tiistai 15. joulukuuta 2015

Jyväskylän reissu

Viime perjantaina heräsin ja nousin ylös heti kellon soidessa, kävin suihkussa, pakkasin laukun, pukeuduin ja lähdin töihin. Töissä oli ihan rento päivä, mutta jänskätti koko päivän, koska kuudelta lähtisi bussi Jyväskylään. Onnibussi.

Päästyäni töistä suuntasin keskustaan, kävin kahvilassa syömässä patongin ja juomassa kahvin sekä yritin muutenkin saada aikaa kulumaan ennen lähtöä. Pysähdyin höpöttelemään parin hengellisen henkilönkin kanssa, kun kysyivät minulta, että onko hetki aikaa. En tiennyt, millä asialla ovat, luulin, että neuvoa kysyvät tms. Vähän ennen kuutta kuitenkin menin Kaukoliikenneterminaaliin ja menin jonon hännille, kun bussi ilmestyi. Onnibussissa pääsin hyvälle paikalle, mutta olin pettynyt, koska istuimet ovat nahasta tehdyt. Enkä esimerkiksi koskaan ostaisi nahkasohvaa tai nahkaistuimia - joku ehkä ymmärtää, mitä yritän ajaa takaa.

Matkaa oli kolme ja puoli tuntia edessä, arvioitu saapumisaika Jyväskylässä 21:30. Oli kirja, pari lehteä ja kännykkä mukana, mutta välillä oli vaikea keskittyä, kun oli jotenkin levoton olo. Vihdoin kuitenkin saavuin perille ja ystävä oli vastassa halauksen kera. Näin toisenkin ystäväni ja pari kania, joista toinen osoittautui oikein sylikaniksi, kun saavuimme kämpille. Söimme iltapalaa, höpisimme aikamme ja kävimme nukkumaan. Yö oli katkonainen, kun heräsin joka kerta, kun kanit kävivät syömässä rapistellen heinää. Seuraava yö oli parempi, kun kanit olivat eteisessä.



Lauantaina mietimme monenmoista ohjelmaa.
Ensin kävimme Pandan tehtaan myymälässä hamstraamassa namuja.


Sen jälkeen piipahdimme kirppiksellä, jossa ei kyllä ollut niin montaa myyjää kuin alunperin luulimme. Nämä huovutetut hanskat olivat todella kauniit ja mukavan tuntuiset, mutta kun tarkemmin mietti, niin eivät ne kyllä paljoa lämmittäisi ulkona.



Kuvassa näkyivät uudet kirpputorilta ostamani rannekorut. 
Toinen maksoi kolme euroa ja toinen euron. Oikein kivat ovat.


Kävimme syömässä Pancho Villassa ja pyysimme neljännen henkilön mukaan kanssamme syömään.
Tässä on siis kanaburgeri aurajuustolla ja currymajoneesin vaihdoin paholaisenhilloon. Om noms oli koko burger ja mielettömän hyvää tuo ranskalaisten dippauskastike. 
Onkohan kyseistä ravintolaa Helsingissäkin, pitänee tarkistaa.





Syötyämme ja napa rupsuttaen kävelimme keskuskadun halki, näimme hienoja kiviä ja upean valokuvion suuren tähtikoristeen alla. Keskustassa oli myös tämä todella mielenkiintoinen ja hauska jouluikkuna, jossa peikonnaamaiset tontut puuhailivat kaikenmoista.


 Ohitimme myös upean hienosti valaistun kirkon sekä talvivaloin varustellun korkean kuusen.





Saavuimme Toivolan joulupihalle, jossa olin käynyt melkein tasan kaksi vuotta sitten. Siellä oli paljon kaikenlaista hienoa ja erilaista käsityötä ja varsinkin tämä ihastuttava käsityöputiikki. Kävimme vielä Muisto-kahvilassa ja huvitti, kun jälkeenpäin katseli kaksi vuotta sitten otettuja kuvia, niin kaverini haluama puokkiin syöty kakku oli täsmälleen sama kuin silloin. Juomana oli tällä kertaa latte, viime kerralla glögi.



Kävimme kuvaamassa vielä paria siltaa, jonka jälkeen menimme videovuokraamon kautta takaisin ystävien luokse. Illalla syöpöttelimme popcornia, karkkia ja suklaata Inside outia katsellen. Sain myös maistella ystäväni tekemää oivaa gluteenitonta banaanikakkua, jonka ohjeen nappasin mukaani. Pitänee kokeilla joku päivä :) 

Sunnuntaina vain lököttelimme, katsoimme aamupäivällä Rottatouillen, söimme ja sitten koittikin jo aika lähteä bussiasemalle ja Onnibussilla 3,5 h takaisin Helsinkiin vähän täydemmässä bussissa. 
Viikonloppu meni tosi sutjakkaasti.

Eilen kävin moikkaamassa yhtä ystävääni lentoasemalla ennen kuin hänellä lähti lento takaisin Ouluun. Menin ensimmäistä kertaa julkisilla liikennevälineillä lentoasemalle, viime kerroista ei ole muistikuvaa, kuljimme autolla. Viimeksi olen lentänyt 2007 Marokkoon. 
Ensin piti mennä seutujunalla lentoaseman pysäkille, siitä nousta monet rullaportaat kävellen ylös (kyllä ne rullasivat samalla, mutta hyötyliikunta), mennä bussiin, joka vie actual lentoasemalle ja löytää tämä ystävä. Höpöttelimme ja kävimme kahvilla, kunnes sanoimme heipat. Tänä aamuna on jalat tuntuneet jäykiltä ja takalistossa siltä kuin olisi tehnyt kovankin pakaratreenin. Ilmeisesti ympäriinsä tehokävely ja portaiden nousu tekee terää.

Tänään hain Suomalaisesta kirjakaupasta tilaamani Shopaholic to the rescue ja alan juuri kohta lukemaan sitä ennen nukkumista, vaikka oikeastaan pitäisi nukkua, koska herätys on viimoistaan 05:30 - aamuvuoro. Kävin myös Ruohonjuuressa kuikuilemassa ja ostin Aloe vera - tiivisteen. 1-3 lusikallista päivässä nesteeseen sekoitettuna. Toivottavasti tekee ihmeitä. Tai ainakin jotain positiivista kehossa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulumisia kolmelta viikolta ja Katajanokan arkkitehtuuria

Töihin paluu flunssaviikon jälkeen oli hieman väsynyt. Tuntuu, ettei vieläkään ole oikein voimat palautuneet, vaikka siitä on jo kolme viikk...