torstai 7. tammikuuta 2016

Ulkoilu-unelmia ja sisäistä hyvinvointia

Vuosi on alkanut ja tänään ensimmäinen työpäiväkin, joka oli kivaisa :) Nyt on vihdoin paljon lunta sekä myös paljon pakkasta. Ja luistelemaan olen kerran päässyt. Harmi kyllä, että en vielä laskettelemaan. Olisi kivaa olla hyvä lumilautailija :)



Luistellessa kyllä huomasi, että tasapaino on selvästi kehittynyt vuoden aikana. Ehkäpä salin takia, onhan siellä se crosstrainer. Tai sitten kaatuminen ei haittaa enää niin paljoa. Eihän se ole kivaa ja se sattuu, mutta sitten pitää taas nousta ylös ja odottaa mustelmien parantumista.

Juon punaviiniä, höpötän ja nauran. Käyn saunan lämmössä salitreenin jälkeen, jonka jälkeen vallitsee raukeus. Avaan kirjan ja syvennyn, kunnes huomaan kellon edenneen.

Pesin tiskit käsin. Eilen illalla oli niin paljon ajatuksia mielessä, inspiroivia ajatuksia, etten saanut unta ennen kahta, joten tänä aamuna oli vähäsen väsynyt. Tosin ei niin väsynyt, kun normaalisti aamulla. Piti kaivella unihiekat pois silmistä, että sai silmät auki, mutta tiesi menevänsä töihin siihen kivaan paikkaan, niin sitten vain jaksoi herätä. Mielessä yöllä pyöri, miten tekisi aamutoimet aamulla: miten harjaisi tukan ja laittaisi sen kiinni, meikkaisi vähän, tekisi aamiaista ja muistaisi pakata salikassin. Mielessä pyöri myös hyvä tarinan pätkä, mutta se taisi jäädä sinne yöhön.

Edellisyönä näin jännää unta, miten taikuri taikoi saippuakuplan viinilasiksi. Tosin viinilasiin kaadettu punaviini levisi pitkin valkoisen kirjavaa mattoa, josta se piti kuivata ennen kuin ehtisi lattiaan imeytyä. Eri jänniä taas nämä unet.

Eilen oli kivaa lueskella yhtä kesken jäänyttä kirjaa ja voisin kohta jatkaa sitä. Voisi aloittaa myös pari päivää jo toimineen napa-appelsiinin plus porkkanan syömisen. Mietin, että mitä jos ei jaksakaan rouskuttaa tai liata käsiään appelsiinin mehuun ja keksin, koska olen valtavasti tykännyt apelsin-morot-juicesta, että miksen käyttäisi tehosekoitintani ja heittäisi aineksia sinne ja surauttaisi sekaisin. Sittenpä ei tarvitsisi rouskuttaa sitä porkkanaa, kun sen voisi juoda appelsiinin kanssa :) Ja vettä myös voi juoda pari litraa päivässä.


Instagramissa törmäsin sellaiseen, joka tekee paljon raakakakkuja ja harrastaa tätä raakaruokajuttua sekä paljon hedelmiä. Ajatella tällaistakin aamiaisena! Tulisi varmasti massu täyteen. :)


Ainoa huono puoli tuossa herkullisen ja kauniin näköisessä ruoassa on, että se maksaa paljon. Tosin kuka ei olisikaan valmis maksamaan terveytensä ja hyvän olon takia? Ja tietenkin se tietää paljon vaivaa tehdä tällaisia annoksia. Voisin kyllä vihdoin avata Karita Tykkän kirjat ja koittaa joitain reseptejä. Haluaisin tutustua Helsingin raakakahviloihin ja ravintoloihinkin, jos sellaisia on jossain. Tietääkö kukaan sellaisten sijainnista ja onko kannattavaa?

Tämä päivä on tuntunut maanantailta, mutta tänään on torstai. Tänään kuntosalilla oli todella paljon ihmisiä. Mikäköhän tammikuu-villitys menossa. Olisi ihan hauskaa aloittaa päivänsä jollain kerrosherkulla ja kahvilla. Hyvää oloa ja iloa! Näytetään pakkaselle kieltä pukeutumalla lämpimästi.

Kuvat googlesta
~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...