perjantai 4. joulukuuta 2015

Panda ja perhonen

Tuli mieleen matkalla kämpille hissin ja oven välissä, minkälainen olisi unelmapäivä.
Ulkona myrskyää.

Unelmapäivä nro 1:

Herään aikaisin, juon kahvia ja syön aamupalaa lehteä lukiessa. Välillä jään katsomaan ikkunasta ulos, kun taivas muuttaa väriään auringon noustessa vähäpilviselle taivaalle.
Lehden luettuani pukeudun, sutaisen hiukset nutturalle ja lähden salille. Tunnin salitreenin jälkeen peseydyn ja käyn heittämässä treenikassin kotiin. Vaihdan vaatteet ja laittaudun, koska ystävä on ehdottanut kahvittelua.
Käymme kahvilassa istuskelemassa ja höpöttelemässä hymytellen, jonka jälkeen menemme jouluostoksille, kunnes ystävän pitää lähteä. Halaamme heipat ja katselen vielä hetken joillekin joululahjoja, kunnes kello tulee tarpeeksi ja menen toisen ystävän kanssa ravintolaan päivälliselle. Rupattelemme niitä näitä välillä nauraen ja syömme herkullista ruokaa viinilasillisen kera.
Ilta alkaa lähestyä ja kultainen soittaa minulle, että mistä voi hakea. Halaamme ystävän kanssa heipat, suukotan kuskia auton tullessa ja istun kyytiin. Matkaamme kylpylään lilluttelemaan ja rentoutumaan. Kylpylän jälkeen saavuttuamme kotiin juomme lasillisen viiniä ja katselemme hyvän leffan, jonka jälkeen menemme nukkumaan.

Unelmapäivä nro 2:

Heräämme aamupäivällä kultaisen kanssa verkkaisesti, keitämme kahvia ja syömme aamupalaa hiljaisuuden vallitessa. Käymme rauhallisella kävelylenkillä ja pieni pakkanen tekee poskista punaiset, jäiset kivet rouskuvat ja ruoholla, pudonneiden lehtien ja puiden oksilla on kuuraa.
Tultuamme sisälle pikainen lämmin suihku, jonka jälkeen hautaudumme sohvan nurkkaan katselemaan leffoja ja sarjoja. Välillä lämmitämme ja syömme edeltävänä päivänä tehtyä pizzaa.
Illalla käymme saunassa rentoutumassa kylmän huurteisen kanssa, jonka jälkeen uni maistuu hyvin.

Näistä unelmista puuttuu muutama tekijä. Ja muutama blogissa mainitsematon hykerryttävä asia. Mielikuvitusta ei puutu :)

Siirtokuvatatuointi. Ehken ihan tuohon kohtaan ottaisi tatuointia, mutta söpö kuva.

Tänään on jälleen perjantai. Onpa viikko taas humahtanut, mutta tällä viikolla onkin tapahtunut yhtä jos toista. Heti maanantaina minulla oli seiskan aamu eli olin töissä kello seitsemän vastaanottamassa asiakkaita. Vähän ennen lähtöä työkaveri ehdotti, jos käyn yhdeltä toiselta työkaverilta hakemassa lipun illan teatterinäytökseen, Saiturin joulu - näytelmään, koska työkaveri ei itse päässyt. Olin todella kiitollinen, vaikken ehkä sitä maininnut. Illan näytelmä oli upea! Pohdin edelleen, kuka se itse Saituri on, koska hän on niin tutun näköinen ja oloinen ja varmasti ollut jossain elokuvassakin ja olen nähnyt hänet bussissa. Ahaa, Vesa Vierikko :)

Tiistaina oli normaali työpäivä. Kävin salilla jälleen ylittämässä itseni. Jospa kävisi huomennakin.

Keskiviikkona mulla oli suunnitelma, joka ei toteutunut. Sanonpa kuitenkin, että Pizza Hutin Jamaican-pizza on todella hyvää, otin sen pannupohjaisena, mutta liian kallis. Normaali pizza ois kuulemma ollut vain yhdelle, joten otin perhepizzan. Isokokoinen miesmyyjä sanoi, että sitä voi syödä perhe tai kaksi todella nälkäistä ihmistä. Eipä tunne mun ruokahalua. Pizzassa oli kahdeksan palaa. Mussutin viisi palaa illalla kotona yksin kera olusen. Mökötin hieman.

Eilen töissä oli aika haipakkaa, mutta välillä on. Illalla oli työpaikan pikkujoulut, jossa oli hyvää ruokaa, juomaa ja hauskaa ohjelmaa. Viihdyin ihan hyvin, vaikka ensin arvelutti. Join kyllä vähän liiaksi viiniä, koska se kostautui liskojen yöllä. Heräsin vähän vaille kolme, join maitoa ja uudelleen nukahtaminen kesti kauan. Ilmeisesti tuli unetonta unta, kun heräsin 06:10 soivaan kelloon.

Tänään oli rauhallinen päivä töissä. Olin muutaman lapsen kanssa, leikittiin, sain paljon halauksia ja lauloin tuutulauluja, höpöttelin työkaverin kanssa, katselin kuvia ja vähän askartelin. Töissä oli kylmän tuntuista, joten mittasin kämpillä lämmön, joka oli 36.2, tosin silloin oli jo lämpimämpi olo. Töiden jälkeen menin kirjastoon ja luin uusimman KaksPlus-lehden. Oon lainannut läjän niitä ja luen nykyään niitä työmatkalla. Oon kiinnostunut työhöni liittyvistä asioista myös työpaikan ulkopuolella, mutta kivoimpia ovat erilaiset tarinat lehdissä, mutta tietysti myös ne tieteellisemmät asiat. Eilen postiluukusta pelmahti uusin Meidän Perhe - lehti, joka odottaa lukemista.
Harmitus kyllä, kun olin menossa lukemaan muita lehtiä, kun on juuri ilmestynyt paljon uusia, niin sitten tulikin kuulutus, että kirjasto sulkeutuu kymmenen minuutin kuluttua. Miksi hitossa kirjasto sulkeutuu kuudelta perjantaina! Rai rai. Pitänee mennä huomenna selaamaan ja lukemaan ne loput.

Voi harmistus.

Taidan mennä lämpimään suihkuun, alkaa jälleen lämpö laskemaan. Varpaat jääkalikoina.

 ~ Lilja Lumi

P.S. Olin pettynyt, kun tänään luin yhden juuri tulleen lehden pääkirjoituksesta sika-jotain lauseessa. Voi kurapura, enpä sano muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...