perjantai 25. maaliskuuta 2016

Ikkunashoppailua

Pitkäperjantaifiiliksiä.
Heräsin mielettömän pitkästä aikaa kymmenen jälkeen, katsoin herättyä kelloa lähempänä yhtätoista. Sitä ennen olin herännyt käymään vessassa ja ajatellut, että nukunpa vielä tovin, kun on vapaapäivä. Olen vain muutaman kerran elämäni aikana nukkunut yli kymmeneen, joten tämä on todella harvinaista. Ja menin jopa yhden aikaan nukkumaankin.

Aamulla keitin kahvia, sekoitin sen tehosekoittimessa kananmunaan ja tilkkaan maitoa sekä odotin kolmen minuutin ajan kaurapuuron valmistumista mikrossa. Sekoitin siihen puoli kourallista pakastemustikoita ja lusikoin suuhuni ja hörpin kahvia katsoessani eilen hihkuttamaani x-factor-esiintyjää. Olen valehtelematta katsonut tämän videon ainakin viisi kertaa. Awws!


Kahdentoista maissa olin puettu ja kammattu ja valmistauduin lähtemään metroon ja lähijunalla Espooseen. Näin siellä ystäväni, jonka kanssa kierrettiin kauppoja ja käytiin Starbucksissa juomassa jääkahvit, kun olivat puoleen hintaan ja höpistiin kaikenlaista. Munia ei löytynyt sporttiliikkeistä, eikä oikean värisiä juoksukenkiäkään.


Tuli ostettua Sellosta mm. dödö, suklaamunia, kukkakuvioidut rusettipinnit sekä kuvassa näkyvä kaunis höyhenpanta ja valkoiset kivat kukkakorvikset. Kävi mielessä jos olisi ostanut myös paitoja, housuja, kevätkengät, uuden pelin ja Clas Ohlsonilla käytiin katsomassa isoja kuulokkeitakin, muttei mitään muuta tarttunut matkaan. Paremmalla ajalla ja harkinnalla sitten. Oli mukavaa tavata ystävää.


Lähijunalla matkustin takaisin Helsinkiin ja kävelin Stockmannille, koska kello ei ollut vielä kuutta. Stockmannilta tarttui mukaan hiustenpesuaine, kasvo-naamio, muromysliä, uusi varrellinen hammaslankain (koska eka unohtui äidin luokse), kananmunia ja vesipullo. Ennen ratikan saapumista katselin vielä tavaratalon ikkunoita, joissa viihtyy nyt Pariisi-teema. Aika kivan näköistä.




Perjantai kun on, niin rentouduin mansikkakasvonaamiolla. Päivällisenä tosiaan oli kylmäsavulohipatonki ja kahvi. Illan olen yrittänyt lipittää vettä, katsoin Itse ilkimys kakkosen loppuun, kävin suihkussa ja suoritin naisvelvoitteita. Leikkasin vähän otsatukkaa, toivottavasti se osaa asettua pesun jälkeenkin. Lakkasin myös varpaankynnet ja sormenkynnet. Loppuilta rentoutumista kirjan parissa. En osaa juoda teetä.

Riemukasta pääsiäistä!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...