piipahdimme tulomatkalla vielä Prismassa.


En ollut ennen maistanut tuota Vitalista, mutta ei oikeasti ollut niin hyvää kuin olin ajatellut.


Päätin ottaa jo Stockmannilla nähdyt ja toisessa Prismassa aiemmin huomatut Arabian 24H-mukit. Olen siitä asti miettinyt, kun hankin valkoisen kahvinkeittimen, että se tarvitsee parikseen juuri oikeanlaiset kaksi valkoista kuppia. Ihastelin Pentikilläkin paria eri sarjaan kuuluvaa kuppia, mutta ne joskus myöhemmin. Toisen sarjan nimeä en muista kuin että siinä oli kaunis muotoilu kupissa ja olivat kolmessa eri pastellivärissä, toinen kuppi kuului Vanilja-sarjaan.


Yritin Ikeasta katsoa sopivia patakintaita, mutta sopivaa ei löytynyt sieltä.
Vihdoin löysin ja valitsin tämän kauniin Finlaysonin patakintaan Prismasta. Eikö olekin kiva :)

Tällä kertaa en jaksanut paljoa kirjoitella, koska juuri nyt toivon, että olisi suklaata tai pullaa tai edes jotain, koska on kylmäkuuma ja sattuu au au. Ei siitä sen enempää. Jospa pesen ja koekäytän Arabian kupin kahvin kanssa. Tai sitten vain nukun.

Huomenna kohti uutta viikkoa!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...