maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisretki Itikseen

Eli Itäkeskukseen. En ole siellä kauppakeskuksessa koskaan käynyt ja kun tiesin, että Kamppi on kiinni, enkä jaksanut toista kertaa tällä viikolla mennä Selloonkaan, niin lähdin metrolla Itäkeskukseen asti. Kivaa, kun se matkalla tulee pois tunnelista ja näkee maisemiakin. Olen vahingossa kerran käynyt Kalasatamassa vai missä asti olikaan. Ja Vuosaaressa vain autolla.

....

Hehee, kesti vähän aloittaa tämän kirjoittaminen, kun katselee kuvia kännykästä, niin sitten ne kaikki pitääkin kuikuilla ja järjestellä kansioihin. Meni siinä jokunen tovi. Ei se mitään, koska ei ole aikaista ylösnousua.




Osaako joku sanoa, milloin Itäkeskuksen kauppakeskus on uusittu, koska kaikki siellä näytti todella uudelta. Tilan tuntu on suuri, ilmava ja moderni. Kaikenlaista löytyy ja kauppakeskukseen mahtuu paljon väkeä. En tiedä, oliko poikkeuksena nelisen tuntia, jotka siellä vietin, mutta paikalla ei ollut kovinkaan paljon väkeä. Sieltä kuitenkin löytyi vaikka ja mitä: vaatekauppoja, korukauppoja, elektroniikkaliikkeitä, erilaisia harvinaisempia kahviloita ja jopa pieni vohvelikoju. Lisäksi huomasin, että siellä on Classic Pizza, minkä on todella positiivista, koska tämä on kolmas, minkä tiedän Sellon ja Stockmannin lisäksi. Voisi vaikka joku kerta piipahtaa. 


Hauskan näköisiä istuinpaikkoja yhdessä välitilassa.



Todella upean näköinen vessatila ja sen edusta, täytyy kehua. Harmi vain, että vessaa piti jonkin aikaa etsiä. Siellä missä tämä tyttö kuljeskelee, niin pitää olla vessa lähettyvillä. Ei siitä sen enempää.



Pitää toki syödä hyvin, että jaksaa ja kun nälkä on, joten ensin hankin tuollaisen parsakaali-feta-piirakan, joka oli hyvää. Kahvilan nimeä en muista. Sen saman kahvilan yhteydessä oli kuitenkin Spice Ice, josta otin Fantasia-annoksen minttusuklaapaloilla ja sitruuna-lakritsijäätelöllä
"Minkäköhän makuista tuo jäätelö on?" kysyn,
"No annanpa maistiaisen" myyjä kertoo ja ojentaa lusikallisen kyseistä jäätelöä.
Pitää myös kehua, että jokainen myyjä, jonka kanssa vähääkään asioin, vaikken paljon mitään ostanut, niin oli ystävällinen ja asiakaspalveluhenkinen. Siitä isot plussat!


Kuikuillessani ristiin rastiin kauppakeskusta ja pyöriessäni joka nurkan läpi kävin muutamassa kaupassa katselemassa, löytyisikö mitään kivaa. Ainoastaan Seppälästä loppujen lopuksi tarttui yksi t-paita, jonka saatan jossain vaiheessa esitellä sekä kahdet siniset sormikkaat. Koitin yksiä housujakin, mutta soimasin itseäni ne päälläni ja ajattelin, että nyt olisi jo korkea aika ryhtyä sitä kuuluisaa kesäkuntoa hankkimaan. Mutta huomasin tämän yhden kaupan, josta olen kuullut, että se saattaisi Suomessa sijaita, ei kai se mikään kovin ihmeellinen ole, mutta New Yorkerin olen nähnyt vain Tallinnassa. On New Yorkerissa kivempia vaatteita kuin esimerkiksi Mangossa, mutta ainahan se on makuasia. Meinasi muistakin kaupoista jotain mukaan tarttua, mutta vein jonkin pohdinnan jälkeen takaisin hyllyyn ja talsin ulos.


Näitä housuja katsoin, olisikohan tämä KappAhl vai Lindex. Siellä oli todella kivan näköisiä farkkuja, siis ihan oikeita farkkuja, ei legginsejä tai jegginsejä ja mietin, että pitäisikö hankkia. Ei oikeastaan ole kuin parit farkut kaapissa, muut ovat legginsejä tai salihousuja syystä jos toisesta. No yksi syy on työni, kun tekee monta kertaa päivässä ylös alas - liikettä, niin eihän perusfarkut jousta. Näissä farkuissa oli jotain ihmeellistä. Pitää palata toisena päivänä sovittamaan niitä.




Muuten en rannekelloista itselläni oikein välitä. Olen pitänyt moista viimeksi 12-vuotiaana, mutta tämän putiikin ohi, kun kuljin, niin kuljin vielä toisenkin kerran. En ole vastaavaa nähnyt Suomessa. Thomas Sabo. Tai sitten ei ole tullut mieleen. Pitääkin katsoa, josko tällä olisi nettisivut tai vain kiusaamaan puoleksi tunniksi myyjää. Todella kauniita koruja ja kelloja ja saa kaiken lisäksi itse suunnitella oman korunsa. Todella kaunista jälkeä. Nyt taisin hihkuttaa tarpeeksi.


Täksi päivää siunaantuikin oikein kaunis aurinkoinen päivä, vaikka aamulla näyttikin siltä, ettei aurinko päivällä näyttäytyisi. Katsoin vielä kuuden aikaan kelloa, kun aurinko vieläkin jaksoi hieman lämmittää ja paistaa. Hyvä päivä tutustua Itäkeskukseen. Kävin vielä Hakaniemen rannalla katselemassa irtojäitä. Vielä kestää jonkin aikaa, että luonto alkaa kukoistaa. Nyt voisi kohtapian harkita nukkumista. Eipä kello ole kuin vasta puoli kaksi. Vedän unirytmin ihan hassuksi lomalla. Loma taas kiirinyt nopeasti. Onneksi on vielä yksi päivä, kun saa rötvätä. Jospa huomenna jotain muuta kivaa :)

Aurinkoa päiviinne!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...