tiistai 29. joulukuuta 2015

Matkalla nähtyä



Jouluaaton ja joulupäivän jälkeen Tapaninpäivänä kävimme isän luona kahvittelemassa. Sieltä lähtiessä napsaisin ylemmän kuvan. Veimme veljeni Mynämäelle, josta napsaisin alemman kuvan. Jouluaaton jälkeen ja jouluaattonakin on joka päivä paistanut aurinko. Vähän on luntakin ripotellut.

Varsinkin Tapaninpäivänä alkoi pienellä raesateella, kun ystäväni haki minut ajelulle. Ajoimme lentokentälle katselemaan ja myrsky sekä lumipyry vain yltyivät. Näimme yhden koneen nousevan ilmaan. Sen jälkeen ajelimme Ruissaloon ja katselimme pimeässä, kuinka valoisa laiva ajeli vellovassa meressä ohi. Ruissalossa näimme myös ihan valkoisen kanin metsän reunassa ja kaksitoista peuraa pellolla, laskimme ne.

Eilen kävin äidin kanssa hesellä purilaisilla ja kirpputorilla vähän kiertelemässä, kunnes kaverini tuli ja lähdimme kohti Helsinkiä. Matka sujui sutjakkaasti ja kannoin iison ja painavan kassini (salikassini lisäksi) bussin ja metron kautta kämpille. Laskin kassit lattialle, vaihdoin salikamppeet toiseen kassiin ja olin alle viidessä minuutissa ovesta ulkona. Ei kun salille karistamaan joulukiloja! Selasin äidin luona Elloksen luetteloa ja katselin siellä näkyviä treenivaatteita ja odotin kovasti salille pääsemistä. Salikärpänen on iskenyt. Kävin tänäänkin salilla. Voi että sitä raukeuden tunnetta salitreenin ja saunan jälkeen. Ihan huippua!

Olen tosiaan päättänyt aloittaa kunnolla nyt treenaamisen. Ja varsinkin maitosuklaa menee pannaan. Luinkin tänään jostain, mistä johtuu, että mistä finnit ihossa johtuu. Sokerihan ruokkii bakteereja, mutta kun syö suklaata, niin haiman täytyy erittää insuliinia ja kun se joutuu erittämään sitä paljon, niin talirauhaset aktivoituvat. Jotenkin sillain se oli. Mutjoo.



Eilen ostin Afrikan norsu - kahvia. Tämä ei valitettavasti ole niin hyvää kuin odotin. Mutta onpahan maistettu. Nordqvistin Reko ja Gran dia ainakin ovat hyviä ja Löfsbergin (korjatkaa, jos on väärin kirjoitettu!) kahvit :) 


Siivosin tänään kooko kämpän :) Tiskasin, siivosin vaatteet kaappiin, pyyhin tasoilta pölyt ja viuhutin imuria ympäriinsä. Vaihdoin frotee-lakanan sänkyyn. Järjestin yöpöydän laatikon ja kirjahyllyn ja tein tällaisen kollaasin. Siinä olleen kukkajulisteen siirsin toiseen paikkaan. Että nyt on siisti asunto!


Otin psykologian kirjani, varhaiskasvatuksen oppikirjan ja reseptikirjan äidin luota mukaani. Siksi siis se kassikin oli niin painava. Sekä tämän Hyvää huomenta - kirjan sain joulupukilta :) En ole vielä kerinnyt tutkia, mutta sitten joku hetki voi vähäsen syventyä :)

Nyt pitäisi nukkua. Kello on jo yli puolen yön ja päivä vaihtunut toiseen.

Hyvää yötä!

~ Lilja Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...