sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kuuntele kehoasi


Perjantaina söin hyvillä mielin Ristorante Vegetale - pakastepizzaa, joka on suosikkini Ristoranten pizzoista. Illalla alkoi ilmailuttaa kuitenkin oikein kunnolla ja ajattelin, josko se johtuisi vehnän ja juuston yhdistelmästä. Mahani ei kestä maito- tai vehnätuotteita joissain muodoissa - asiaa ei kuitenkaan ole koskaan tutkittu. 

Aloin nukkua jossain yhden aikaan ja vähän vaille neljä menin vessaan pissahädän takia, kunnes tuli yhtäkkiä todella huono olo ja päätin koristella vessanpönttöä ja lavuaaria samaa aikaa. Aika selvä ruokamyrkytys tai jotain muuta. Taidan vältellä pizzan syömistä jonkin aikaa. Kun tuli massuun parempi olo huuhdoin suuni ja menin takaisin nukkumaan. Aamulla seitsemän aikaan tuli taas lisää pizzan makuista tavaraa ulos. Se oli onneksi viimeinen erä. Koko päivän vietin välillä nukkuen, välillä katsoen sarjaa tai lukien kirjaa. En uskaltanut edes kauppaan mennä kuin vasta neljänsien päikkäreiden jälkeen ja reissu oli kyllä tuskaisa ja palautti pahan olon mahaan. Sain kurkun lisäksi syötyä mannapuuroa ja appelsiinin sekä vähän vettä. Nukuin vielä pari kertaa ennen yöunia. Ei ihan suunnitelmien mukainen lauantai. Piti mennä kirjastoon, salille ja kaupassa käymään ja jossain pyöriä ihmisten ilmoilla, mutta vietin lauantaini sängyn pohjalla.

Ehkä tämä kuitenkin oli kehon oma herätysmuoto kuuntelemaan kehoaan. Sain kerran viime vuonna ruokamyrkytyksen myös Subwayn patongista ja tarkemmin kun miettii, niin tämä pizza ja se patonki sisälsivät samoja ainesosia. Pitäisi kai tosiaan mennä allergialääkärin tai jonkin pakeille. Tai itse yrittää säätää tätä ruokavaliota oikeampaan suuntaan. On ihanaa voida hyvin ja olla ylpeä itsestään. Olemme kuitenkin onnekkaampia kuin monet ihmiset, koska meillä on varaa valita.

Pitäisi alkaa syömään pienempiä annoksia ja tottua siihen. Voisi myös syödä paljon enemmän sellaista ruokaa, jotka eivät jätä nälkäiseksi, vaan sopivasti täyttävät. Se on kuitenkin vaikeaa, koska ei tunne itseään kovinkaan usein kylläiseksi. Ennemmin tulee ähky ja haluaa silti enemmän ruokaa. Jää nälkä, vaikka on jo täynnä. Kummallistahan se on, kun keho ei tunne omia rajojaan. Omaan kehoonsa pitää tutustua ja pitää siitä hyvää huolta, niin se pitää sinustakin hyvää huolta.

Kuvat löytyivät googlesta
Listen to your body.

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...