keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kahvilassa istumista ja uusi vaatekappale


Viime vuoden puolella taisi ilmestyä tämä Espresso House Stockmannin ensimmäiseen kerrokseen. Oon joskus miettinyt sinne menemistä, mutta en ole mennyt joko a) ei istumapaikkoja b) liian kallista - vaihtoehtojen takia. Sunnuntaina menin kuitenkin ensimmäistä kertaa ja oli ihan hyvä kokemus. Ostin Mocca latte-mikälien, kana-bagelin ja juustokakku-muffinsin, koska se näytti niin hyvältä, vaikkei makeaa pitäisikään äpöstellä. Bagel oli herkullinen, mutta kahvijuoma liian makea ja kaipasin lisää kahvin makua siihen. Tuo muffinsi oli pettymys. Se oli vain ja ainoastaan makea.

Kävin tänäänkin ennen salia Espresso Housessa ja otin tällä kertaa Salt Caramel Latten, kana-bagelin ja suklaaleivoksen. Salt Caramel Latte oli liian makea ja siitä puuttui kahvimaisuutta ja suklaaleivos oli jälleen kerran vain makea. Espresso Housessa on kyllä paljon kivan näköisiä leivoksia, pieniäkin eikä kovin kalliita. (Espresso House saattaa olla vähän kalliimpi kahvila, mutta jotkut kahvilat ovat tätäkin kalliimpia, joten sanoisin tämän olevan keskihintainen.) Toivon kuitenkin leivokselta tai makealta oikeaa aitoa makua ilman liian suurta sokerimäärää. Ehkä onkin ihan hyvä, että makuaisti alkaa hylkiä makeaa, niin sitä ei enää tule syötyä niin paljon. Kahdesta kerrasta opin senkin, että jos ottaa makean kahvijuoman, niin ei kannata ottaa leivosta, vaan ainoastaan suolainen sen kahvijuoman kaveriksi. Ja jos haluaa jonkin erikoiskahvin, niin omalla kohdallani sen pitäisi olla vaikka latte ehkäpä kahdella espressolla niin kuin joissain paikoissa saa. Ja ihan täysin ilman mitään kermavaahtoja. Jos tykkää makeasta, niin mikäs siinä.

Miun aikuistuva makuni haluaa tähän väliin appelsiinin.

Molemmilla kerroilla kävi kömmähdys (kahviloissa toisinaan kohdallani käy kömmähdyksiä). Ensimmäisellä kerralla piti pyytää paperia, kun en saanut syömisteni kanssa niitä, vaikka ne on automaattisesti siinä lautasella. Toisella kerralla minun piti pyytää kermavaahto latteeni, koska joku vain oletti, että otan erikoislatteni ilman kermavaahtoa, mutta ei suvainnut kysyä tätä asiaa. Minulle kuitenkin tehtiin uusi ja molemmilla kerroilla pyydettiin anteeksi, joten en tykkää kyttyrää. Toisin kuin yhdessä toisessa kahvilassa tilasin tavallisen latten, niin tekijä oli lurauttanut siihen makusiirappia ja kertoessani, etten mitään siirappia halunnut, niin tämä myyjä sanoi vaan, että "no nyt kävi näin". Nielin silloin ja murisin mielessäni ja join makusiirappilatteni, vaikka oikeasti minun olisi pitänyt pyytää tekemään uusi ilman makusiirappia. Tai oikeastaan myyjän olisi pitänyt tehdä uusi ilman makusiirappia pyytämättä, koska se oli heidän virheensä. Näitä kuitenkin sattuu.


Tällaiselta näytti maisema, kun lähdin tänään töistä. Joku vattu taas polttaa jossain ja kämppääni tulee tupakan hajua :( Aurinko paisteli tänään vähäsen ulkona ja se näkyy punaisena kaistaleena laskeutuvan. Alkaa valon määrä pikkuhiljaa lisääntymään. On kuitenkin paljon lunta ja huomenna on retkipäivä. Pesin eilen pyykkiä, kun heti asunnolle tultua tarkistin pyykkituvan vuoron (koska viime kerralla omalla vuorollani joku oli jättänyt pyykkinsä koneeseen, murmuti mur) ja otin heti seuraavana tuntina alkavan vuoron, koska se näytti olevan vapaa. Sain suuren osan pikkupyykeistä pestyä ja froteealuslakanankin. Vielä kun joku tulisi pesemään tiskini. Olen laiska tiskien suhteen. Tiskikone olisi ihan mukava, mutta jokin päivä otan itseäni niskasta kiinni ja pesen nuo tiskit.

Tänään kävin salilla Espresso Housen jälkeen, mutta pyöräilin vain kymmenen minuuttia ja tein kaiken muun paitsi vatsalihaslaitteella yhtään mitään, koska en halunnut ottaa riskiä täydellä massulla. Piti salittelun jälkeen peseytyä ja käydä rentouttavassa saunassa, mutta mieli sanoikin, että tahtoo kämppähän suihkuttelemaan. Katsoin, että on hyvin leppoisaa aikaa, niin kävin katselemassa parin vaatekaupan antia. Ja hankin uuden yöpaitulin :)


Aika kivaisa, eikö :) Huomasin eräänä päivänä, ettei ruudullinen vaaleanpuna-liila-ruutuinen vanha pitkä yöpaitanikaan, joka on pehmeän kevytflanellinen, ole missään (luultavasti löytyy äidin luota Kaarinasta niin kuin Pug-paitakin), niin halusin jotain kevyempää iltavaatetta kuin iänikuisen punaisen flanellisen aamutakin tai tuon flanellisen tähtihaalarin. Snoopy-paita on 100% puuvillaa ja maksoi vain seitsemän euroa. Löytynee vielä muutama H&M:stä. Kävin Aleksanterinkadun H&M:ssä, joka on yllättävän suuri - en tosiaankaan tiennyt siellä olevan kolmea kerrosta, en voinutkaan tietää, kun olen käynyt vain siinä ovella ja kääntynyt takaisin. Nyt halusin kuitenkin tutkia ja löytää yöpaidan. Ja näin tapahtui :)

Kämpilläni kävin suihkussa ja pesin hiukseni tuolla ihan hieman miehisen tuoksuisella Gliss-shampoolla ja hoitoaineella ja tein laiskan naisen kampauksen eli letitin hiukset pää alaspäin suihkussa. En joskus kestä märkiä hiuksia, enkä tykkää pitää pyyheturbaania päässä, niin tämä on oiva keino. Pitäisi sitä t-paitakikkaakin joskus kokeilla, jossa kiedotaan eräällä tavalla (löytynee internetin ihmeellisestä maailmasta video) t-paita hiuksiin niin, että aamulla on hauska kiharakampaus. Tämä oma tapani letittää pää alaspäin mahdollistaa kiharaisen muhkean aamupörröpilven ja sitä voi hieman edestä muotoilla ja vain olla, kunhan muistaa painella suurimman osan vedestä hiuksista pois, koska on ikävää, kun vesi valuu niskaa pitkin selkään.

Tällaista tällä kertaa. Nyt voisi syödä sen appelsiinin, kun kädet vapautuu ja katsoa yhden jakson sitä uutta Netflix - sarjaa ja Elementarya perään. Tai sitten vain lukea.

Ta-ta!

~ Lilja Lumi

Ajattelin, että nyt tosiaan voisi loppua se sokerihammasten kolottaminen ja laittaa hymynaaman joka päivä kalenteriin, kun on onnistunut olemaan ilman lisättyä sokeria. Hedelmien luontainen sokeri sallittakoon, kunhan ei mussuta liikaa viinirypäleitä (siitä ei tosin ole pelkoa). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...