torstai 14. tammikuuta 2016

Books, books, books

Parina aamuna herännyt 05:30 silmät ristissä, mutta huomenna saa sentään nukkua seiskaan asti.

Ostin eilen kukkasia, mutta mitä kivaa tällaisissa on?




Ei näköjään pitäisi ostaa kukkia talvella :( So sad. Snif.

En ole kertaakaan käynyt salilla masupipin jälkeen, mutta huomenna ajattelin käydä. 
Tänään kävin Starbucksissa höpisemässä myyjän kanssa, mikä olisi makeaa, mutta ruokaisaa, koska oli nälkä, eikä leivät napanneet. Otin tällaisen korvapuustin, joka oli aika makea, mutta väliäpä hällä.


Huomenna voisi palailla salille ja aloittaa kunnon puurtaminen. Tammikuussahan saa vielä lipsua? Turha ruoskia itseään liikaa ja yrittää vain parhaansa. Tai sitten palkata joku siihen viereen sparraamaan. En ole käyttänyt personal trainerin tapaamistani, mutta syytä en kerro. Olen useasti sitä miettinyt, että sen käyttäisi, mutten halua ketään viereen neuvomaan, vaan tehdä juuri, miten itsestä tuntuu parhaalta.

En käy päivystysaamupäivinä salilla jaksamisen takia, koska treenata ei kannata liian vähillä yöunilla. Sen takia ehkä on helpointa käydä salilla viikonloppuisin, kun on saanut hyvin nukuttua. Yleensä menen välivuoropäivinä ja iltavuoropäivinä salille, vaikka iltavuoropäivinä onkin ollut pidempi päivä ja ilta menisi tosi nopeasti kotonakin jumppaillessa, mutta niinä päivinä, kun jaksaa, nin silloin on mentävä. Jos koko ajan lusmuilee, niin alkaa etsiä aina vain enemmän syitä siihen, miksi ei pitäisi mennä salille kuin miksi pitäisi. Pessimismi ja negatiiviset ajatukset tiehensä - voihan salilla mennä aina piiskaamaankin itseään. 
That's just an expression!

Anyways tänään kävin vihdoin ostamassa tämän vuoden jo jonkin aikaa haluamani Joel Jyringin seinäkalenterin, jonka kansi näyttää tältä


Tämän seinäkalenterin nähtyäni joskus viime vuoden marraskuussa ajattelin vain, että tämän sitten hankin itselleni joululahjaksi. Meni kuitenkin yli joulun, että vihdoin hankin tämän. Voin esitellä joka kuun kuvan ja siihen liittyvän runon joka kalenterin käännön eli kuun alussa. Kyseessä on kalenteri täynnä ihania mustavalkoisia kuvia lapsista runojen kanssa. Onko vielä epäselvää, miksi halusin juuri tämän kalenterin? En uskonutkaan.


Tässä on tammikuun kuva.

Eilinen seuraa mukana,
huominen on usein mielessä,
mutta sinun lähelläsi sydämeni on läsnä tänään <3

 Mietin myös parin kirjan ostamista Akateemisesta kirjakaupasta, mutta onneksi pysyin maltillisena ja kävin ensin Pasilan kirjastossa katsomassa, mitä siellä olisi. Ja onneksi kävin!


Löysin vaikka ja mitä! Kysymys kuuluukin, miten aika riittää, kun laina-aikaa on vain kuukausi ja edelliset kirjatkin ovat lukematta. Onneksi voi lainata aina uudelleen. Olen varsin innostunut noista Sari Luhtasen kirjoista ja löysin kirjastosta jopa yhden, jonka olemassa olosta en tiennyt. Voi vitsit, kun olin innostunut lähtiessäni kirjastosta ison kirjapinoni kanssa. Haluaisin aloittaa kaikki jo ja lukea niitä yhtä aikaa, mutta eihän se mitenkään voisi onnistua. Tuon Marian Keyesin kirjan näin kirjakaupassa eri näköisenä versiona, mutta eipä tarvinnut ostaa sitä, kun se löytyi kirjastosta. Marian Keyes oli ensimmäinen naisviihdekirjailija, jonka takia aloin yleensä lukemaan viihdekirjallisuutta, mutta sitten hänen kirjansa jäivät, kun löysin "parempia". Kaikki kirjat ovat kuitenkin erilaisia ja annan kirjoille mahdollisuuden. 

Olen innoissani ja kiitollinen myös siitä, että minulla on ollut mahdollisuus opiskella englantia monta vuotta ja sen takia ymmärtää kuulemani ilman tekstitystä sarjoja ja elokuvia katsellessa sekä lukea englanninkielisiä kirjoja. Joitakin sanoja kirjoja lukiessa pitää joskus miettiä ja englanninkielisen kirjan lukeminen on vaikeampaa kuin suomenkielisen, mutta hiljaa hyvä tulee.

Olen alkanut huomaamaan ihoni tykkäävän enemmän asioista, joissa olen tehnyt muutosta. Siis ruokavalion muutoksella enemmän hedelmä-kasvis-suuntaan ja lisätyn sokerin vähentämisen olen huomannut tekevän ihostani parempikuntoisen.
Syön vähintään appelsiinin päivässä, joka sisältää c-vitamiinia, josta iho tykkää. 
Parina päivänä olen kokeillut myös kasvopesun jälkeen kasvovettä ennen kosteusvoiteen laittamista ja huomannut jo seuraavana päivänä ihon olevan kirkkaampi ja kun tänäänkin aamulla pyyhin kiireessäni kasvot vain kasvovedellä ja laitoin päälle kosteusvoidetta, niin vanulappuun ei tullut vaaleanharmaata tai vaaleankeltaista jälkeä lähes ollenkaan. Kasvovesi on siis sittenkin ihan kiva asia, eikä oikeasti vie vaivaa kauheasti. 

Huomenna ostan tuohon L300-sarjaan oikeasti kuuluvan kasvoveden (kaapissa ollut jämät Neutrogenan kasvovedestä), shampoon ja hoitoaineen ennen salille menoa ja nautin perjantaista. Nyt vielä kasvopesu ja vähän lukemista ennen seiskan herätystä :)

3 K:ta ovat siis Kuntoilu, Kauneus ja Kirjallisuus tällä hetkellä.

Hyvää yötä ja pitäkää itsestänne huolta!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...